Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 51 357
  • 903
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Препоръчайте интересна бейсик плетка за мъжки шал от бълки едноцветна прежда. Чакам си я, но не ми идват идеи. Иска ми се да стане бързо и по-просто, за да няма грешки.

Миналата година плетах по този клип:

https://www.youtube.com/watch?v=CR40UcJdhu8&t=245s

Запазила съм и тези:

https://www.youtube.com/watch?v=dJS4Z33Wwcg&list=PLPqZq86et3Y42i … NeZjZTW&index=112

https://www.youtube.com/watch?v=Qg5MQAgJGDw&list=PLPqZq86et3Y42i … DNeZjZTW&index=92

На руски излизат също доста с  мужской шарф, снуд, воротник.

# 391
Ава, много хубав пуловер, но е само за слаби. В такъв модел, ще съм като мишелин. Laughing
Не мога да видя красотата на преждата на тази снимка, трябва в близък план. Каква е?

ZedTeeEm, не съм снимала цялата жилетка, нека първо да й зашия копчетата, като ми ги донесат. И на мен преждата много ми хареса, вълнените нишки не са предени, а само леко усукани, заедно с черните и това дава мохеров ефект. Не съм виждала такава до сега, нямам идея каква е, няма етикети.

Цитат
Мелничката изпуска бримки
Възможно е преждата да е по-дебела.  Но е възможно и тежестта да не опъва достатъчно, да се изкривява изплетения шнур и от там да изпуска, да въртиш прекалено бързо и т.н.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 15:09 от Diorela

# 392
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за мъж най-много си харесвам английски ластик, но отива много прежда, а и се отпуска доста.
полуанглийският е перфектно решение Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Никой не пише и не мога да пусна снимка на новия вариант. Sad

Нещо ни ми допада...
Двулицева плетка е, но сякаш не е са такава дебелина...

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 17:15 от st. Dobri

# 393
Благодаря много за идеите момичета !
Аз днес си накупих някои прежди от Креативата. Чакам си и една поръчка от Плета.бг. Снудове ще правя с тези красоти :
Скрит текст:

Скрит текст:

# 394
  • Балчик
Ава, много хубав пуловер, но е само за слаби. В такъв модел, ще съм като мишелин. Laughing
Не мога да видя красотата на преждата на тази снимка, трябва в близък план. Каква е?

ZedTeeEm, не съм снимала цялата жилетка, нека първо да й зашия копчетата, като ми ги донесат. И на мен преждата много ми хареса, вълнените нишки не са предени, а само леко усукани, заедно с черните и това дава мохеров ефект. Не съм виждала такава до сега, нямам идея каква е, няма етикети.

Цитат
Мелничката изпуска бримки
Възможно е преждата да е по-дебела.  Но е възможно и тежестта да не опъва достатъчно, да се изкривява изплетения шнур и от там да изпуска, да въртиш прекалено бързо и т.н.
Преждата за пуловера е Нако спагети ефект, в състава има вълна, когато плетях, беше твърдо и много стегнато, умишлено плетох с два номера по тънки от препоръките на етикета, по време на пране добавих лъжичка етерично масло, без омекотител изплакнах, след като изсуших се получи много мека и бримките се бяха подредили.

# 395
Ава, а защо реши да я плетеш на по-малък номер игли? Дебелите прежди не изглеждат ли по-добре и по-пухкави с голям номер игли?  И защо слагаш етерични масла, само за аромат ли?
Плела съм със спагети на 2 ката, снуд на пръсти.

------------------
Ето ми я жилетката, вече с копчета, много й се радвам. На снимките жълтее повече, в действителност натуралният бежов цвят на вълната преобладава над жълтото на буклето, а черните нишки почти не се забелязват.
Скрит текст:

Лъжливата кетлеевка и бието

Ръкав, отгоре се вижда и мохеровия ефект на вълната.

Последна редакция: пт, 25 ное 2022, 18:28 от Diorela

# 396
  • Балчик
Diorela , много добре се е получила жилетката, личи старанието. Поздравления!:rose:

Винаги плета по този начин, заради по-доброто качество и вид на изделието, от друга страна особено, когато е поръчка, въпреки препоръките не се поддържа добре, пере се на пералня, ползва цинтрофуга и за един сезон плетивото се разсипва.
Много ме е яд, особено като съм работела със  скъпа прежда. Затова все повече си редуцирам за кого да плета. Етеричното масло го използвам  за да отпусне стегната нишката и да много добре се пулучава, меко и много добре подредено плетивото. Този метод го знам от много години, особено за прежди в които има вълна.

# 397
  • Бургас
Искам и аз нещо мохерно, но хич не ми се хващат 2 куки.Дали ще стане на една кука?

# 398
Дами, дайте акъл!
Чудя се кой сет обръчи на Дропс да купя. Дървения или металния?

# 399
  • В полите на Пирин планина
Искам и аз нещо мохерно, но хич не ми се хващат 2 куки.Дали ще стане на една кука?

Защо да не стане?

Аз съм си харесала ето това:

https://i.pinimg.com/564x/b5/e2/b5/b5e2b55d53f175b00af88adcb753fc71.jpg

# 400
И аз ще захващам пуловер
Ще ти пиша за акъл

# 401
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
напредвам с шала.
червената прежда, недолюбваната плетка, но... единствената двулицева и най-важното - не изисква блокиране.
представям си да ѝ подаря чуден шал, тя да си го изпере и да стане мазало.
Simple Smile ако не знае че трябва да се блокира или не знае как да го блокира, щесе получи едно голямо нищо.

# 402
Ава, благодаря!
Има ли значение какво етерично масло слагаш? И каква лъжичка - кафена, чаена, супена? Предполагам, че го слагаш заедно с перилен препарат ( какъв ?), за да се емулгира, иначе ще плува отгоре? Дали с такъв метод бих могла да пооправя степания пуловер от алпака на дъщеря ми? Поне мога а опитам.
Аз слагам малко ябълков оцет при плакнене на вълна, чела съм, че той подобрява структурата на косъма.

Еленче, аз не харесвах дървени ( бамбукови) игли, но след като си купих и плетох известно време, взех да им свиквам и на тях. Не съм пробвала на Дропс, техните са брезови. С метални, бримките се плъзгат по-лесно, но и се изнизват лесно, ако не внимаваш при пробване,  а от дървени плетката се изнизва по-трудно.

Галчудо, предполагам мохер на 1 кука няма да стои добре.

Добри, то като си увърти шала около врата, няма да си личи плетката. Не е зле, поне на снимката. Плетеницата не изпъква, но то на мохер никакви плетеници не изпъкват, така, че него мисли. Жеста е важен.

# 403
  • Бургас
Мен ме притеснява плетенето и разплитането, защото веднъж плетох с една по-мъхесто прежда и беше зор.

Лейди, аз гледам рускините много плетат сега един мохерни пуловери лицева плетка и ми се прииска нещо такова ефирно.

Тъкмо гледам, че и на прежди има ЧП и се чудя дали да взема някой мохер.Имам доста да отлежават вече така прежди, но карай.

# 404
  • В полите на Пирин планина
Е, няма как да стане, като на 2 игли, определено. Simple Smile
Лично аз не обичам да плета на две. Имам една мъхеста прежда започната на 1 кука, но сега трябва малко да поразплитам и е мъъкааа...

Общи условия

Активация на акаунт