Медицински Университет

• 150 715
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Варна
А аз да питам - тези кандидатстудентски курсове по биология и химия от МУ Варна заслужават ли си ?

# 1 471
Аз пък да попитам запознатите за
МУ в София правят ли подобни курсове и струва ли си?

# 1 472
Някой знае ли  дали в общежитията на МУ Варна има достатъчно места за всички желаещи? Или имат допълнителни критерии за класиране?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:27 от Frozenn

# 1 473
Здравейте, да Ви попитам дали има яснота вече какво ще включва БАЛ-а за МУ ( имам предвид дали е приета предложената промяна за връщане на матурата по БЕЛ), благодаря

# 1 474
Препоръчайте някоя програма или приложение за 3D-анатомия, от която са доволни студентите, че има доста такива в интернет.

П.П. В Озон има промоция на Атласите на Синелников - https://www.ozone.bg/product/kolektsiya-atlas-po-anatomiya-na-choveka/ - от 300 на 250 лв.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 16:05 от GG*

# 1 475
Благодаря за информацията за тези атласи. Оказа се, че ги теглят в PDF и са на английски. Та, моля да ми кажете има ли смисъл да се купуват (сега е добър момент с това намаление), защото ако наистина са важни за цялото следване, дали не е по добре да се купят

# 1 476
  • София
Моето ги има от преди, ползваше ги в училище (в 8 клас ги поиска), не мога да кажа обаче колко ги ползва в МУ.
Миналата година допълни с няколко издания на английски - pdf, Анатомията на Грей (с включен дигитален вариант) и някакви карти.

# 1 477
  • София
Едва ли някой се интересува тук от атласи на немски на Prometheus, но ако все пак има желаещи - да ми пуснат на лични мейл. Simple Smile

# 1 478
  • Варненска клюкарка
В първи и втори курс не може без подробни анатомични атласи. Във втори курс е големия изпит по анатомия 6 часа, 5 компонентен, голямо писане и приказване пада и за там дигиталните не вършат работа, те са само спомагателни за допълнително онагледяване за движение на стави, движение на сърдечни клапи, заввъртане на изображението на всички страни, модели на кръвоснабдяване и отвждане на кръвта и оглеждане с подробности, но същинската информация не е много. Синът ми ползваше на Синелников и още един на английски в ПДФ формат, дигиталния само за онагледяване на някои неща. Иначе освен на Синелников има и на други руски автори които тук не се разпространяват - виждала съм за кръвните клетки и всякакви патологии свързани с тях в т.ч бяха пълни и с подробни микроскопски снимки, нещо като каталог на кръвните болести. Видях и за очи, вървяха  със силиконови модели на очи, които изглеждаха като истински, но и да бях купила, голяма част от информацията беше на руски и освен тук там с терминологията на латински и изображенията, другото нямаше да е достатъчно за който не говори руски. Безплатна учебна литература за теглене на руски автори и на английски, съм виждала в една от групите за медицина в ВКонтакте но от 2 години не съм търсила там нищо, преди малко като се пробвах даже и регистрацията ми нещо не сработи....

# 1 479
  • София
Препоръчайте някоя програма или приложение за 3D-анатомия, от която са доволни студентите, че има доста такива в интернет.

Дъщеря ми ползва Anatomy learning - приложение за Ipad.

# 1 480
Здравейте
Може ли някой да ми препоръча учител по химия запознат с формата на изпита в МУ за частни уроци ?!

# 1 481
Здравейте. Търся тези учебници по биология

# 1 482
  • Варненска клюкарка
Стари учебници често се откриват в OLX. Преди 3-4 г. когато съученици на сина ми започваха подготовка по биология, намериха там каквото им трябваше. Преди 3 г синът ми намери пак там готови разрабатени отворените въпроси по темите по биология. Откри  и   стар учебник по анатомия, иначе другия вариант бяха разпечатаните копия от университетската книжарница.

# 1 483
  • plovdiv
Здравейте
Може ли някой да ми препоръча учител по химия запознат с формата на изпита в МУ за частни уроци ?!

Васил Нанков за Пловдив . Има си сайт.

# 1 484
Здравейте

Васил Нанков за Пловдив . Има си сайт.
За София търся Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт