Медицински Университет

• 150 679
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 485
  • BG
Някой знае ли  дали в общежитията на МУ Варна има достатъчно места за всички желаещи? Или имат допълнителни критерии за класиране?

Местата за общежитие в МУ Варна са малко, критерият е бала, с който се класирате. Синът ми завърши там тази година. През всичките 6 години беше на квартира.

# 1 486
Някой знае ли  дали в общежитията на МУ Варна има достатъчно места за всички желаещи? Или имат допълнителни критерии за класиране?

Местата за общежитие в МУ Варна са малко, критерият е бала, с който се класирате. Синът ми завърши там тази година. През всичките 6 години беше на квартира.
Познато момиче влезе на последно класиране медицина, държавна поръчка и е приета на общежитие.  Миналата година момче, прието на първо класиране с висок бал, също беше прието. Не издържа и първия семестър и се изнесе на квартира.

# 1 487
  • BG

Познато момиче влезе на последно класиране медицина, държавна поръчка и е приета на общежитие.  Миналата година момче, прието на първо класиране с висок бал, също беше прието. Не издържа и първия семестър и се изнесе на квартира.
При нас нещата се случиха по следния начин - одобриха го за общежитие, когато го приеха, чак на 4то класиране (и за общежитията има класирания), което излезе през октомври. А във МУ Варна учебната година започва на 15,09.Нямахме друга опция и намери в студентските групи още две момчета и наеха тримата квартира, всеки си имаше стая. Блоковете, в които са общежитията на МУ Варна са общо 3. Доколкото си спомням в единия стаите са с по 3 легла, в останалите два - с по две. Имайте предвид, че местата в тях за студенти от 1 до 6 курс. Ходил е при приятели там и сподели, че ще му е трудно да учи. След завършването на 1 курс не е правил опит да отива в общежития.

# 1 488
Здравейте, детето ми е в 11 клас и се чудим дали може да се яви за проба/ опит на някой от двата конкурсни изпита по химия или биология тази година, разбира се след плащане на таксата. Благодаря ви

# 1 489
Tarantulka, да може.

# 1 490
Здравейте, детето ми е в 11 клас и се чудим дали може да се яви за проба/ опит на някой от двата конкурсни изпита по химия или биология тази година, разбира се след плащане на таксата. Благодаря ви
Може да се яви на предварителните изпити.

# 1 491
https://www.facebook.com/share/p/15QRRKkYHj/
Прието е вече въпросите да включват и от профилираната подготовка.....
Защо всичко в тази страна се променя и приема точно преди старта на изпитите....променете но дайте време, а не днес за утре....Sleepy

# 1 492
  • София
Аз не виждам още да е прието това. Поне не е публикувано в ДВ, а в портала за отворени данни все още стои като проект.

# 1 493
# 1 494
  • София
Значи ще го публикуват в следващия брой на ДВ. На практика отменят последната промяна, преди същата да е влязла в сила, и се връща досегашното положение. Просто е по-добре формулирано.

# 1 495
  • Plovdiv
Значи ще го публикуват в следващия брой на ДВ. На практика отменят последната промяна, преди същата да е влязла в сила, и се връща досегашното положение. Просто е по-добре формулирано.
'
 Да, като използват "повода" да вкарат и материал от ПП и да променят обучението.
Вече и в ДВ го има, брой 90 от 25.10.2024, още не са качени самите файлове.
https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=229726

# 1 496
  • София
То и досега имаше материал от ПП. Предстои да видим дали ще го увеличат, но не ми се вярва да има съществена промяна - голяма част от ПП няма много общо с медицината.
А какво са променили в обучението? Аз не виждам такива текстове в постановлението.

# 1 497
Здравейте, моя съвет е да се готви за поне 2 университета, тъй като при момичетата конкуренцията е много голяма и за медицина за 1 място се борят 6 момичета. Направете си проучване в кои университета поне едното химията или биологията съвпадат. Моят син кандидатства дентална медицина. Опциите са София, Пловдив, Варна - като Варна не му харесва и въобще не се явява, а и като учебници и подготовка е различна от това за София. Много важни са предварителните изпити, за да се ориентирате как вървите с подготовката. Тъй като в Пловдив няма предварителен изпит, се яви в Плевен и София, като в последствие в Плевен подаде за специалност Фармация. За наше щастие е приет и на трите места и му се осъществи желанието да учи в МУ София. Датите на изпитите не съвпадат, но е изключително напрежение да обикаляте в 4-5 университета, но и само един е твърде рисковано

Бихте ли  споделила за университета в Бургас и изпита. Мислех да кандидатствам  2025.

# 1 498
  • Plovdiv
То и досега имаше материал от ПП. Предстои да видим дали ще го увеличат, но не ми се вярва да има съществена промяна - голяма част от ПП няма много общо с медицината.
А какво са променили в обучението? Аз не виждам такива текстове в постановлението.
Явно искат да ги увеличават. Ще видим.
Промените, доколкото видях са само за Дентална медицина, параграф 2,  добавят имплантология, което не е лошо въобще.

# 1 499
  • София
И със сигурност ли връщат Българския език? ... лошо...

Общи условия

Активация на акаунт