Медицински Университет

• 150 420
  • 1 617
  •   1
Отговори
# 1 560
Хоноруван по-скоро. Те не се водят към университета, нямат трудов договор към него, а са външни и им плащат на час.

# 1 561
Моля да споделите-  за изпита по Биология в МУ съм чувала,че искат на отворените въпроси буквално да се цитира текста от учебника и в тази връзка съм се замислила,след като няма унифициран учебник,.откъде да сме сигурни дали учебника,който ползваме е точния .....Как да сме сигурни,че учим от точния и като го наизустим и напишем ще е точно това,което трябва?

# 1 562
Всеки университет си обявява препоръчителните учебници по Химия и Биология, от които да се готвите. За МУ София ги пише в сборника, който задължително трябва да имате новото издание ако кандидатствате там.И Да със сигурност  мога да кажа, че за МУ София по биология се иска буквално да се цитира текста от учебника.

# 1 563
За магистърските програми в МУ е същото.

# 1 564
  • Варненска клюкарка
Трите големи медицински университета София Пловдив и Варна издават сборници в които са посочени учебниците за подготовка. За Варна когато преди няколко години синът ми започна подготовка ги имаше посочени и на сайта на университета. Тези сборници са голямо удобство, но буквално трябва да се научат наизуст + отговорите в съответните учебници, това по биология почти гарантира високата оценка на изпита. Самите въпроси в сборниците по биология бяха  заглавията на съответните уроци от учебника и няма как да стане грешка. Другите университети  посочват списък с учебници и става малко хаотично, защото като количество нямат изчитане, камо ли научаване, трябва да се изберат за четене 2-3 но пък приемат с по-ниски балове.

# 1 565
Моля да споделите-  за изпита по Биология в МУ съм чувала,че искат на отворените въпроси буквално да се цитира текста от учебника и в тази връзка съм се замислила,след като няма унифициран учебник,.откъде да сме сигурни дали учебника,който ползваме е точния .....Как да сме сигурни,че учим от точния и като го наизустим и напишем ще е точно това,което трябва?

И аз това питах дъщеря ми като кандидаства тази година, тя отрече, каза, че термините със сигурност се учат наизуст, но другото е преразказвала. По- скоро преценете доколко умее да пише кандидат- студента, ако не му е сила, по- добре наизуст.
Дъщеря ми изкара 5,80 по биология, като каза, че си е открила 2 грешки на теста и има един пропуснат абзац, който според нея е незначителен. Но е чертала всяка схема до най- малката подробност.
Иначе всеки университет има препоръчителни издаделства.

# 1 566
Като стана сума за изпитът по биология за Варна, да попитам.
Как ще ме посъветвате да уча по Биология? Да назубря въпросите от помагалото или да губя време с учебнибите? Както бях споменала, имам ограничено време до изпитите и не знам дали ще ми остане време да науча учебниците, а след това и въпросите?

Знам, че е несравнимо като обем и трудност, но когато кандидатствах  в Му за сестра, назубрих въпросите по Биология и имам 5...

# 1 567
  • Варненска клюкарка
Ако за ограниченото време става въпрос за предстоящия предварителен изпит през април,  не няма да успеете, това са само 3 месеца и малко.... При пълно отдаване и на най- добрите им трябва около година. Нито като количество, нито като качество може да се сравнява с това, което сте учили за изпита за сестра. Потърсете примерните тестове които пуска МУ Варна на сайта си за да видите какво представлява изпита. Сборниците са само с въпроси и тестове, без отговорите които трябва да намерите сама, т.е. истиската същност на подготовката е в онова което нарекохте "губене на време" - накратко пада яко четене на учебници до степен назубряне наизуст. Като се стигне определено ниво се започват "тренировките" с  решаването на тестовете от сборниците, докато междувременно ежедневно се учат наизуст отворените въпроси, терминология и прочие.
Химията оделно, за там зубренето не помага, освен на известно количество правила и терминология, които трябва да запомните за да разбирате какво четете. Изпитът по химия в МУ има много малко общо с изучавания в училище материал, подготовката без частен учител е невъзможна. Във Варна Фармация се влиза с ниски балове, но и за тях пада доста учене.

# 1 568
Здравейте, бихте ли дали съвет от къде да закупя сборниците по биология и химия за кандидатстване в МУ София- на сайта не мога да намеря информация за тях. На място ли трябва да отида? Благодаря Ви предварително

# 1 569
Здравейте, бихте ли дали съвет от къде да закупя сборниците по биология и химия за кандидатстване в МУ София- на сайта не мога да намеря информация за тях. На място ли трябва да отида? Благодаря Ви предварително

Може да се намери в Ректората на МУ- София, сградата на Центъра по хигиена на бул. „Иван Евст. Гешов“ 15, ет 10, стая 29 – каса, всеки ден до 15.30 часа.

Ако не сте от София, ползвайте опцията на Еконт покупка с куриер, аз така направих. Куриерът отива в Центъра по хигиена, купува го и ви го доставя. Мисля, че като отидете в офиса на Еконт да я завите услугата, трябва да платите предварително сборника.

# 1 570
  • София
Само че новите май още не са излезли от печат. Обикновено това се случва след Ноова година и го обявяват на сайта.

# 1 571
Лятната ваканция след първи курс има ли някакъв задължителен стаж?

# 1 572
  • София
Да, санитарски.

# 1 573
А много ли е "задължителен"? И полезен ли е или не съвсем?
Приятелите на сина ми от други ВУЗ-ове усилено го навиват да ходят на студентска бригада в САЩ, но според мен в неговия случай едва ли ще е възможно. Има ли студенти от МУ, които са ходили на такива бригади?

# 1 574
  • София
1. Много е задължителен.
2. Да.
3. Има. Как се съвместяват двете локации е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт