Египет /Тема 13/

• 81 706
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Благодаря ви за мненията, но така, като гледам, цената със или без туроператор е що-годе една и съща, ако говорим за почивка на брега на Червено море, без закупуване на допълнителни екскурзии (т.е. заплащане само на хотел и полет).
Разбира се, възможно е и аз да не се ориентирах добре, но като сложиш цената на въпросния полет от Турция + хотела в Египет + бензина до Истанбул + паркинг за колата там + допълнителните часове, които ще профукаш за път и хамалогия... Ами, горе-долу излиза едно и също, по мои изчисления.
Ако греша, моля някой да ме поправи. Peace

# 631
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
последно от София през Турция до Кайро (без друг полет до бреговете на червено море) само полетът беше 13 часа с престоите и беше 4400 лева за тримата.
горе-долу за същите пари щяхме да летим само 2-3 часа до Кайро, да ни превозват от летището до хотел в Кайро, пирамиди, музеи, нощувка в кайро, транспорт до Хургада, почивка една седмица на ол инклузив и обратно до София.
на Евтин полет до Египет още не съм попадала. може и да има. не знам.

# 632
Благодаря ви за мненията, но така, като гледам, цената със или без туроператор е що-годе една и съща, ако говорим за почивка на брега на Червено море, без закупуване на допълнителни екскурзии (т.е. заплащане само на хотел и полет).
Разбира се, възможно е и аз да не се ориентирах добре, но като сложиш цената на въпросния полет от Турция + хотела в Египет + бензина до Истанбул + паркинг за колата там + допълнителните часове, които ще профукаш за път и хамалогия... Ами, горе-долу излиза едно и също, по мои изчисления.
Ако греша, моля някой да ме поправи. Peace

Не грешите. Особено ако се отнася основно за морска почивка. По-добре излиза само, ако човек не планира ол инклузив престой, ами иска да си направи обиколна програма и не иска да е с групи.

# 633
  • Sofia
Мерси, точно това ми трябваше да знам. Peace Ние ходим основно, заради морето. Почти не се интересуваме от допълнителни екскурзии, не обикаляме много-много. Пък някой ден, ако ни се прииска обикаляне, ще го мислим.

Еее, тъпичко, тъкмо се изкефих, че ще спестя някой лев, а явно няма да стане баш така. Grinning

# 634
Здравейте,
И ние ходим предимно на морска почивка, били сме в Серенети Джаз. Джаз Каса Дел мар Бийч Хургада, в Риксос Шарм, търся пак хубав хотел по-висок клас за началото на септември.
Някой ако може да даде предложения ще съм благодарна!
Виждам че има нови хотели, които не е имало в миналогодишните оферти, хотел Sunrice Tucana Resort например, някой с инфо за него?

# 635
Здравейте,
мислим да пътуваме София-Кайро-Хургада в края на месец март и гледам няколко Туристически агенции, които предлагат този вариант: Бохемия, TEZ Tour, Arena Travel and Adventure Story.
Моля за вашите мнения/коментари и на коя да се спрем, тъй като цените са горе-долу сходни.
Хотелът, на който сме се спрели в Хургада е Desert Rose (препоръчаха ни го приятели, които бяха там миналата пролет).

Благодаря предварително!

# 636
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
мислим да пътуваме София-Кайро-Хургада в края на месец март и гледам няколко Туристически агенции, които предлагат този вариант: Бохемия, TEZ Tour, Arena Travel and Adventure Story.
Моля за вашите мнения/коментари и на коя да се спрем, тъй като цените са горе-долу сходни.
Хотелът, на който сме се спрели в Хургада е Desert Rose (препоръчаха ни го приятели, които бяха там миналата пролет).

Благодаря предварително!
Туроператори са Тез тур и Бохемия. Другите са агенти и за това гледате еднакви програми.
Desert rose няма места за пролетните дати. Май чак евентуално ...Огледайте и други варианти.
Иначе ви съветвам да си намерите агент, който да ви е полезен.

# 637
Galactic Voyager, какво точно означава да си намерим агент? Досега винаги сме пътували навсякъде самоорганизирано и не ми се е налагало да ползвам такива услуги.

# 638
До колкото виждам Алоха травел имат свободни дати за въпросният хотел.

# 639
  • Beyond the Frontiers
До колкото виждам Алоха травел имат свободни дати за въпросният хотел.
Алоха са агент. Това, че виждате таблица с цени, не означава, че е налично.
Аз проверявам директно в резервационните системи на туроператорите. Плюс, че имам отказани места за този хотел по всякакви дати през пролетта...и 2-ве седмици не ми потвърждават за септември резервация, пак там...

Galactic Voyager, какво точно означава да си намерим агент? Досега винаги сме пътували навсякъде самоорганизирано и не ми се е налагало да ползвам такива услуги.
Човек, който познава дестинацията и ще може да ви насочи и даде коректна информация. Да ви обслужи коректно и адекватно.

# 640
Аз все още не разбирам каква е реалната разлика между туристическа агенция и агент?
Крайния резултат не е ли общо взето един и същ - отиваш на организирана екскурзия с Х на брой хора, в хотел, който си си избрал.

# 641
  • На планетата Земя
Ето я разликата:

"  „Туроператорската дейност” е организирането на групови и/или индивидуални туристически пътувания с обща цена, предлагани за продажба, пряко или посредством Туристически агент (агенция) с цел туризъм, отдих, развлечение, бизнес, участие или посещение на прояви и събития с културен и опознавателен характер, на конгресни и делови събития или с друга цел.

С две думи, Туроператорите са организатори на туристически пакети, които включват няколко елемента и се предлагат с обща цена. Те могат да продават собствените си пакети директно или чрез посредници – Туристически агенти (агенции). Те отговарят за самото пътуване и имат застраховка "отговорност на Туроператора", която покрива щети за клиентите.

Туристическият ваучер за организирани групови и индивидуални туристически пътувания се издава за вътрешен и изходящ туризъм само от регистриран Туроператор.
Туристическият ваучер може да се предоставя на туриста и от Туристически агент само от името и за сметка на регистриран Туроператор.
Туристическият агент (агенция) няма право да издава собствен туристически ваучер."

Например - Абакс е туроператор, непредлагащ програмите си директно, а само чрез агент/агенция.

# 642
  • Beyond the Frontiers
Аз все още не разбирам каква е реалната разлика между туристическа агенция и агент?
Крайния резултат не е ли общо взето един и същ - отиваш на организирана екскурзия с Х на брой хора, в хотел, който си си избрал.
Според закона за туризъм има туристически агент/агенции и туроператори. Пакети имат право да организират само туроператорите. Туристическият агент/ агенция има право да продава единични туристически услуги - например само хотел, само билет, съответно да продава пакетите на туроператора, но НЕ и самата тя да прави собствени пакети.

Моят съвет е да си намерите точния човек (бил той в агенция или туроператор), който да ви консултира адекватно. А не да се водите от имената на фирми.

# 643
Благодаря много!

# 644
  • София
Здравейте, пътуващи. Някой посещавал ли е Albatros Beach Club Soma Bay и дали може да сподели отзиви за плажа - чета в букинг, че имало камъни като било прилив/отлив и не ставал плажа.....

и евентуално отзиви за Hurghada Long Beach Resort

Общи условия

Активация на акаунт