упорити гъбички по ноктите

• 37 312
  • 305
  •   3
Отговори
# 180
Може и да не са гъбички. По ръбчетата точно не е обичайното място за излизане на гъби, обикновено е между пръстите.
Иначе - за ноктите, отново посявка, за да се види какво е положението.
За съжаление гъбите са супер упорити, освен това към тях не правиш имунитет и дори и след успешно лечение, пак могат да се появят - реално навсякъде по тялото,

# 181
Ноктите трябва и да израснат напълно, тази част от тях която е изменена от гъбички няма как да започне да изглежда като чист и здрав нокът, тя трябва да израсте и да се изреже. А от октомври до сега не е чак толкова дълго време... особено ако са примерно палците на краката, те със сигурност отнемат по-дълго че хем са големи, хем на краката растат по-бавно от на ръцете.

# 182
Да, на палците на краката са.
Някакви дрожди излезнаха. Не били заразни и т.н. Не знам, това бялото какво е. Побелява кожата пред ноктите по време на баня. Мазах с крем Нистатин и етооо ги пак. Ще изчакам още и ще видя какво ще правя. Не ми се иска да товаря черния дроб повече.
Не знам, дали има връзка,но след курса с хапчетата, потта ми имаше доста неприятна миризма. След това рязко изчезна.

# 183
Кожата на краката е много деликатна. Възможно е да прави реакция от нещо - дали чорап, дали обувка, дали запотени обувки.
И на мен, и на детето ми кожата започва да се лющи, най-вече между пръстите при спарване. Но не са гъби, ходила съм и аз на доктор, водила съм и него. Мажем се с кремчета (Цикапласт на Ла Рош ги оправя за седмица - 10 дни). Пробвай с това, няма да навреди. Сутрин и вечер - щателно измиване и подсушаване, след това мажеш.
И да, ноктите растат супер бавно, ако това, което те притеснява е в ръба на нокътя, а не в основата, вероятно са още старите гъби. Ако обаче става дума за основата, то задължително трябва да го проследиш.
Пускала ли си чернодробни ензими след лечението? Защото Итраконазол е силничко, а и ти доста си пила, както и си продължила повече от изписаното.

# 184
  • София
Здравейте! Миналото лято забелязах на предпоследния пръст на крака ронливост по края. Изрязах, мазах с йод и йодасепт. Ламизил спрей и някакво спрейче за гъбички на доктор чернев. Досетих се, че са гъбички. Мина като, че ли. Есента май октомври си ударих палеца на крака в стола. Много ме заболя, намазах с крем гентамицин. След 2 седмици си ударих и другия палец, но по леко. Забелязвам от седмица на двата палеца жълто кафяво на травмата и като надигане на по тежко ударения. Дори като дупчица и кръв. Почнах да мажа с йодасепт и да пръскам. Малко е пораснал нокътя и от основата расте гладко, но стискам палци, че нещо се филмирах. Ходих до аптеката и жената ми каза, че при удар влизат гъбички. Купих за 90 лв. мазила, спрейчета и хапчета кандизол. Пише, че е за при лечение на инфекции с тинеа унгиум (онихомикози) препоръчваната доза е 150 mg веднъж седмично.  Активното вещество е флуконазол. Изчетох цялата тема и се чудя дали дозата е малка. Ще ходя и на дерматолог, но като цяло много не се доверявам. Отказахте ме, от лазара. Може би ще купя и Тербинафин Генерикон 250 мг. Ще пиша как се развиват нещата.

# 185
Кожата на краката е много деликатна. Възможно е да прави реакция от нещо - дали чорап, дали обувка, дали запотени обувки.
И на мен, и на детето ми кожата започва да се лющи, най-вече между пръстите при спарване. Но не са гъби, ходила съм и аз на доктор, водила съм и него. Мажем се с кремчета (Цикапласт на Ла Рош ги оправя за седмица - 10 дни). Пробвай с това, няма да навреди. Сутрин и вечер - щателно измиване и подсушаване, след това мажеш.
И да, ноктите растат супер бавно, ако това, което те притеснява е в ръба на нокътя, а не в основата, вероятно са още старите гъби. Ако обаче става дума за основата, то задължително трябва да го проследиш.
Пускала ли си чернодробни ензими след лечението? Защото Итраконазол е силничко, а и ти доста си пила, както и си продължила повече от изписаното.

Ще пробвам кремчето. Ензими не съм пускала. Ще трябва.
Мила, благодаря ти за насоките.

# 186
Надявам се, че ще ти помогне, но ако не стане - отиди да те види лекар.
Иначе - самото кремче е супер и реално е мултифункционално, аз от години го използвам за какво ли не. Суха и напукана кожа, след лазерни процедури, след изгаряния, при подсичане, при протъркване, въобще - това е моят крем “Здраве”. Всъщност - дерматолог ми го изписа, като много често след това съм ходила по други поводи и са ми го изписвали отново, даже и в момента се мажа с него, защото съм след лазерни процедури. Тъй че може да му намериш разнообразни приложения, става и за деца.
Ох, каква реклама му направих 🤭, но наистина ми е най-полезният крем, без който не оставам никога.

# 187
Здравейте момичета и момчета( ако има)!
Позагубих се, но аз съм така от поврче от 10 г. Нямам възможност да чета и да отговарям.

Първо да напиша, че  написах и повторих , че  Mila1331 препоръча спря против гъбички, дрожди и специални вируси.

Второ, от както купих този дезинфектант, минавам с натопено в него памуче сутрин и вечер, после мажа с ламизил или фунголон и .... надявам се скоро да се похваля дефинитивно. Hands Pray
Преди това внимателно измивам краката, отсвирих свякакви глеове за баня и прочие и се завърнах към добрите стари сапуни.

Поради това не бих се съгласила, че кожата на краката е много тънка.
Всеки със своята кожа Hands Thumbsup, ама на петите кожата е най-дебела. Естествено, че не говорим за нея. Тук повечето сме за гъбички по ноктите.

# 188
Zanet,

Радвам се, че ти харесва спрея, ама аз пак да си кажа. Той не е за директно приложение. Това е мултифункционален дезинфектант за повърхности. Понеже става и за обувки, аз с него си дезинфекцирам обувките, никога не съм го слагала върху краката си. И писах - понеже го ползвам всеки ден, за да си дезинфекцирам телефона като се прибера вкъщи (да, знам, имам ОКР), той е доста агресивен към кожата, като го ползвам почнах да слагам ръкавици, защото иначе много изсушава, напуква се, прави ми рани. Затова не знам колко добра идея е да го прилагаш директно върху ноктите,  а и идеята да го споделя не беше такава. Винаги съм го ползвала само като дезинфектант и нищо друго.

# 189
Много благодаря Mila1331, но аз използвам спрея почти 2 пъти всеки ден от 1 месец.

Ще сложа в скрит текст нещо, което преди години ме шокира:
Скрит текст:
Преди 10 ++ г моя приятелка си прави много дълбоко абразио на лице. Смисъла е премахване на максимална повърнност от слоите на кожата и израстването на "бебешки" слой на епидермиса в последствие. Това което ме стресира беше че й бяха казали да се "мие" само със салицилов спирт. Rolling Eyes  Казвам й: ще ти се олющи кожата, ми няма такова нещо. И аз започнах всеки ден да си "мия" лицето след сапун и изненада... , нямах изсушаване на кожата . Шишенцето е малко със салициловия спирт, така че често свършва, добре че си спомних, отивам да го почистя.

Та така и с въпросният спрей: докато не ми създава проблеми, ще се мажа.

Пак да благодаря на теб

#Тatyana#!

# 190
# 191
Здравейте момичета!
Много отдавна не съм влизала във форума, нямам ни време, ни сили.

Влизам в тази тема за да напиша какво ми предложи и направих един дерматолог, при когото бях по съвсем друга причина.

Предложи ми и направих по 1 дупчица в нокът, направен с лазер.
Направих го, но за сега не мога да дам отзив. Съвсем скоро е.

Та, в тази дупчица се слага течен АБ.
Идеята ми беше да престана с пероралните АБ.

Ако някой се интересува дерматологът е:
Скрит текст:
д-р Йоанна Александрова - https://dermasofia.com/page.php?IDMenu=1129&IDLang=1 тел за връзка: регистратура: 0879051503 ул. " Бели Мел 2А

# 192
Момент!
За какъв АБ става дума, тъй като гъбите се лекуват с антимикотици, а не с антибиотици?

# 193
Момент!
За какъв АБ става дума, тъй като гъбите се лекуват с антимикотици, а не с антибиотици?
сигурно бърка антимикотици с антибиотици. Или пишман дерматолога само взимала парите на жената

# 194
Момент!

Да, в бързината написах АБ за по-кратко вместо антимикотици.

Пари за пробиване на 2 дупчици не ми е взимала.

Общи условия

Активация на акаунт