Египет /Тема 13/

• 81 717
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • Beyond the Frontiers
Предпочитахме Шарм този път, но явно пак ще е Хургада. Търсим хотел с аквапарк, хубав плаж и риф по възможност, тъй като този път изцяло ще е посветена почивката на децата.
Между ROYAL LAGOONS AQUA RESORT AND SPA или TIA HEIGHTS MAKADI BAY кой да избера?

TIA HEIGHTS MAKADI BAY - гледала съм го преди много години и информацията ми не е актуална, но си е първа линия.
Роял Лагун, не е първа линия. До плажа се стига с шатъл - не става пеша, далеч е. Там има чадъри, шезлонги, снек бар.  Ремонтираха го основно 2020, така че е добре като база. Пращала съм хора там, нямам оплаквания.

Лонг бийч Хургада също е отличен избор.

# 601
Здравейте!

Включвам се с малко по-различни въпроси от тези за хотелите.

1. Тъй като на няколко места прочетох дискусии за безопастността на туристите по време на екскурзиите може ли някой по-запознат да ми каже каква е разликата между екскурзиите провеждани от българските ТО-ри и фирмата Аладин що се касае до безопасност? По-безопасно ли е да се организират през българските ТО-ри?
2. На какво ниво са предлаганите екскурзии от Тез Тур? Организация, екскурзоводи и т.н.
3. Колко човека на брой има при провеждане на екскурзиите от българските ТО и колко от Аладин? Знам, че бройката може да варира и не искам конкретно число, а по-скоро дали се провеждат в малки или големи групи. За българските ТО, предполагам са стандартни рейсове, а при Аладин?
4. Някой летят с BH Air моля да сподели лични впечатления за комфорт на полета, организация и др.
5. Заслужава ли си екскурзията "Бялото слънце на пустинята", видях че е тип сафари с бъгита, джипове и т.н., но от видеата поне не ми се стори много впечатляващо? Какви са джиповете и по колко човека има в тях?

Предварително благодаря!

# 602
Здравейте!

Включвам се с малко по-различни въпроси от тези за хотелите.

1. Тъй като на няколко места прочетох дискусии за безопастността на туристите по време на екскурзиите може ли някой по-запознат да ми каже каква е разликата между екскурзиите провеждани от българските ТО-ри и фирмата Аладин що се касае до безопасност? По-безопасно ли е да се организират през българските ТО-ри?
2. На какво ниво са предлаганите екскурзии от Тез Тур? Организация, екскурзоводи и т.н.
3. Колко човека на брой има при провеждане на екскурзиите от българските ТО и колко от Аладин? Знам, че бройката може да варира и не искам конкретно число, а по-скоро дали се провеждат в малки или големи групи. За българските ТО, предполагам са стандартни рейсове, а при Аладин?
4. Някой летят с BH Air моля да сподели лични впечатления за комфорт на полета, организация и др.
5. Заслужава ли си екскурзията "Бялото слънце на пустинята", видях че е тип сафари с бъгита, джипове и т.н., но от видеата поне не ми се стори много впечатляващо? Какви са джиповете и по колко човека има в тях?

Предварително благодаря!

Според мен, ако Ви интересува риска от терористична атака, то най-безопасно е самоорганизирано. Организираните групи са по-добра цел, с по-висок шанс за успех на атаката. Тоя един въоръжен полицай е по-скоро за успокоение. При една атака нищо няма да направи.
Отделно от това на всяка крачка има и цивилни полицаи и не мисля, че е много по-опасно от един Тайланд примерно.
Последната терористична атака е била 2019, ако не се лъжа. От тогава до момента, в една Франция примерно е имало 15 терористични атаки.

# 603
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
чувствам се в много по-голяма безопасност, отколкото в София Simple Smile но това е субективно.
въоръжена охрана има по улиците, пред моловете, повечето магазимни и на всички туристически обекти - защитени сме независимо дали идваме с такси, частен гид или с група.
по пътищата е по-безопасно да си с фирма, защото обикновено колите им са по-нови, по-добри и по-поддържани, виждала съм коли, на които трудно разбираш кое е предна и кое задна част. Simple Smile
а и фирмите обикновено оперират в един район и си го познават. гид от друг район, колкото и добър да е като гид, може да има трудности да се  справи, чисто локационно, в някой нов за него район.

разказвала ли съм ви за Ал Фаюм?
влиза се с две полицейски коли - една отпред, една отзад. ако сте сама кола ви прикачват към други в "керван". казвате къде искате да идете и какво искате да видите и полицаите ви водят.
и ако мислите, че е заради риск от тероризъм, ами не.
преди няколко години група азиатци, с гид от Кайро, решили да отидат в пустинята, дали да карат ски по дюните или да видят долината на китовете не знам. преди да излязат от Ал Фаюм си купили нещо от последното магазинче и казали, че ще се върнат вечерта.
не се върнали и човекът съобщил в полицията, защото може да са минали през друго място, но може и да са претърпели инцидент. намерили ги след два дена - дехидратирани, но живи. и слава Богу, достатъчно разумни да не мърдат от колата.
как се търси покрит с пясък джип в пясъчна пустиня не знам, но с хеликоптери, с джипове... някак успели.
и от тогава самоорганизираните туристи в Ал Фаюм влизат само с полицейска охрана.

# 604
  • Beyond the Frontiers
Реално чисто организационно дали с българска фирма или местна процедурата за движение до Кайро или Луксор си е една и също. Морските екскурзии са на същите места, сафарито също...

Разликата реално е в друго. Българските ТО са по европейско законодателство, което предвижда доста защити за потребителите. Например преди 2-ве години групата на Тез тур по екскурзия в Кайро ги хвана дъждовна буря, магистралата затвори, нямаше как да се приберат до Хургада. Туроператорът организира за негова сметка нощувка в Кайро...

# 605
  • София
Екскурзиите с TEZ tour бяха организирани с хубави и добре климатизирани автобуси. В Кайро около пирамидите видяхме доста малки бусове на местни  тур агенции.

# 606
Скрит текст:
Здравейте момичета:))
Ако някой има информация за Асуан ще бъда благодарна да сподели.
Ходили сме в Египет 3 пъти - в Кайро веднъж и 2 пъти в Хургада, разгледахме доста - Карнак, Луксор, харама на Хатшепсут, музея в Кайро, долината на царете, бяхме на круиз по Нил.
Мечта ми е да видя храма Абу Симбел в Асуан.
Абу Симбел е на няколко часа път от Асуан. От круиза не ви ли предложиха такава екскурзия? Сами ли ще ходите до Асуан? Аз съм била като част от круиза. Корабът имаше 2 нощувки в Асуан. Освен Абу Симбел, за който станахме в 3 през нощта, ходихме до храма на Изида/Филе, който заедно с още един храм е на остров в реката (имаше някакво светлинно шоу), видяхме огромната язовирна стена, недовършения обелиск, нубийско село, ботаническа градина (пак е на остров), дори се къпахме в Нил. Сигурно има и други неща за гледане, но за ден и половина толкова ни показаха. Simple Smile

Таня67 - сърдечно благодаря за информацията. Круиза на който сме били в Кайро по Нил ни беше предложен като допълнителна екскурзия - с програма и обяд в рамките на деня.

# 607
"круизът" в Кайро не е круиз, а разходка по  Нил Simple Smile Simple Smile
круизът по Нил е от Асуан до Луксор или от Луксор до Асуан.

# 608
"круизът" в Кайро не е круиз, а разходка по  Нил Simple Smile Simple Smile
круизът по Нил е от Асуан до Луксор или от Луксор до Асуан.

Благодаря за поправката и на Вас г- не, но така ни го поднесе агенцията  - като круиз по Нил, така съм го и написала!

# 609
и за Господина не уцели, но нищо.
Wink

# 610
Да попитам екскурзиите на Онекс /Кайро и Луксор/ на български ли са? С бълг екскурзовод или местен с  превод на български?

# 611
екскурзия с българската фирма ако имате излишни пари или не говорите езици.
българските фирми са толкова подвластни на законодателството, че като сгазят лука просто закриват и  регистрират нова фирма (справка бившата Дрийм Холидейс) Да, има коректни туроператори и агенции, не казвам лошо за Абакс или Тез. Казвам, че аргумент "законодателство" двойна цена за екскурзия не ми плаща.

# 612
  • Beyond the Frontiers
екскурзия с българската фирма ако имате излишни пари или не говорите езици.
българските фирми са толкова подвластни на законодателството, че като сгазят лука просто закриват и  регистрират нова фирма (справка бившата Дрийм Холидейс) Да, има коректни туроператори и агенции, не казвам лошо за Абакс или Тез. Казвам, че аргумент "законодателство" двойна цена за екскурзия не ми плаща.
Не точно. Да вземем Абакс има 7-8 екскурзовода за няколко месеца там. Плащат се квартири, командировъчни, бъдете сигурни европейски заплати за тях.
Многократно съм коментирала и случката с Тез тур в Кайро.
Естествено, че местната фирма ще има по-ниска цена.
И няма смисъл да се плюе едното или другото. Има си плюсове и минуси.
Някак коментари: ама ако си тъп плащай им...са меко казано ... Ами има хора, които пък не ги интересува, че е по-скъпо. Искат български гид.
Също така няма как да функционира посоченото от вас: като сгазят лука...Не знам защо всички си мислят, че регистрацията на туроператора и развиването на дейност е лесна работа. И точно за Дрийм самият бизнес многократно е сигнализирал.

# 613
по какъв начин това, че "самият бизнес е сигнализирал" ме компенсира за измамата на моята почивка чрез тях?

Езиковата пречка е повече фактор да ползваш родна фирма, отколкото друго, примерно страх или желание да се презастраховаш.
Местните гидове разказват неща, които чужденци не знаят, било то пребиваващи 7-8 месеца там. Естествено първо се проверяват по отзиви и при директна комуникация. За Египет от Аладин съм доволна.  И защо да не си позволя 2 екскурзии с местен вместо една с родния оператор. Не познавам човек, за който цената да няма значение, за една и съща услуга.

# 614
Здравейте!

Колебая се между 2 хотела "ALBATROS AQUA PARK HURGHADA" и "ALF LEILA WA LEILA BY NEVERLAND". Пътуването ще е без деца. Моля, за мнения и препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт