Египет /Тема 13/

• 81 681
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Galactic Voyager, какво точно означава да си намерим агент? Досега винаги сме пътували навсякъде самоорганизирано и не ми се е налагало да ползвам такива услуги.

Ние ще пътуваме София-Кайро-Хурагада на 28.03. 2023 - 8 човека сме  Simple Smile имам приятелка в ТА, която ми препоръча да отседнем в Джаз Аквамарин понеже сме с 3те ни деца, а там има Аквапарк. Тази моя приятелка ме консултира за Египет като ми казва неща, които няма как да прочета по форуми. И ние до сега сме пътували самоорганизирано само, за първи път ни е с агенция. След доста проучване се спрях на този вариант за Египет, надявам се да е ОК. Радвам, се че имам човек в ТА обаче, на когото имам доверие. Мога да дам контакти на лични, ако искате.

# 646
  • На планетата Земя
Интересно! Нови луксозни влакове по линията Кайро - Тива.

https://scenenow.com/Buzz/You-Can-Now-Go-From-Cairo-to-Luxor-on- … Class-Talgo-Train

# 647
  • София, Лагера
Интересно! Нови луксозни влакове по линията Кайро - Тива.

https://scenenow.com/Buzz/You-Can-Now-Go-From-Cairo-to-Luxor-on- … Class-Talgo-Train
Ееее, това е страхотно! Планирам ходене от Хургада до Луксор, но като знам колко е тегав пътят и съм още в чуденка. Самата аз съм си ОК (правила съм го), но сега ще мъкна деца и на тях вероятно ще им е досадно да се лангъркат толкова време с автобус. С влаковете поне е изпитано, в Китай направо не усетиха трансферите между градовете, хем не бяха 1 или 2.
Дали нашите туроператори ще имат време да организират вътрешни трансфери с влака, как мислите?

# 648
  • На планетата Земя
Хургада - Луксор се пътува с рейс, няма влак. Има и полети на по-висока цена разбира се.

# 649
  • София, Лагера
Да, да, благодаря, Милето, не се изразих правилно. Имах предвид, че ако има опция от Кайро до Луксор с влак, то бих се възползвала, вместо да тръгнем от Хургада до Луксор.

# 650
  • На планетата Земя
Ние пътувахме от Кайро до Асуан с влак, много ни хареса. За други е огромен стрес.

# 651
  • София, Лагера
Ние пътувахме от Кайро до Асуан с влак, много ни хареса. За други е огромен стрес.
Милето, моля сподели какво ти хареса! Важно ми е да знам, защото аз харесвам едни неща (диви, непредвидени, културно специфични), децата - други.

# 652
  • Sofiа
Ноеми, е точно пътуването с влак бих го характеризирала като диво, непредвидено и културно специфично Grinning
В общи линии протече така: целият автобус тръгна от хотела в Кайро и ни изсипа на гарата с един  местен представител по некое време следобяд. Там поседяхме няколко часа в кафето, докато дойде нашият влак, защото разписанията на влаковете са нещо относително в Египет.
Дойде най-накрая, цялата група ни качиха в последния VIP спален вагон, който след това заключиха, за да не се качват други през нощта като спира по гарите.  Нашето спално купе беше с междинна врата със съседното и си я отворихме и си правихме купон с приятелите, които бяха до нас. Носехме си уиски, но нямахме чаши и поискахме от стюарда на вагона. Даде ни пластмасови жълти чаши за чай, които много настоятелно си искаше после на всеки 10 минути Grinning
Аз лично доста бързо се "предадох" и заспах на горното легло. Чаршафите бяха чисти и колосани. Самите купета като в нощния влак София-Варна, с който съм пътувала като студентка преди 100 години.
На сутринта ни поднесоха закуска и кафе в прословутите жълти чаши и малко след това стигнахме Асуан. Чакаха ни на гарата с малко бусче, оставихме си багажа на кораба и ходихме на разходка из пазара на Асуан, защото беше рано, не можеха да ни чекират още, а и останалата част от групата с автобусите не беше дошла.
Накратко това беше пътуването с влака. Бяхме с пакет на Абакс Египет А до Я с кацане в Кайро ( понеже същото го има и наопаки от Хургада).
На нас ни беше много забавно цялото преживяване с влака, но ние харесваме такива "автвнтични" преживявания. Групата с автобусите междувремененно бяха стигнали посреднощ в Хургада, няколко часа сън и призори бяха тръгнали пак за да стигнат към обяд в Асуан.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 16:30 от Valery

# 653
  • София, Лагера
Еййй, Valery, това звучи страхотно, точно като за мен! (само дето не бих се "предала" рано-рано Laughing)
Определено бих го направила, ако бях сама. Хлапетатата няма да го оценят подобаващо...

# 654
  • София
планираме да пътуваме отново до Египет в началото на септември преди началото на учебната година. Разглеждах сайтовете на ТЕЗ ТУР / с които пътувахме предния път/ и Абакс, но техните есенни програми стартират от 30 септември. Случайно попаднах на сайта на Емералд травел и там виждам обявени дати за Хургада за целия септември. Пътувал ли е някой с тях?
 Имате ли идея дали Тез тур и Абакс може да обявят по-ранни дати за септември?

# 655
  • На планетата Земя
Страшна жега е началото на септември, затова няма програми.

# 656
  • Beyond the Frontiers
планираме да пътуваме отново до Египет в началото на септември преди началото на учебната година. Разглеждах сайтовете на ТЕЗ ТУР / с които пътувахме предния път/ и Абакс, но техните есенни програми стартират от 30 септември. Случайно попаднах на сайта на Емералд травел и там виждам обявени дати за Хургада за целия септември. Пътувал ли е някой с тях?
 Имате ли идея дали Тез тур и Абакс може да обявят по-ранни дати за септември?
Онекс и Емералд имат за септември. Първа дата 6.09.
Иначе тази година още от края на август успяха да тръгнат полетите.
Не е жегата проблемът, а че има доста други конкуренти дестинации за плаж в този период - цяла Европа, Турция, Гърция, Тунис...

# 657
  • София
[
[/quote]
Онекс и Емералд имат за септември. Първа дата 6.09.
Иначе тази година още от края на август успяха да тръгнат полетите.
Не е жегата проблемът, а че има доста други конкуренти дестинации за плаж в този период - цяла Европа, Турция, Гърция, Тунис...
[/quote]
Благодаря,  Galactic Voyager!

# 658
  • Варна
Здравейте, пътешественици.
Иска ни се през пролетната ваканция да посетим Хургада. Двама възрастни с деца на 16 и на 9 години. Избрахме ТЕZ tour.
Хареса ми хотел Titanic beach spa aqua park в Хургада.
Моля за отзиви за този хотел.
Каква е разликата между стандартна и фамилна стая?

# 659
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, пътешественици.
Иска ни се през пролетната ваканция да посетим Хургада. Двама възрастни с деца на 16 и на 9 години. Избрахме ТЕZ tour.
Хареса ми хотел Titanic beach spa aqua park в Хургада.
Моля за отзиви за този хотел.
Каква е разликата между стандартна и фамилна стая?
Предполагам визирате полета от Варна. От София някакви места има за Хургада с Кайро на Абакс....всичко друго е продадено...Чат пат се появяват 1-2 седалки по другите варианти, но си е чист късмет да се хванат и трябва да се действа веднага, ако са налични...
Дете на 16 е възрастен.
Най-точна и конкретна информация за видовете стаи следва да получите от туропертора/туристическия си агент. Не заради нещо друго, а защото те ще носят отговорност за информацията, която ви подават.
Иначе точно Тез тур имат изключително изчерпателна информация за хотелите на сайта си. Може да прочетете тук: https://www.tez-tour.com/bg/kiev/hotel.html?id=9001173

Общи условия

Активация на акаунт