Въпрос за Фуцикорт крем ?

• 173
  • 2
  •   1
Отговори
Интересува ме колко дни може да се маже ?
Предписан ми е за кожни проблеми. Използвах го 7 дни по 2 пъти, както каза лекаря, но след спирането пак избиха през кожата същите проблеми и лекаря каза ако са минали 14 дни от последното мазане мога да започна нов курс 7 дни по 2 пъти.
Притеснявам се да не прекаля с кортикостероидите, защото декември поставях Нетилдекс капки в лявото око, а и отвреме навреме съм ползвал Клобедерм крем за мазане на рани, но за кратко.

Някой ако е имал вземане даване с кортикостероидите да изкаже мнение.

# 1
Какви са кожните проблеми? Костикостероидите се изписват в краен случай. Например ако е атопичния дерматит има много друга козметика с добро действие като Bioderma. Аз съм ползвала костикостероиди, но макс 2 седмици за съжаление ефекта не се задържа дълго.

# 2
Интересува ме колко дни може да се маже ?
Предписан ми е за кожни проблеми. Използвах го 7 дни по 2 пъти, както каза лекаря, но след спирането пак избиха през кожата същите проблеми и лекаря каза ако са минали 14 дни от последното мазане мога да започна нов курс 7 дни по 2 пъти.
Притеснявам се да не прекаля с кортикостероидите, защото декември поставях Нетилдекс капки в лявото око, а и отвреме навреме съм ползвал Клобедерм крем за мазане на рани, но за кратко.

Някой ако е имал вземане даване с кортикостероидите да изкаже мнение.
Количества са минимални за малкото площ на която се полза. Бетаметазона има кратът полуживот, само няколко часа , то затова се маже по-два пъти на ден.

Общи условия

Активация на акаунт