Трудно лечение на дерматит по ръцете

• 1 649
  • 12
  •   1
Отговори
Предполагам, че темата е за тук, ако не моля да ме насочите къде да публикувам и се извинявам!
Здравейте! Попринцип съм със суха кожа и зимата ми излизат по една две малки екземи, но с крем на svr barrierесе махаха и с него си поддържам ръцете зимата.
Тази година от септември(топло време) ми се появи и един ориятел фармацевт ми
Каза да се намажа с канестен.  Само че след намазването стана доста голям лишеи. Появи се и на други места и на другата ми ръка(само на дланите отгоре). Отидох на кожен лекар- започнахме лечение с фусикорт за две седмици и изчезнаха, ни за няколко дена и после пк се появиха. Пак започнах терапията с фусикорт с по-бавно намаляне и почти месец ми нямаше нищо, но сега пак започна да ме сърби. Правих изследване за гъбички - отрицателен резултат. Диагнозата е хронична екзема/дерматит и много млади майки го имали заради прекомерно миене(кърмачка съм). Аз не познавам други майки с такива петна по ръцете не съм и виждала въобще на други хора. В аптеката бяха убедени, че това са гъбички и излседването било грешно. Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо?

# 1
Вземали ли са ви кожен секрет за изследване на бактерии? Ако беше гъбично щеше да се повлияе от Канестен. Вижда се едно петно точно до нокът и се чудя с този маникюр дали не са ви заразили с нещо, ако го правите в салон.

# 2
Това до нокътя прилича на стрептококи.

# 3
Аз си мисля, че точно от канестен се разрастна. Изследването беше, че от най-големия лишей ми “издълбаха” малко, беше само за гъбички мисля.
Майка ми ходи при същата маникюристка, нищо и няма, но и аз си го помислих това.

# 4
Опитайте с Елоком маз.

# 5
Когато бях с бебе, ръцете ми бяха станали като магарешки бодили от непрекъснато мокрене и след това бърсане с хавлиена кърпа. Можете да намалите дразненето като се бършете внимателно и нежно с попиване на водата, а не с енергично търкане. Също изберете по-меки къпри, които сменяте по-често. Оптимизирайте препаратите и миенето-миална, перална, щадящи препарати, някой да поеме поне част от мокрите процеси.

# 6
Това е чиста екзема. С аптеките не става, не решават проблема медикаментите.  Ферма Станчеви имат един мехлем, казва се Мехлем микс, имат страница и във фейсбук. Не правя реклама, изпитано е, при цяла ръка със същата екзема. Оправя се и не се появява повече. Съставът на мехлема: восък, сакъз, дървено масло, прополис, невен, мащерка, жълт кантарион. Велико нещо е този мехлем. Вземете си го и ще си решите окончателно проблема. Също е и за натъртвания, циреи, херпес, мускулни болки, бързо заздравяване на рани, разширени вени, хемороиди. За екземата ви гарантирам.

# 7
Благодаря вии!!!!

# 8
Това е чиста екзема. С аптеките не става, не решават проблема медикаментите.  Ферма Станчеви имат един мехлем, казва се Мехлем микс, имат страница и във фейсбук. Не правя реклама, изпитано е, при цяла ръка със същата екзема. Оправя се и не се появява повече. Съставът на мехлема: восък, сакъз, дървено масло, прополис, невен, мащерка, жълт кантарион. Велико нещо е този мехлем. Вземете си го и ще си решите окончателно проблема. Също е и за натъртвания, циреи, херпес, мускулни болки, бързо заздравяване на рани, разширени вени, хемороиди. За екземата ви гарантирам.
Може ли линк за крема, че не го откривам.

# 9
  • София
Скрит текст:
Може ли линк за крема, че не го откривам.

Може би е това - https://www.facebook.com/FarmStanchevi/posts/270259711293578/

# 10
Sasshi моя има същите по лактите и пръстите на ръцете неговото е псориазис/дерматит не знам кое от двете май и двете ,защото има и по веждите 2 малки петна,не са гъбички това твоето
На лактите изглежда точно като твоето по-голямото петно,което имаш,но моя мъж не му се занимава да го снимам

# 11
На мъжа ви назначили ли са някакво лечение?
Писах днес на дерматоложката ми и ми каза, че трябва пак да  повторя курса с Фусикорт и, че през зимата ще рецидивира този дерматит,  който върви явно към екзема.
Те тези кортикостероиди обаче много изсушават кожата май, но какво да се правии…

# 12
  • СТАРА ЗАГОРА

Здравейте, колко време се мазахте с крема, за да изчезне екземата? Аз се мажа от седмица, има някакво подобрение, но ако може да споделите как е било при вас.

Общи условия

Активация на акаунт