Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 173
  • 359
  •   1
Отговори
# 60
Щом има мечта, има и път - донорска сперма.
И за мен никак не е осъдително да пожелаеш дете, без партньор.
Имам близка приятелка, която е осиновена някога именно от самотна майка (някога възможността за донорска сперма е бил немислим).

# 61
Ооо, разбирам от работа да нямаш време да чистиш и да си наемеш помощница (другата тема), но да нямаш време от работа да си износиш и родиш бебе (затова сурогатна майка от Украйна). Сериозно ли.

# 62
То не е само да си износиш и родиш бебе. То е и да си намериш партньор, който ще уважи професията ти и времето, което тя изисква от теб, да изградите връзка, да стигнете по естествен начин до момента, в който ще сте семейство...
Не е чак толкова просто, колкото го описа.

# 63
За донора нищо не казах аз.
Само за сурогатната майка се учудих.

# 64
  • Бургас
Ами, то не е до мечтаене...Аз нямам нищо против самотна майка да роди от донор, но не заради голата мечта, а заради родителския капацитет, който има или е готова да реализира - емоционален, финансов, всякакъв... Пред очите си имам такъв пример на една позната писателка - реализирана, отговорна, зряла. Не мисля, че детето й е лишено от нещо, даже напротив. Има хора, които дори и в двойка, не могат да дадат и половината на едно дете.  За малцинствените групи - да не отварям дума, а те се плодят като....Отглеждането, възпитанието - всичко свързано с обгрижването и личното отдаване на едно дете в процеса му на превръщане в човек, е много по-важно от начина, по който е било заченато. Това важи и за осиновените деца и за всички, които са обичани, чакани и желани. Семейната единици може да е идеален вариант, но на днешно време не е единственият вариант... нито чак толкова идеален понякога.

# 65
  • София
За донора нищо не казах аз.
Само за сурогатната майка се учудих.

Възможно е жената да има проблем с износването. Разбира се, ако проблемът е, че има много работа, вече е странно.

Относно това дали знаеш или не, че имаш дете, донорите съвсем съзнателно стават такива. С идеята да помогнат на други хора да имат дете. Самите те често имат свои деца (за мъжете не е задължително, както е за жените), а родените от донорството деца не са техни, а са на реципиента.

# 66
То е лесно да се говори отстрани, че има причина жени над еди колко си да са сами. Шери, извинявай но не мисля че имаш реален поглед над действителността. Доколкото знам си имаш мъж от години и си се обвързала на млада възраст, което означава, че не знаеш усещането на самотата, не че трябва. Има за съжаление толкова изключително добри и интелигентни и красиви момичета, които не са обвързани, просто защото се изисква желание и от отсрещната страна. Желание за обвързване и отдаване, далеч от кафето за разнообразие и неангажиращия секс. Понеже имам опит с приложенията, забелязала съм следния феномен. Там има толкова 35+ годишни мъже, чудесно изглеждащи, поддържани, с добри професии и доходи, които са необвързани и дори нямат желание за изграждане на сериозна връзка. Просто не желаят. А да кажеш, че няма подходящи жени – изобщо не е така. Но те не желаят да се отвързват от комфорта си и да развалят графика си, съобразявайки се с друг.
По темата. Няма нищо лошо една жена да предприеме забременяване от донор. Но другото съм абсолютно против. Това да се подлъже някой, да направи дете и после да бъде изоставен е жестоко. Ами ако и той иска семейство и дете? Ако се е влюбил и бъде излъган по-добре ли е? Всеки преценява за себе си, най-важно е детето да бъде обичано и обгрижвано. А това може да направи добре и самотен родител.

# 67
Ооо, разбирам от работа да нямаш време да чистиш и да си наемеш помощница (другата тема), но да нямаш време от работа да си износиш и родиш бебе (затова сурогатна майка от Украйна). Сериозно ли.
Естествено, че има причина. Мислиш ли, че някой от само заетост ще плати 30+ хиляди евро просто ей така?

# 68
  • София
Звездите го правят вече. Бремеността е досадно нещо.

# 69

Ако една жена няма време да износи и роди дете, откъде ще намери време за самото дете после?
То е ясно, че освен сурогатни майки, има и детегледачки, ама все пак, за какво ти е това дете, щом няма да имаш време за него? Да си го имаш само на хартия ли?

# 70
  • София
За да си го показваш в Инстаграм. /Днес съм ужасна, знам./

# 71
Мерилин, съгласна съм с теб за две неща- едното е, че си имам мъж и отдавна съм в графата на обвързаните; другото е, че и аз не съм ок с това да “прелъжеш” някого и без той да знае да ти стане донор. Дори ако помислим за детето, недай си боже всичко се случва и е хубаво да знаем какви генетични обременености би имал този човек. Аз лично не бих родила от човек, който има роднини с психични проблеми. Също така дори за елементарни неща от рода на късогледство или по-сериозно - диабет. За съжаление аз имам обремененост и го знам, затова бих се отнесла сериозно да следя дали детето ми проявява симптоми. Поне моите проблеми ги знам какви са, ако раждам от някой случаен и не го познавам… как ще съм наясно с какво здравословно състояние е той. Казвам го това изцяло с идеята на превенция, всеки има слаби страни в здравословен аспект и профилактиката е много важна за мен! Вероятно от донор има как да се знае дали човека е диабетик, има ли предразположеност към някакво заболяване. Не вярвам такава информация да се укрива, все пак е важно за здравето на детето.

Относно това, което казваш, че хората на 35+ (основно мъже) не искат да се обвързват трайно, трудно ми е да повярвам, че това е представителна извадка. Те обвързаните рядко ще са в такива сайтове. А на 35+ повечето хора около мен са във връзки.

При жените има едно пресиране, айде раждай докато си млада, какво чакаш още, след 30 е трудно, ще си останеш стара мома. Тези неща за мен са звучали винаги странно, защото няма нужда от това пресиране, особено от страна на семейството.

Моя приятелка така все търсеше уж мъж и не намираше. Беше приела, че всички те искат за робиня, да готвиш там и това е. Жената беше доктор на науките, а работеше в кол център, че по-лесно. Всеки ден се оплакваше, я от работа, я от квартира, я техните пак й мрънкат, че е на 34 и няма мъж и дете. Накрая се хвана с един нейн приятел от университета, били в една компания преди. Заживя с него и роди скоростно. Сама си казваше, че го прави за да не е сама. Нито й беше любов, нито с кой знае какъв мерак се отнасяше към тая връзка. Човекът беше свестен по нейни думи, познава го доста години и са били аверчета.

Самата тя не беше толкова прекрасна, красива, но занемарена, понапълняла, не се грижи за себе си. А с такова отношение към живота, няма как да очакваш да стане чудо. Ако смяташ, че всички мъже те искат да им готвиш и чистиш, такива ще срещаш.

Давам я за пример просто. Ясно е, че всеки познава различни хора. Това, че на нас някой ни се вижда много свестен, готин и добър, не значи, че това го прави подходящ за връзка, дом, семейство и сериозно обвързване. Нито, че реализацията в професионален план е атестация за “ставам за смейство”. Най-често хора с отлична кариера запълват липси на нещо. Виждала съм и много щастливи майки с прекрасни деца и семейства, които нямат особена професионална реализация. И това не ги прави лоши в работата си.

П.С. Разбирам, че не сте съгласни с мен, ама чак да се репортваме… смешно е.

# 72
Жената НЕ може да си износи дете. Пробва се няколко пъти, с ужасен резултат във втори триместър.
Но пък знам и за случаи, в които репродуктивно здрава жена използва услугите на сурогатна майка, за което платиха нейните родители. Бяха загубили другата си дъщеря от ДИК синдром. Та истории и съдби всякакви.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 10:57 от Cygnus_i

# 73
Това, че жената имала проблеми, беше достатъчно като информация, а не колко е учила, колко била заета и дали имала, или нямала партньор...

# 74
Абсолютно подкрепям мнението, че из ап-овете е пълно с тарикати, които са станали и те на 35-40 и още грам, ама грам не им идва на ум за създаване на семейство, отдаване, любов. Харесва им да си живеят живота, ако падне секс от някъде - падне, като не падне, голяма работа, ще си зяпат сериалчетата, ще си цъкат игричките, ще си пият биричката и толкова.
Не казвам, че е невъзможно да срещнеш човек, но след определена възраст става все по-трудно, и за мен, основните причини са липса на подходяща среда, и липса на желание в една от страните. По-често мъжете се дърпат от идеята за връзка, брак, дете. Не познавам нито една жена, която се е дърпала и умишлено е отлагала с години раждането на дете, но за сметка на това, такива мъже съм срещала доста.

Общи условия

Активация на акаунт