Медицински Университет

• 150 626
  • 1 617
  •   2
Отговори
# 1 515
# 1 516
Публикуваха и датите на изпитите по биология и химия за кандидастване в МУ Варна.

https://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1

# 1 517
  • София
Публикуваха и датите на изпитите по биология и химия за кандидастване в МУ Варна.

https://www.mu-varna.bg/BG/bg-grajdani1
Изпитите по Х и Био в един ден ли са във Варна, само една дата е обявена - 12.04?
Доколкото разбирам, София не може да обяви същата дата, следователно тук би трябвало да са или предния, или следващия уикенд, правилно ли се ориентирам?

# 1 518
# 1 519
В един ден са във Варна, непосредствено един след друг.

# 1 520
  • Варненска клюкарка

Изпитите по Х и Био в един ден ли са във Варна, само една дата е обявена - 12.04?
Доколкото разбирам, София не може да обяви същата дата, следователно тук би трябвало да са или предния, или следващия уикенд, правилно ли се ориентирам?
"Откриването на сезона" т.е. предварителните изпити в медицинските университети започва в края на март, или първите дни на април от Ст. Загора, следва Плевен, Варна и  София - винаги в този ред. В Пловдив нямат предварителни изпити, за СУ се е случвало да са в деня на изпита в МУ София. Във Варна и химията и биологията са в един ден (така  е от 3 г.) Във Варна датата винаги е в първата или втората седмица на април, следващия уикенд винаги е предварителния изпит в МУ София, като  София може да прескочи една седмица в зявисимост от датата на Великден.

# 1 521
  • София
Супер! Много полезна информация!
Тази година уикендът след Варна е Великден, та това означава 26-27.04 за София, малко късно, но може да е за добро! Дъщеря ми си разпределя дните за подготовка и преговор. Малко късно взе решението да кандидатства тук и сега всеки ден й е от значение Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 07:19 от BFF_

# 1 522
Здравейте, сега разглеждах и другите бакалавърски специалности в Плевен и ми направи впечатление, че имат 2 дати за онлайн изпит по биология и две дати за присъствен изпит по Биология.....това означава, че можеш да се явиш само на един от тези изпити или на колкото си поискаш и това ще бъде с еднаква тежест при кандидастването за тях?
Ще се пробваме за Медицина, но трябва да имаме и план Б...затова ми стана интересно...

# 1 523
Здравейте, искам да подаря стетоскоп на студентката - първи курс е. Може ли препоръки какъв е подходящ?

# 1 524
  • София
Литман - класическите модели. Примерно този https://medmagbg.com/medicinska-aparatura-i-instrumentarium/stet … AYAiAAEgLeiPD_BwE
Този е на дъщеря ми:
Скрит текст:

# 1 525
Благодаря, Санака, точно тези съм загледала.

# 1 526
Здравейте!
В момента съм студент в специалност медицинска сестра, но почти съм на крачка да прекъсна и да се захвана с КСК. Избрала съм си специалността Фармация, но като цяло съм много притеснена, дали ще се справя и също дали не съм закъсняла със захващането на нещо толкова сериозно като специалност. На 27 навършени години съм, познавате ли и други студенти на моята възраст? Във випукка медицински сестри има много над моята възраст, но все пак фармацията не може да се сравнява по сложност и реализация.
Моля за вашите мнения Simple Smile

# 1 527
  • Варна
Здравейте!
В момента съм студент в специалност медицинска сестра, но почти съм на крачка да прекъсна и да се захвана с КСК. Избрала съм си специалността Фармация, но като цяло съм много притеснена, дали ще се справя и също дали не съм закъсняла със захващането на нещо толкова сериозно като специалност. На 27 навършени години съм, познавате ли и други студенти на моята възраст? Във випукка медицински сестри има много над моята възраст, но все пак фармацията не може да се сравнява по сложност и реализация.
Моля за вашите мнения Simple Smile
Познавам една вече бивша студентка, която реши да кандидатства докато отглеждаше второто си дете. Та между смяна на пампреси и приспивни песни,намери време да се подготви, да кандидатства и вече е завършила
/на 29 беше когато завърши/

# 1 528
Здравейте, вие сте се захванала с много хуманна и търсена професия. Бих казала доста по-търсена от колкото фармацията. Проблема с мед. сестрите се очертава сериозен. Друг е въпроса за заплащането. Което надяваме се да се попромени. Но ваша воля, не сте престаряла и времето е пред вас. Ако сте по средата на следването за мед.сестра - си го изкарайте и работа за вас ще има навсякъде.

# 1 529
madlenavega97, за "Фармация" тази година, а и предишни години в МУ приемаха момичета и с тройки, които успяват да завършат, ще се справите.

Общи условия

Активация на акаунт