Атопичен дерматит, гъбички или друго?

• 308
  • 2
  •   1
Отговори
От година и нещо насам периодично ми избиват едни ситни сърбящи пъпчици в една определена зона на ръцете. Винаги на кокалчетата на кутретата на ръцете. Първо на едната ръка излязоха. Реших, че е от някакъв препарат, но колкото и да ги сменям гелове за миене на съдове и течни сапуни, все в един момент се появяват отново след като съм ги мазала с един крем, който ми беше изписван за невродермит, който ми се беше появил преди години на главата. Сега ми излязоха същите на същото място и на другата ръка.
И още по-неприятно, от седмица наблюдавам подобни от горната страна на пръстите на краката.
Колежката веднага ме диагностицира, че съм с гъбички, но те не излизат ли между пръстите?
Вкъщи нося едни гумени чехли - отворени са и пръстите дишат, но се чудя дали при триене с гумата не се получава някаква реакция. Ако пък е така, ще трябва да забравя всички изкуствени материи при обувки и чехли. Интересно ми е дали са от едно и също естество с тези на ръцете и най-вероятно ще посетя дерматолог, но все пак реших да питам, ако някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем да сподели.

# 1
Тези "пъпчици"пълни ли са с вода ? При мен излизат на показалците и м/у пръстите на ръцете само за сега ... макар че излизали и на други места като краката . Аз ходих на дерматолог и знам какво е моето конкретно

# 2
Не бих казала. Тези на пръстите на краката по-скоро имаха нещо като гнойни връхчета. Третирах ги с антимикотичен спирт и сега са завехнали, но кожата още стои леко релефна. Тези на ръцете ту завяхват, ту отново се нацепват.

Общи условия

Активация на акаунт