Египет /Тема 13/

• 81 763
  • 751
  •   2
Отговори
# 435
gabiplus, благодаря ти за отзива. Аз бих препоръчала също STEIGENBERGER AQUA MAGIC. На същото ценово ниво е с Jazz Aquamarine и също е много добър. Като негов плюс би отбелязала бонусите, включени в All Inclusive - безплатни уроци по голф, уроци по гмуркане и други водни забавления - кану, лодки, водни колелета и много други. Има за всеки по нещо, не те оставят да скучаеш...

# 436
Здравейте! Ще помоля за вашите препоръки.Намерих екскурзии Кайро и Хургада  хотел Jasmine Palace resort and spa 5* с включена екскурзия Пирамидите и Египетския музей.Харесала съм си и други екскурзии до 100 лв на човек.Та въпросите ми са : освен за визата,колко други парички ще ни трябват-какви са бакшишите,цената на водата.С Аладин
МАРИЯ или Азаре да направим екскурзиите? Как ще се оправим с комуникацията? Малко се притеснявам и заради акулите в Червено море -при рифовете,плажовете.На тази къща с делфините опасно ли е?Като цяло се вълнувам ,приемам всякакви препоръки и всичко за цените,тъй като бюджета ни ну е много голям ,а Египет ми е мечта!Брагодаря Ви!

# 437
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пак да досаждам Simple Smile

1897г.

Строи се много и навсякъде - почти като сега. Wink
Строи се суецкият канал, европейския квартал в Кайро, операта... Всичко трябва да стане готово заедно с канала, та на откриването да бъде впечатлена цяла царска Европа, Азия и Америка.

Като ръководител на някакво средно ниво на строежа на канала е и Габриел Хабиби Сакакини. Информацията сочи, че е наследник на сирийско семейство, изпратен в Египет да работи и да се учи. Не ще да е било от бедните, защото Габриел Хабиби е от ръководителите, не от работниците, а и е бил държан под око от самия Кедив Исмаил - в наше време бихме го нарекли главен проектант на Суецкия канал.

а работата нещо не върви... На строежа има нашествие от мишки, плъхове.. Ядат храната, прегризват въжетата хапят и разболяват работниците...

Хабиби Сакакини решава проблема за седмица, с което си спечелва признание и уважение от най-високопоставените.
Как решава проблема? Свързва се с познати в Кайро и обещава да плати добри пари ако по най-бързия начин му изпратят улични котки от Кайро в Порт Саид.  Каква е била организацията в Кайро не се знае, но до дни транспортната компания докарала стотици гладни котки и проблема с мишките се разрешил. Сакакини продължил работата си по канала, но вече работил с инженерите. И когато се разбрало, че строежа на операта в Кайро е пред провал и чисто новата опера, написана специално за откриването, няма да има къде да бъде изпълнена, Кедив Исмаил лично го препоръчал като човек, който има пъргав ум и ще може да оправи проблема.
И той успял. Това, което чувал от италианските инженери, и което не е приложено за канала, той приложил за операта. Работа на три смени по осем часа, без прекъсване. Операта била построена навреме, Сакакини станал паша и му било дадено място да си направи дом - палата на барон Габриел Хабиби Сакакини паша. За барона по-късно. Сега малко снимки.
Дворецът се възстановява и не може да се влезе вътре. Но и само отвън да се види, пак е впечатляващ.

В петък не работят, не пречехме на никого и помолих да разгледаме. И да е имал нещо против да ни пусне, този сладур нямаше никакъв шанс срещу моя чар Wink

Такава мида, корал и момиче има на всеки ъгъл на сградата, само дрехите на момичето са различни.

Градинката около палата не е голяма, но има фонтани, шадравани, статуи..
Самия палат е стъпил на кръстопътя на осем улици.

Твърди се, че интериора е не по-малко впечатляващ, но него го виждам само на снимки в нета. С малко късмет, може и на живо някога.

# 438
Здравейте!

Знаете ли дали ще има чартъри януари и февруари? И ако да, кой туроператор?

# 439
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!

Знаете ли дали ще има чартъри януари и февруари? И ако да, кой туроператор?

Януари - не.
Февруари - може би от към средата, но още не са налични.

Черен петък -6% на определени програми за 2023 има, до 27.11 ще важи.

# 440
Здравейте, разгледах темата доста неща сте написали. Имаме отпуска началото на февруари и вместо на ски реших, че може да пробваме море. Харесах си един хотел на който водата в басейните се подгрява (тук в темата бяхте писали, че си трябва зимата) -Hotelux Oriental Coast . Някой случайно да има отзиви за него? Гледах да има и безплатен Интернет защото се оказа, че в някой хотели се заплаща по 5 долара на час. Тези визи доколкото прочетох се вадят на влизане. На летището или?

# 441
  • Beyond the Frontiers
Програмите с Кайро и Хургада, круиз по Нил ще стартират от 15.02.2023. Още ги няма пуснати, но до няколко дена ще са налични.

Относно новият музей в Кайро, този до Гиза, ще му правят тестово пускане с туристи в най-близко време. Но все още не е отворен за широка публика.

STEIGENBERGER AQUA MAGIC е супер, втора линия, реално зад STEIGENBERGER ALDAU BEACH. Обаче класата си личи, пипнали са пътя и обществените зони между двата хотела.

Bubii20, повечето неща, за които питате са коментирани в темата. За избора на местна агенция - изцяло ваше решение и предпочитание. Вода ще ви дават в хотела.
Червено море е живо, това му е огромният плюс - т.е. има си акули, корали, рибки, както абсолютно безопасни, така и отровни.

sisi73, този хотел не се предлага по програмите от България. Предвид, че в 99% от случаите се ползват те, съмнявам се някой тук да има отзиви от него. Проблемът с интернета се решава с предплатена карта.

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 07:52 от Galactic Voyager

# 442
пътешественичке, имаш ли идея за цените?
родата май иска да идва...

# 443
  • Beyond the Frontiers
пътешественичке, имаш ли идея за цените?
родата май иска да идва...

Цените на кое?

# 444
извинявай, когато писах въпроса в поста ти бяха само екскурзиите по Нил Simple Smile за тях попитах.

# 445
  • Beyond the Frontiers
извинявай, когато писах въпроса в поста ти бяха само екскурзиите по Нил Simple Smile за тях попитах.
Още ги няма за февруари. Но март, април, май вече има цени. Нормално са се вдигнали: 1800 лв. някъде стартират вариантите с Кайро.

# 446
Момичета, от кой месец вече ще става за плаж в Хургада? С мъжа ми се бяхме засилили да ходим през януари, ама прочетох, че няма да е ок. Искаме да го съчетаем с разглеждане на пирамидите и Луксор.

# 447
  • София
Момичета, от кой месец вече ще става за плаж в Хургада? С мъжа ми се бяхме засилили да ходим през януари, ама прочетох, че няма да е ок. Искаме да го съчетаем с разглеждане на пирамидите и Луксор.

Януари е доста ветровито и температурите са около 18-20 градуса. На плажа може да си лежите, но морето ще е студено. Има хотели с отоплями външни басейни, може да ползвате тях.

Специално питахме в Гравити Сал Хашиш дали работят целогодишно и ни потвърдиха, че имат един отоплям басейн и целогодишна заетост.

# 448
Здравейте, аз в момента съм в Египет, Хургада. Хотелът е Desert rose уникален хотел.
Първо да споделя, че бях изключително притеснена,тъй като идвам за първи път и пътувам сама. Четох много из форумите и говорих с приятели, които са идвали тук. Бях се запасила с какви ли не лекарства за чревни проблеми и всякакви подобни 🤣
За успокоение на всички, вече пети ден откакто съм тук, няма никакви проблеми. Храната е уникална, изключително вкусна и разкошни десерти. Времето е горещо, между 25 и 30 градуса. Около 30 българи сме в този хотел. Бяхме на джип сафари, горещо препоръчвам. Вчера бяхме в Луксор и Карнака, невероятно е. Организацията на Абакс е страхотна . Има представители, българи, които са на разположение 24 часа и дават подробно информация за всичко. Утре отиваме с корабче до Райския остров.
Не пия вода от чешмата, дори зъбите си мия с минерална вода. Вода зареждат в стаите по няколко бутилки на ден. Срещу долар бакшиш си кралица направо 🤣🤣🤣
Много са внимателни и дружелюбни.
Купих си карта с интернет, иначе в хотела не е много ок интернета. Има го само на определени места.
Насреща съм ако някой иска някаква информация или има въпроси.
Египет е прекрасно място с древна история и различна култура. Заслужава си да се види.
У мен тази почивка ще остави незабравими спомени

# 449
Здравейте момичета , да знаете Тур агенция която да предлага Египет но през априлската ваканция 8-18 април в този прозорец

Общи условия

Активация на акаунт