Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 180
  • 359
  •   1
Отговори
# 75
Ама верно ли? Основната тема беше, че можеш да се окажеш сама на 40, не защото си кукувица, а по съвсем други причини. Доуточнението беше, защото някои се учудиха на избора за сурогатна майка.
Пък някак си и не се сещам за жена предварително знаеща, че ще има проблеми с износването.

# 76
И сега ще се сърдим на тия хора, които си пият бирата и си живеят живота, вместо да ни вземат нас (примерно), да се нагърбят с деца, ипотеки, ангажименти и др.? Thinking Но те имат право да си живеят както го разбират.
Влизането във връзка е доброволно и по желание, а не дълг, с който трябва да се нагърбиш.
И е желателно да е забавно, а не такава тегоба, както звучи тук понякога.

# 77
  • Варна
Имам позната,доста близка на съпругата ми.Беше омъжена,разведе се и на 40 години като стана каза,че е бременна.От кого,как никой не попита и тя не каза.Иначе страхотна жена-висше образование,главен счетоводител в голяма фирма,собствен апартамент.Важно е крайния резултат-момченце,което гледа сама.Така,че нали знаете максимата-победителите не ги съдят.

# 78
И сега ще се сърдим на тия хора, които си пият бирата и си живеят живота, вместо да ни вземат нас (примерно), да се нагърбят с деца, ипотеки, ангажименти и др.? Thinking Но те имат право да си живеят както го разбират.
Влизането във връзка е доброволно и по желание, а не дълг, с който трябва да се нагърбиш.
И е желателно да е забавно, а не такава тегоба, както звучи тук понякога.
Да, точно това казвам. Ти може напълно доброволно и искрено да искаш да си във връзка, но като не срещаш, и не срещаш човек, който иска същото, + да го иска с теб... това си отнема време.
Време, което може да ти е ценно.

Затова разбирам жените, които решават, че са дали достатъчно възможности на нещата да се случат по стандартният начин, и се ориентират към други решения.

# 79
Тук може цял ден да опитваме да защитим и обясним позицията си, за да ни разберат. Това обаче което има най-голямо значение в случая е, че е доста несправедливо истинска жена, сериозна и отговорна, която има искреното желание да стане майка да не може да го осъществи, защото е пълно с идиоти.
Иначе за кариерата и липсата на време - това не съм го разбирала никога. Да се отдава цялото време и енергия в денонощието на фирма, която даже не е твоя и да пренебрегваш живота си и шанса да бъдеш с човека до теб. Харесвай си работата, бъди отдаден, но в границите на нормалното.

# 80
Да речем, че има професии, за които го разбирам, и професии, за които не го разбирам. В случая беше даден пример за жена, която явно е в сферата на репродуктивната медицина, и уменията й са били решаващи за много жени. И то жени, като самата нея - с проблеми и пречки. Тук мога да го разбера, уважавам решенията и действията й, и в никакъв случай не мога да я сложа наравно с друга жена, която е решила да отдаде живота си на компания, която работи в производството, примерно, или нещо друго, което не е значимо нито за обществото, нито пък за нея.

# 81
  • София
Значимостта е в очите на преценяващия.  
А кариеризмът си е такъв, независимо какво е попрището. Иначе всеки човек в един момент ще си каже "Като помагам на толкова хора, на себе си няма ли да помогна?"

# 82
  • София
Скрит текст:
Ами, то не е до мечтаене...Аз нямам нищо против самотна майка да роди от донор, но не заради голата мечта, а заради родителския капацитет, който има или е готова да реализира - емоционален, финансов, всякакъв... Пред очите си имам такъв пример на една позната писателка - реализирана, отговорна, зряла. Не мисля, че детето й е лишено от нещо, даже напротив. Има хора, които дори и в двойка, не могат да дадат и половината на едно дете.  За малцинствените групи - да не отварям дума, а те се плодят като....Отглеждането, възпитанието - всичко свързано с обгрижването и личното отдаване на едно дете в процеса му на превръщане в човек, е много по-важно от начина, по който е било заченато. Това важи и за осиновените деца и за всички, които са обичани, чакани и желани. Семейната единици може да е идеален вариант, но на днешно време не е единственият вариант... нито чак толкова идеален понякога.

Няма как да се съглася с такова нещо. Не може да слагаме разрешителен режим - ако е умна, красива и успешна може да ражда заради родителския капацитет, а заради едната мечта - не може. Ако няма капацитет - задължително баща и заради родата и задължението. Аз бих родила заради едната мечта, пък ако ще да съм тъпа, грозна и каквото там се сетиш. Да не говорим, че родителският капацитет се вижда едва когато жената стане майка съвсем реално, а умността и успешността съвсем не са индикатор за родителски капацитет.

# 83
Не виждам какво толкова лошо има, щом една жена иска да бъде майка. Има толкова много щастливи самотни родители. Не намирам особена разлика между това дали е забременяла случайно, от инвитро или от някой, който е духнал след като е забременяла.
Така е. Няма разлика. Във всяка от тези ситуации детето е нещастно.  Хайде, като стане случайно нямаш особено голям избор, приемаш, че това е съдбата му. Ама да го направиш умишлено с ясното съзнание, че обричаш един човек на нещастие, само за да си направиш удоволствие на себе си - е това няма оправдание.

# 84
Цитат
Няма как да се съглася с такова нещо. Не може да слагаме разрешителен режим - ако е умна, красива и успешна може да ражда заради родителския капацитет, а заради едната мечта - не може. Ако няма капацитет - задължително баща и заради родата и задължението. Аз бих родила заради едната мечта, пък ако ще да съм тъпа, грозна и каквото там се сетиш. Да не говорим, че родителският капацитет се вижда едва когато жената стане майка съвсем реално, а умността и успешността съвсем не са индикатор за родителски капацитет.

Ние и да искаме не може да слагаме каквито и да е режими на някого. Всеки решава сам за себе си какво да прави. Тук просто изказваме мненията си. И да, умността и успешността изобщо не са гаранция за родителски капацитет, но помагат да си изхраниш детето, ако си самотен родител. Мечтата си е мечта, но все пак като големи хора трябва и да сме отговорни към живота, който създаваме.

# 85
  • София
Откога отговорни? И друг път съм го писала - човечеството се размножава въпреки всичкия разум. И добре, че не разчита на разума, че сме загинали за отрицателно време.

# 86
Не виждам какво толкова лошо има, щом една жена иска да бъде майка. Има толкова много щастливи самотни родители. Не намирам особена разлика между това дали е забременяла случайно, от инвитро или от някой, който е духнал след като е забременяла.
Така е. Няма разлика. Във всяка от тези ситуации детето е нещастно.  Хайде, като стане случайно нямаш особено голям избор, приемаш, че това е съдбата му. Ама да го направиш умишлено с ясното съзнание, че обричаш един човек на нещастие, само за да си направиш удоволствие на себе си - е това няма оправдание.
Защо реши че ще е нещастно? Може любовта и грижите да са такива, че да не се усети липсата на биологичен баща, както и майката може да срещне човек който да обича достатъчно детето й. Много крайни заключения правите.

# 87
Откога отговорни? И друг път съм го писала - човечеството се размножава въпреки всичкия разум. И добре, че не разчита на разума, че сме загинали за отрицателно време.

С това може да поспори. С тези темпове на размножаване, по-скоро ще видим края на горката ни Планета, която вече едвам ни издържа.  Ама това е тема за друг разговор Simple Smile

# 88
Да решиш да лишиш някого от баща, за да сбъднеш собствена мечта?!
Няма по-извратено нещо от това.
Хората не са продукт, хеле пък на нечии мечти.

# 89
  • София
А ако алтернативата е да убиеш този "някой", понеже бащата не е твоят човек или няма прословутия капацитет? Или този "някой" бъде изхвърлен от епруветката в канала, заради нечии предразсъдъци?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 23:43 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт