Мечта за бебе при липса на партньор и любов

• 11 206
  • 359
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Какво означава да си адекватен, с капацитет и качества да я реализираш, та тогава да имаш право, което е точно разрешителен режим, да ставаш родител? Именно върху това акцентирам. Никой не знае дали и какъв капацитет има, докато не стане родител съвсем реално с дете на ръце ден след ден. Може ей така, както преди това е давал вид на капацитетен, после да не може да се познае. Какъв капацитет? Откъде да зная кой какъв потенциал и капацитет има, освен ако не става въпрос за откровени пороци като дрога, алкохол, хазарт или някакви силно изразени личностови отклонения.  Няма как да се разбере предварително.

# 121
Сурогатното майчинство все още НЕ е легализирано в България. За съжаление. Безброй са двойките, които биха се възползвали. Бихте били изненадани от броя  български семейства(най-вече), които се възползват( в момента не де) от сурогатни майки в Украина.Не всички са реализирани(явно и това е проблем), а някои продават имущество и взимат заеми, за да се сдобият с дете. Да не говорим, че оставяйки настрана изгъзицата, има безброй медицински състояния(включително и генетични заболявания, имунологични състояния), които една бременност би обострила,  има случаи на тотална липса на сперматозоиди, млади жени с хистеректомия иии още много. Мога и списък да ви напиша ако ви е  важно.
А що се отнася до възможности, реализацията е въпрос на личен избор и усилия. Това че някой взима 1200 лв, е най-вече проблем на този някой.
Особено много харесвам разсъждения по тема “запълване на дефицити с дете” от хора реализирали биологичната си функция без проблем.
А пък за противоестествено дори няма да повдигам въпроса. Като почнем от силикона, елементарния пейсмейкър, и стигнем до трансплантация, кръвопреливане -все неестествени неща, противоречащи на естествения подбор и т.н. И хич нямаше да философстваме на тема пренаселеност, щото такава нямаше да има.

# 122
  • Бургас
Какво означава да си адекватен, с капацитет и качества да я реализираш, та тогава да имаш право, което е точно разрешителен режим, да ставаш родител?
Кой говори за неотменно право?! Става дума за възможност, която не бива да се отнема, както и да не се заклеймяват такива жени, само защото са сами. И че ако е до "голата" мечта /както призовава авторката на темата/, без реална преценка и качества, и в двойка да си, и сам да си - все жалко за детето. Това искам да кажа, мисля ме разбра болшинството...

# 123
Не виждам какво толкова лошо има, щом една жена иска да бъде майка. Има толкова много щастливи самотни родители. Не намирам особена разлика между това дали е забременяла случайно, от инвитро или от някой, който е духнал след като е забременяла.
Така е. Няма разлика. Във всяка от тези ситуации детето е нещастно.  Хайде, като стане случайно нямаш особено голям избор, приемаш, че това е съдбата му. Ама да го направиш умишлено с ясното съзнание, че обричаш един човек на нещастие, само за да си направиш удоволствие на себе си - е това няма оправдание.
Защо реши че ще е нещастно? Може любовта и грижите да са такива, че да не се усети липсата на биологичен баща, както и майката може да срещне човек който да обича достатъчно детето й. Много крайни заключения правите.
От опит - мой личен и на другите ми познати без бащи. Няма сила на Земята, която да компенсира мечтата да имаш двама родители и да употребиш думата "татко" поне веднъж в живота си.

# 124
То не е казано, че детето задължително ще остане без бащина фигура в живота си. Майката може да срещне човек в последствие, който да приеме детето й като свое. Проблема е, че понякога двете неща се разминават и не можеш да чакаш още няколко години, за да срещнеш човек, защото след още няколко години вече може да нямаш шанс за дете.
За дете времето ти е ограничено, за любов не е.

# 125
Тоест тя като свободна млада жена не намерила мъж, но като по-възрастна вече и майка с дете (ще ви изненадам, но за някои мъже детето е сериозна пречка) ще открие?
Шансовете й спадат, освен ако не спадат и критериите.

# 126
Тоест тя като свободна млада жена не намерила мъж, но като по-възрастна вече и майка с дете (ще ви изненадам, но за някои мъже детето е сериозна пречка) ще открие?

Ама как бе тука се избиват да ми обясняват как 30+ годишни жени с по няколко деца са супер търсени.

# 127
  • София
Моите две на по 40 с деца са супер търсени Wink

# 128
Шансовете спадат, което не е проблем, ако са били първоначално големи. Simple Smile

# 129
  • София
Мне, изобщо.

Са, ако си няква убита от живота с нагласа на втора употреба - точно това ще получиш.

# 130
Нагласата "търся донор, защото няма никой подходящ" как е?

# 131
  • София
Същата като да чакаш принца на бял кон.

# 132
  • София
Съвсем зряла и обмислена.

# 133
Тя (хипотетичната жена) като млада може да е имала връзки, които просто не са се развивали до този етап. Дали заради различия, дали заради грешни избори, дали заради проблеми с зачеването... Нямаш гаранции дали след 1-2-3 години този човек наистина ще създаде семейство с теб... или ти с него. Deal-breaker -и може да се появят и от двете страни.

Много хора влизат във връзки с добри намерения и надежди, но това не означава, че ще се стигне до семейство.
И в един момент идва денят, в който правиш равносметка... да давам ли още шансове на нещо с неясен резултат, или да използвам следващите няколко години, в които все още имам реален шанс поне да имам дете, без значение как и от кой? Та не, не става по-лесно намирането на мъж тогава, но става невъзможно да имаш дете, ако решиш да чакаш тоя мъж до 50г.

Какво разбирате под подходящ? Например, за мен, неподходящ би бил човек, който не иска същите неща, като мен (семейство), или човек, който по документи е супер, но нямам привличане и чувства към него, това е извън контрола ми. Не мисля, че става дума за някакви космически и нереалистични критерии.

# 134
  • София

Възможно е. Преди да роди, може да е била от типа паникьосани, търсещи или да е попадала на мъже, които не искат деца или са я мотали и после чао. След това тя самата да се успокои и вече да не й е важно да търси мъж за дете, плюс че мъж, който се захване, вече знае, че тя има дете и няма изненади.

Роси, на мен ми прозвуча по друг начин и това написах. Не съм разбрала, че е за отнемане на възможност.

Общи условия

Активация на акаунт