упорити гъбички по ноктите

• 32 741
  • 259
  •   1
Отговори
# 45
ИМАВЕРОЛ за животни (ОТ ВЕТЕРИНАРНА АПТЕКА).

ефикасен ли гъбичките по нокти /?

# 46
А какво става, ако си резистентен точно към този антимикотик?
Задължително трябва да се пусне антимикограма.
Пускаш, каквото пускаш, ако ноктите имат гъбички, помага Тербинафин. Антимикограмата все показва, че трябва да се лекуваш с този медикамент. Но черните никти - това са други гъбички и е нужен друг медикамент.

# 47
Не съм съгласна напълно.
Има много различни видове гъбички, а индивидуалната чувствителност на всеки човек е различна. То затова се правят тези изследвания.
А ако не са гъбички, може и да е някоя бактерия, то сега Псевдомонас е много разпространена заради широко разпространеното ползване на гел лакове, там пък положението е не черно, а тъмнозелено. Затова - при промени в ноктите - МБ с посявка и антимикограма, за да може да се види какво точно се получава.
А да не казвам, че не винаги жълт и задебелен нокът е равно на гъбички, от години пускам профилактично за един мой такъв - ами не излиза нищо, просто травматичен нокът. Напоследък успях да го овладея с масло за нокти, ще видим след лятната офанзива на лакиране нон-стоп, но аз поне не слагам гел, а най-обикновен.

# 48
Къде и как правите изследването за вида гъбички по ноктите?

# 49
Прочети темата отначало - писала съм подробно при кой ходя и т.н.

# 50
Къде и как правите изследването за вида гъбички по ноктите?
Лекарите от дерматологични клиники искат да им покажеш изследването от кожната клиника в Александровска. Прави го Таня, намира се в приземен етаж. Та на дъщерята ми тя е казала, че има бактерия, не е гъбички и даде тя самата лечение. Благодарна съм й много. Момичето е минало и лазерно лечение и ноктите не се оправиха. А Таня каза едно съвсем обикновено лечение и помогна.

# 51
Т.е. въпросната Таня работи в лабораторията, така ли?

# 52
Т.е. въпросната Таня работи в лабораторията, така ли?
Правих изследване за вид на гъбичките по нокти на две места и казаха онихомикоза правихме лазер, мазила. Нищо не помогна и 2 дерматологични частни клиники ни изпратиха при Таня, че само нейните резултати признават. Тя е взела парче от нокътя за изследване и след ден каза, че това е бактерия еди каква си и даде ни лечение. Лекарствата струваха около 20 лв. Толкова е. Тя преди 3 г. работеше в приземен етаж в Кожната клиника в Александровска болница в кабинета те за такива проби.

# 53
Какви лекарства помогнаха при наличие на бактерии?

# 54
Бактериите са различни и лекарствата са също. Тя ни е правила антибиограма ли какво ли, че така улучи лекарство. Вече не помня, как се казваха, 4 г. преди беше, но ноктите се оправиха и до днес няма проблеми. Търси Таня от лабораторията в кожната клиника на Александровска. Тя дори и да се е преместила от там някъде, те знаят, къде е тя. Вълшебницата е.

# 55
Бактериите са различни и лекарствата са също. Тя ни е правила антибиограма ли какво ли, че така улучи лекарство. Вече не помня, как се казваха, 4 г. преди беше, но ноктите се оправиха и до днес няма проблеми. Търси Таня от лабораторията в кожната клиника на Александровска. Тя дори и да се е преместила от там някъде, те знаят, къде е тя. Вълшебницата е.
Имате ли Иинсулинова резистентност или диабет?
При мен след като вкарах инсулиновата резистентност и почнаха да ми се оправят ноктите. Според ендокринолога именно заради нея съм имал проблеми с гъбичките по ноктите. Като цяло гъбичките се хранят със захар. Спрете захарта за да ги оставите гладни!

# 56
pencho_petrov, ние ако спрем захарта, организмът ще стане като нов, но няма как това да стане, защото чета, че дори в кисело мляко я има. Чета върху кофичките с мляко....

# 57
pencho_petrov, ние ако спрем захарта, организмът ще стане като нов, но няма как това да стане, защото чета, че дори в кисело мляко я има. Чета върху кофичките с мляко....
аз съм спрял добавената захар.

# 58
Здравейте,
съпруга ми има следния проблем на ноктите. Някой да има/срещал подобен проблем. Различните дерматолози казват различни неща:
1) гъбички
2) нормално е, трябват витамини;

# 59
Така при мен някога почваха да се развиват гъбички на ноктите на краката. Първо са били като на снимката жълти петна. Аз си мислих, че от потене на краката става така, просто се запарват в обувките, но ноктите с времето станаха дебели и гъбичкови. Направи лабораторно изследване на гъбички.

Общи условия

Активация на акаунт