Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 186
  • 359
  •   1
Отговори
# 90
Тук говорим да създадеш човек само защото ти е мечта. Това за мен е извратено.

# 91
  • София
При степенуване от моята гледна точка, стигне ли се до такива варианти, бих го направила за едната мечта. И хич не ми се струва извратено. Да, ще е кофти в един момент с липсата на баща, особено ако е от донор, но пак ползите надвишават вредите.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 21:32 от Andariel

# 92
  • София
За повечето хора е мечта да станат родители. И ако при определени обстоятелства няма наблизо с кого да споделиш тази мечта, не виждам проблем защо да не си я осъществи сам/а.
Защото може и да не е само жена родителят.
Доколкото помня, Роналдо също си сбъдна тази мечта преди да срещне съпругата си и да създадат още деца. Не ми изглежда да има проблеми или детето да е нещастно.

# 93
Желанието на всяка цена да сбъднеш такава мечта не е ОК за мен.
Знам какво значи да имаш любящ и грижовен баща. Да лиша съзнателно, по мой избор най-скъпия си човек от това, за мен е тотален егоизъм, само за да сбъдна моя мечта.

# 94
Ние тук си спорим, ама авторката отдавна не се е обаждала.

# 95
Желанието на всяка цена да сбъднеш такава мечта не е ОК за мен.
Знам какво значи да имаш любящ и грижовен баща. Да лиша съзнателно, по мой избор най-скъпия си човек от това, за мен е тотален егоизъм, само за да сбъдна моя мечта.
Но не всички бащи са любящи и грижовни.

# 96
  • София
Колко да е всяка цена, детето няма да го откраднат от майка му! Инвитро, осиновяване,  сурогатна майка, собственоръчно раждане - това са все съвсем законни  методи.

# 97
Много тежка тема,към която трябва да се гледа с цялата сериозност откъм обстоятелства и фактори с цялата си тежест.Изключително сериозно решение.Да,всеки е прав за себе си. Има жени с проблеми със забременяване, износване и т.н. Има и мъже с проблеми. Има двойки,които се обичат,но след много несполучливи опити се обезверяват,нараняват и разделят. Има хора,които не искат да осиновяват деца. Има и любящи двойки с деца, които в един момент се разминават и разделят. Много фактори и обстоятелства има, които трябва да се вземат впредвид, преди да се правят крайни заключения. Да,всеки иска двама любящи и отдадени родители и това трябва да е нормалното, но не винаги е така. Понякога единият родител не е толкова отдаден и заинтересован. Понякога само единия отглежда детето и се старае да не усеща толкова силно отсъствието на другия. Понякога жената след по-дълга несполучлива връзка/и/ е притисната от годините си, а иска да има дете. Няма голям избор, а да забременее от първия срещнат,както се казва,не е добро решение. Изобщо хора различни и животи различни. Не може с лека ръка да се категоризират така хората,особено на бази толкова сериозни неща

# 98
Авдариел, какво имаш предвид под собственоръчно раждане?
И преди съм го писала - съзнателно не бих взела решение изначално да лиша някого от баща. Осиновяване ми се струва приемлив вариант, решението няма да е мое.

# 99
Без да омаловажам никой и нищо, но бащите не са единственото нещо, заради което си струва да изживееш един живот.

# 100
И майките не са единственото нещо, за което си струва да изживееш един живот.

# 101
Не, не са. Има и много други и ценни неща. Това казвам.
Ако единият родител е напуснал по собствено желание, е алкохолик, насилник, безотговорник... по-добре ли е в тези ситуации? Травмите пак няма да се разминат...
Пълното щастие е хубава концепция, но за съжаление е нереалистична дори при най-благоприятна ситуация.
А да очаквате някой да се откаже изобщо от възможността да има деца, понеже обстоятелства А,Б и В не били перфектни, звучи като изобщо да не се замисляте какво означава това... дори звучи жестоко.

# 102
Също толкова жестоко звучи едно дете да се ражда, за да осъществи нечия мечта или липса..

# 103
От седем страници тема се оказва:

-жените са перфектни, всяка с престижна професия е готова да бъде майка и с висок родителски капацитет
-мъжете не искат да са бащи и да се обвързват сериозно
-всяка жена трябва да е майка, ако ще да роди от първия срещнат
-невъзможно е самата жена да има някаква вина за липсата на сериозен партньор в живота
-не останаха читави мъже

😂😂😂

# 104
Сурогатното майчинство не е "законен метод" в България, поне аз като бях студентка, не беше, ако нещо се е променило наскоро - не знам.

Общи условия

Активация на акаунт