Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 197
  • 359
  •   1
Отговори
# 105
Това, че някой е родил докато има мъж в картинката, не означава, че и там не са били запълвани липси или сбъдвани мечти. Изобщо не вярвам, че тук е пълно с перфектни човешки същества, само с правилни и здрави мотиви.
Най-нормалното нещо е една жена да иска дете, това е основна част от човешкия живот, вродено ни е.

# 106
Кое ни е вродено?
Сурогатното майчинство?
Използването на донорски яйцеклетки?
Раждането на 60+ от донорски ембриони?
Ползването на донорска сперма?
Това вродено ли ви звучи?

# 107
Правиш се, че не разбираш, или наистина не разбираш? Желанието на жената да стане майка е вродено. Желанието. И както Ms.Gorgeous каза по-рано, медицината е в услуга и помощ на хората, а не за техен срам.

# 108
Сурогатното майчинство не е "законен метод" в България, поне аз като бях студентка, не беше, ако нещо се е променило наскоро - не знам.

То не е. Но нали все разни реализирани жени, споменати в темата … плащат си на сурогатни майки в Украйна.

На мен ми е интересно друго… тук прокурори, лекари, все такива примери се дадоха.

Ами ако аз (давам себе си за пример, че да няма обидени пак и да не се налага триене), та ако аз искам да си имам дете, нямам си мъж, гоня 40… ама съм касиерка в хипермаркета и бачкам за 1200? Как да си платя инвитро, сурогатна майка? Какво ми остава да направя?

# 109
Много добре разбирам инстикта за разможение. Не разберам егоизма да е на всяка цена. Нали уж сме съзнателни същества..
И няма да приема никога - плащам си, правя го.

# 110
Т.е. проблема ви е, че хората с репродуктивни проблеми могат да ги лекуват? Предполагам вие като се разболеете ходите на лекар, а няма да се тръшнете да мрете от лечимо заболяване, защото така е естествено?

# 111
За мен няма особена разлика в мотивацията, със или без баща. Ти не можеш да гарантираш, че този баща (или майка) винаги ще са в картинката. Не можеш да гарантираш, че ще дадеш най-доброто на едно дете. Може да си вярваш и да се стремиш към това, но всичко се случва, и нещата могат да се променят буквално за дни.

# 112
Така е, всичко може да се промени, но изначално аз няма да съм взела решение да лиша напълно съзнателно най-скъпия си човек от другия родител.

Къде и как намесихте хората с репродуктивни проблеми в тази тема?!

# 113
  • София
Авдариел, какво имаш предвид под собственоръчно раждане?
И преди съм го писала - съзнателно не бих взела решение изначално да лиша някого от баща. Осиновяване ми се струва приемлив вариант, решението няма да е мое.

Лично, по обичайния начин, независимо дали бащата е определен или донор. В един момент трябва да се решава и по-добре дете без баща, но свое, отколкото никакво дете. Осиновяването е друга опция, но и там детето ще е без баща, ако го осинови сама жена. За предпочитане е да има баща, но ако няма, пак е по-добре да го има детето. За донор съм с по-резервирано мнение, но ако опрат нещата до такъв момент, бих го направила.

# 114
  • София
Всъщност, желанието да имаш партньор и постоянното натякване как не може без такъв или без баща на всяка цена, също може да се разглежда като мания и задоволяване на липси. Излиза, че е противоестествено и партньорът да ти запълва липсата от любов, щом приемате, че децата запълват липси, а не са резултат от човешкия стремеж да остави следа след себе си.

# 115
Много добре разбирам инстикта за разможение. Не разберам егоизма да е на всяка цена. Нали уж сме съзнателни същества..
И няма да приема никога - плащам си, правя го.
И децата родени в брак или в двойка на семейни начала освен когато са "грешка" са резултат от абсолютно същите мечти, инстинкт и егоизъм.

# 116
Човешкият стремеж да се остави следа след себе си - е, това е най-примитивното, което съм чела.
По-примитивно и от мечтата за бебчии

# 117
  • София
Може да ти звучи примитивно, но единици са човешките същества, които никога и по никакъв начин не са желали да бъдат родители и не са си представяли този момент в своето бъдеще.
Още от малки децата си играят на семейство, на майки и татковци с кукли-бебета и т.н.
Влез и прочети темите в Проблемно и може да видиш разликата между стремежа да имаш дете и да гушкаш бебчиии.

# 118
  • София
Мечта е красива дума за примитивното. За мен примитивното е напълно ок, иначе видът, родът загиват. Направо си е инстинкт за размножаване и така трябва.

Колкото до пренаселеността, разбирам последователите на идеята, макар че така само себе си ограничават в името на облекчаване на планетата, но индийците компенсират всички европейци, които не искат деца по екологични причини - раждат по пет-шест деца, докато могат всъщност.

# 119
  • Бургас
Скрит текст:
Ами, то не е до мечтаене...Аз нямам нищо против самотна майка да роди от донор, но не заради голата мечта, а заради родителския капацитет, който има или е готова да реализира - емоционален, финансов, всякакъв... Пред очите си имам такъв пример на една позната писателка - реализирана, отговорна, зряла. Не мисля, че детето й е лишено от нещо, даже напротив. Има хора, които дори и в двойка, не могат да дадат и половината на едно дете.  За малцинствените групи - да не отварям дума, а те се плодят като....Отглеждането, възпитанието - всичко свързано с обгрижването и личното отдаване на едно дете в процеса му на превръщане в човек, е много по-важно от начина, по който е било заченато. Това важи и за осиновените деца и за всички, които са обичани, чакани и желани. Семейната единици може да е идеален вариант, но на днешно време не е единственият вариант... нито чак толкова идеален понякога.

Няма как да се съглася с такова нещо. Не може да слагаме разрешителен режим - ако е умна, красива и успешна може да ражда заради родителския капацитет, а заради едната мечта - не може. Ако няма капацитет - задължително баща и заради родата и задължението. Аз бих родила заради едната мечта, пък ако ще да съм тъпа, грозна и каквото там се сетиш. Да не говорим, че родителският капацитет се вижда едва когато жената стане майка съвсем реално, а умността и успешността съвсем не са индикатор за родителски капацитет.
Съвсем в друга посока ми е мисълта, защо изопачаваш? Какъв разрешителен режим?! Поантата е, че не е задължително да си в двойка, за да реализираш успешно родителски капацитет. Не е и нужно да си умен и успешен, а адекватен към тази роля, с капацитет и качества да я реализираш  -  качества, които не зависят от това дали си в двойка или не.

Общи условия

Активация на акаунт