Египет /Тема 13/

• 81 810
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Beyond the Frontiers
Това е специална оферта. Не е нормална цена. И е както е нормално за точно определена дата и хотел.
Който може да пътува от днес за утре, ще се възползва. Който не може, ще трябва да избира между по-висока цена, но сигурни места за желаната дата и хотел ИЛИ ниска цена, компромисни хотели и неудобна дата.

Чартърните билети са около 630-660 лв. на човек. Отделно горивни такси 90-120 лв. към днешна дата. Ако туроператорът се съгласи въобще да ги продаде.

Цена по чартърна програма, за 7 нощувки, all inclusive, със застраховка, със застраховка отмяна на пътуване, трансфери...500-600-700 лв. е безумно ниска цена.

Един прост Google seach "почивка в Египет"  веднага дава това:
https://ekvator.bg/hotel-pochivka/domina-coral-bay-resort/930
Ето ги 690 лв за 11. 09.за  5-звезден хотел

Абакс е туроператорът.
Домина Корал е икономичен хотел, но е в хубав голям комплекс и в случая има огромен плаж.
Жасмин също попада в категория икономичен хотел - 790 лв., но на тази цена е перфектен. Хубав плаж, прилични стаи, добра храна, активна анимация.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 09:14 от Galactic Voyager

# 121
Не ви трябва екскурзовод за пирамидите и музея. Като слезнете от самолета на летището в Кайро, сектор вътрешни полети,  излизате навън на пиацата и се почва пазарлъка с такситата. Те ви предлагат двойна и тройна цена,  вие се пазарите и така докато някой мигне пръв. Има риск да не се договорите и тогава гледате някое по- очукано, те са по - сговорчиви.  Веднъж като се качите и таксито е ваше,  ще ви закара докъдето поискате,  ще ви поразкаже туй- онуй,  задължително ще пробва да ви отведе на евтин базар или магазин, при братовчед му и така , да ви покаже нещо , което е много важно. Имат навика да карат като луди,  свиркат,  невъобразимо преживява не . Съответно си купувате билети, минавате контрола и обекта е ваш. На Хеопсовата пирамида започва цирка с продавачи,  камилари , коняри и т.н.  Музеят е полупразен,  защото се мести, а новият не е още открит.

# 122
Здравейте  момичета , предстои ми ходене до Египет  в края на 09/2022 с още няколко човека и се чудя някой пробвал ли електронните онлайн визи ? Дали няма да е по - бързо и лесно, отколкото там да пишем и да се мотаем . Кацаме в Хургада и излитаме на връщане от Кайро , исках да е обратното ... ама такъв полет  ни се случи Smile
По - късно ще Ви питам и други неща, че сега ми извръкнаха от главата въпросите Nerd
Хубава седмица на всички !

# 123
  • Beyond the Frontiers
Здравейте  момичета , предстои ми ходене до Египет  в края на 09/2022 с още няколко човека и се чудя някой пробвал ли електронните онлайн визи ? Дали няма да е по - бързо и лесно, отколкото там да пишем и да се мотаем . Кацаме в Хургада и излитаме на връщане от Кайро , исках да е обратното ... ама такъв полет  ни се случи Smile
По - късно ще Ви питам и други неща, че сега ми извръкнаха от главата въпросите Nerd
Хубава седмица на всички !
Визата е 5 минути. Плащаш и лепят. Попълваш едно картонче с 4-5 неща и минаваш паспортен контрол.

Колкото и да сте бързи, в автобуса се изчакват всички туристи от полета.

Пуснаха за септември приятни цени и за Марса Алам - Солимар и Гранд Марса.

# 124
  • София
Здравейте, обмисляме екскурзия до Шарм за пролетта на 2023. Може ли да ми кажете към кой хотел да се ориентираме, където има рифове за шнорхелинг и хубав подводен живот?
Ако няма такъв къде е най-хубаво да се направи това като тип екскурзия. 2 в и едно дете на 6 г. сме.

# 125
Здравейте,
И ние обмисляме почивка в Шарм през октомври. Моля да споделите добри хотели Simple Smile

# 126
  • София
Точно се върнахме от почивка в Хургада, бяхме в хотел Desert rose, с любезното съдействие на Евелина от Тюркоаз Дриймс (пакет на Абакс), която както винаги, беше чудесна във всичко - съвети, препоръки, отзивчивост.
Всичко беше супер, само не си харесвахме банята - бяхме в нереновирана стая. Иначе леглата и възглавниците бяха удобни, което беше от съществено значение за нас.
Препоръка - дръжте климатика да работи, докато дойде време за сън, не отваряйте балконската врата, спете на затворена - гаранция ще ви е по-добре.
Храната - винаги намирахме какво да ядем. Имаше някои доста вкусни неща. Но много дори не опитахме, защото изглеждаха странно 🤣
От ресторантите, които са с допълнителна резервация - хареса ни мексиканския.
Бяхме със suntour24 на екскурзия до Парадайз остров и всичко беше идеално.
С Hurghada raisen бяхме до Кайро, но със самолет. Всичко беше организирано идеално. Трансфери, обиколка, ресторант, разкази. Доволна съм много. За децата също беше много добре това да сме със самолет, защото иначе 7 часа в посока щеше да е лудост.
И така, в заключение, бих отишла пак, за гмуркане и сърф. Без пари са направо  уроците. 15тина долара.. Тогава просто бих си почивала, да гледам риби и да не правя нищо особено.

Имам карта за Интернет, не знам точно колко е останало, но според мен има поне 10тина гб, та мога да я дам на някой, който ще пътува. В София съм.

# 127
Здравейте.

Има ли някой резервирал за екскурзията с вътрешен полет и круиз за края на октомври с ЕКВАТОР или ОНЕКС ТУР?

# 128
В хотелите не префлагат ли wifi?

# 129
Точно се върнахме от почивка в Хургада, бяхме в хотел Desert rose, с любезното съдействие на Евелина от Тюркоаз Дриймс (пакет на Абакс), която както винаги, беше чудесна във всичко - съвети, препоръки, отзивчивост.
Всичко беше супер, само не си харесвахме банята - бяхме в нереновирана стая. Иначе леглата и възглавниците бяха удобни, което беше от съществено значение за нас.
Препоръка - дръжте климатика да работи, докато дойде време за сън, не отваряйте балконската врата, спете на затворена - гаранция ще ви е по-добре.
Храната - винаги намирахме какво да ядем. Имаше някои доста вкусни неща. Но много дори не опитахме, защото изглеждаха странно 🤣
С Hurghada raisen бяхме до Кайро, но със самолет. Всичко беше организирано идеално. Трансфери, обиколка, ресторант, разкази. Доволна съм много. За децата също беше много добре това да сме със самолет, защото иначе 7 часа в посока щеше да е лудост.
И така, в заключение, бих отишла пак, за гмуркане и сърф. Без пари са направо  уроците. 15тина долара.. Тогава просто бих си почивала, да гледам риби и да не правя нищо особено.

Имам карта за Интернет, не знам точно колко е останало, но според мен има поне 10тина гб, та мога да я дам на някой, който ще пътува. В София съм.
Тъкмо ми отговори на притеснението относно фирмата suntour24. Аз също ще съм в Хургада от София, но с Тез тур през октомври. Другата фирма ще я проверя също. Откъде си закупите карта и ориентировъчно колко си отделихте за сувенири?

# 130

Здравей, искам да попитам за музея в Кайро, предполагам че сте били в стария ?  Малко ли експонати са останали ? Предстои ми ходене на края на 09/2022  с двама тийнейджъри и поне експонатите от гробницата на Тутанкамон да са там се надявам ?

# 131
  • На планетата Земя
Част от експонатите все още са там: маската, столът, едната стояща фигура с жезъла, канопичните буркани, външният сандък, вътрешният съндък с Изида .... (информацията е от края на 2021 г.)
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 12:17 от Mileto

# 132
  • София
Suntour24 са идеални. Общувах с едно момче по whatsapp, организацията беше много добра. И аз имат притеснения, защото бях сама с две деца, едното сравнително малко, но всичко беше ок.
И до Кайро също с другата фирма. Тя е голяма, с много отзиви.
За музея - не знаех, че има нов или не съм чула. Имаше доста артефакти, но аз не съм най-големият фен, та гледах, слушах, но какво запомних, ще стане ясно. Мумиите бяха доста впечатляващи, даже малко страшни. Но дребното не сънува кошмари, значи всичко е било наред.
За карта, вземе 16 ли, 18 гб, май за 16 Евро. От летището, на orange,защото Vodafone нямаха такива опции там. В хотела нетът е слаб, има го на рецепция, по стаите не разбрах, защото и двете с голямата ми дъщеря взехме карти. За мен си струва, защото не го мислиш. Винаги има връзка с теб.
За сувенири - от всички магнити, които видях къде ли не, най-изпипани бяха в хотела. Спазарих ги за 2.5 бройката. Долар - Евро сега е едно и също. Иначе си взех едни пирамидки от пирамидите, дадох на двама души, една за мен. Щото иначе голямо натрупване става. Бяха 7 май долара.
Може би 30-40 долара да свършат работа. Но ако човек има папирус, онова другото, с името, забравих как се казва, трябва да отдели повече. Аз нямах интерес.
Пазарене почти навсякъде за почти всичко! Това е цаката.

# 133
  • Beyond the Frontiers
Оrange не е за препоръчване. Лъжат с количеството данни.
По-добре Водафон или местната фирма.
Цените почват от 9-10 евро.

# 134
Онова с името май се казва хартуш, но знам ли какво ще напишат... Знам, че в хотелите имат само на лоби и то много слаб. Понеже съм сама, ми е важно да имам интернет навсякъде. В Катар си взех карта като на ваучер или нещо подобно с интернет, имаше и опция за разговори, но не ми трябваха. Предполагам, че и в Египет е нещо подобно. Имам и питане относно лекарства... Понеже съм с автоимунно заболяване лупус и нося Плакенил. Имам преведени епикризи на английски. Ако ги взема, нали няма да ми направят проблем? И четох някъде, че препоръчвали да се пие тамошно лекарство превантивно против стомашно-чревни проблеми, но ме знам какво е. Също попаднах на снимка на много камили в един залив. Къде се намира и може ли да се стигне от Хургада? Четох, че има екскурзия Кайро и Александрия... Сега и тази муха ми е в главата. Някой ходил ли е? Пак много дълъг пост. А добро утро и спорен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт