упорити гъбички по ноктите

• 36 410
  • 296
  •   2
Отговори
# 60
Проблема при него е че все едно се отлепя нокътя и може да се повдигне без усилие. Така си стои докато не израсне новия и здрав нокът. На различни пръсти се получава. Благодаря за отговора.

# 61
Проблема при него е че все едно се отлепя нокътя и може да се повдигне без усилие. Така си стои докато не израсне новия и здрав нокът. На различни пръсти се получава. Благодаря за отговора.
Ноктите се разслояват. Знам това нещо. Така ми падаха, а отдолу уж е здрав нокът, но с времето се появига гъбички. Отиди в лаборатория, ще ти вземат материал за изследване.

# 62
Може ли да ми препоръчате лаборатория и материала сам ли да го вземем(отрязан нокът) или в лабораторията го взимат ?

# 63
Аз знам за 2 места - едното е Кожно-венерическия център - там взимат те проба.
Другото е НЦЗПБ - лаборатория по Микология, там искат ти сам да си отрежеш нокътя.
Аз лично съм си правила в Кожно-венерическия, иначе други изследвания за гъби съм правила в НЦЗПБ и са наистина много добри.

# 64
Прегледах сайта на Кожно-венерическия център, но не видях дали трябва да се запише час предварително или направо се отива и чака ?

# 65
Направо се отива и се чака. Но чакането не е много дълго.
Аз лично там ходя при д-р Рачева, тя е специалистка по гъбичките като цяло. Само че в момента е в отпуска, мисля, че след 06.09. ще е на работа.
Имай предвид и че нокътят трябва да е достатъчно дълъг, за да бъде отрязан, т.е. ако е на ръката - поне 10 дни да не се реже, ако е на крака - даже повече, защото те растат по-бавно.
Да не са третирани ноктите с нищо поне 2 седмици също.

# 66
Питахме на регистратура и се оказа, че е отпуска до 09.09. Мислим да запишем час при нея и ще е хубаво преди това да имаме резултат от изследванията. Вярно ли е, че се чака 2 седмици за резултат от изследването ?

# 67
Това си е заболяване казва се Онихолиза. Няма общо с гъбичките по ноктите. Ако обаче не се лекува, понеже там остава влага след къпане или потене е много вероятно да се развият гъбички.
Получава се по различни причини. Аз се спънах в стол и нокътя на палеца ми се отлепи. Почти 2 години го мазах с какви ли не лекарства и капах какви ли не противогъбични препарати. Докато от травма не отлепих и на другия крак. Отидох при подолог , който изряза отлепените части и ми даде крем с които ги мажа. Цялата е да се възстанови нокътното легло. На вторият крак за около 2 месеца ми израстна съвсем хубав и слепен нокът. На първият/ с дългото лечение почти 4 месеца е израснал до средата. Въпроса е да се слепне хубаво с леглото което явно след толкова време е по-бавен процес.

# 68
Да, посявките за гъбички на ноктите отнемат горе-долу около 2 седмици.

# 69
Това си е заболяване казва се Онихолиза. Няма общо с гъбичките по ноктите. Ако обаче не се лекува, понеже там остава влага след къпане или потене е много вероятно да се развият гъбички.
Получава се по различни причини. Аз се спънах в стол и нокътя на палеца ми се отлепи. Почти 2 години го мазах с какви ли не лекарства и капах какви ли не противогъбични препарати. Докато от травма не отлепих и на другия крак. Отидох при подолог , който изряза отлепените части и ми даде крем с които ги мажа. Цялата е да се възстанови нокътното легло. На вторият крак за около 2 месеца ми израстна съвсем хубав и слепен нокът. На първият/ с дългото лечение почти 4 месеца е израснал до средата. Въпроса е да се слепне хубаво с леглото което явно след толкова време е по-бавен процес.

Преглед при двама различни дерматолози диагностицираха  две различни неща. 1-вия каза, че е гъбички и предписа мазила, хапчета и след това лазер. 2-рия каза, че не са гъбички и предписа цинк и някакво мазило на Маxi. Нямало обяснение от какво се получава.

# 70
Когато отидох при подолога, попитах дали може да са гъбички. Той каза че е възможно, защото точно задържането на влагата може да доведе до развитие на гъбички. Каза че когато изреже всичко ще ми каже, защото гъбичките имали много специфична миризма. Обясни ми, че съм успяла да се опазя от развитието им. Даже си сушах пръстите със сешоар след баня Wink
Ако на мъжа ви са по ръцете , може би трябва да търсите медицински маникюр.

# 71
Когато отидох при подолога, попитах дали може да са гъбички. Той каза че е възможно, защото точно задържането на влагата може да доведе до развитие на гъбички. Каза че когато изреже всичко ще ми каже, защото гъбичките имали много специфична миризма. Обясни ми, че съм успяла да се опазя от развитието им. Даже си сушах пръстите със сешоар след баня Wink
Ако на мъжа ви са по ръцете , може би трябва да търсите медицински маникюр.
Лошото е, че има на 1-2 пръста и на краката. След някакъв период нокътя/тите си израстват до здрави и всички е наред и пак на някакъв период се отлепят(както е в момента).

# 72
Затова - консултация с дерматолог и посявки, и от ноктите на ръцете и на краката.
Иначе - ако сте от София, мога да препоръчам отличен специалист по медицински педикюр със специална насоченост по болести на ноктите, но дори и тя ще препоръча да се направи посявка.
Иначе - всеки травматичен нокът, дали отлепен или ударен е много по-податлив на инфекции, защото е недостатъчно добре кръвооросен и не се храни правилно.
Аз нямам отлепени нокти, но олеле, имам на краката травматични, един така го бях ударила тази пролет, че моментално беше тръгнала гъба и то е дълбочина. Добре, че педикюристката ми го каза веднага, почнах ударно да прилагам Екзодерил и стопирах процеса, само след месец вече нямаше и помен от пожълтяването и т.н. Но при вече по-увредени нокти посявката е задължителна, защото локалните средства не действат, трябва и лечение през устата, по схема. При леки наченки става и само с мазане.

# 73
Не си давайте парите напразно.

Само с ХАПЧЕТА може да лекувате

# 74
Зависи, както казах при току-що появила се гъбичка, която е засегнала много малък процент от нокътя, успехът е голям.
При упорити гъбички, няма никакъв шанс.
То не е въпрос на пари, едно шишенце с Екзодерил е там някакви 15-20 лв., въпросът е, че трябва да се комбинира с хапчета, лечението винаги е и орално и локално. И въпросът е, че ако се пробва само локално и не става - се губи време, а самото лечение отнема месеци.
Говоря така, защото съм имала кандидозни нокти - разбира се, пробвала съм с мазила, лакове и какво ли не - нямаше никакъв ефект. Когато ми изписаха вече схема с лекарства и мазила - тогава се оправиха напълно, но ги пих 6 м. в убийствена схема, как ми е здрав черния дроб, не знам, че не ме бяха предупредили да не пия алкохол, а аз тогава бях буйните си 20 години и си пиех… Както и да е, справих се тогава с гъбите, но преди това лечение си ги отглеждах поне 5 години в безуспешните си опити да ги лекувам локално.

Общи условия

Активация на акаунт