Египет /Тема 13/

• 81 674
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Здравей, Galactic Voyager.
Благодаря ти за отговора.
Да, от Варна ще летим и успях да запазя последни места. Голям късмет Simple Smile
Аз се интересувам от самия хотел. Ако има някой, който го е посещавал да даде отзиви.

# 661
Записвам се в темата и аз. Резервирах Titanic Palace Hurghada, но от 15 април. Доста изчетох преди да се спра на него, дано детето остане доволно... Ще следя, ако някой сподели мнение за него или Titanic Beach. Доколкото разбрах делят една територия, аквапарк, плаж и т.н.

# 662
Ние също имаме резервация за април месец . От доста хора чувам , че морската вода тогава била все още студена за къпане , но не знам дали е така , тъй като до сега сме ходили само през есента. Ако някой има опит с априлска почивка в Хургада , моля да сподели.

# 663
С деца на каква възраст ходите ? Става ли за по- малки дестинацията 5/6 годишни ?

# 664
Здравейте, искам да запазя круиз по Нил от 10 май, двойка сме. Искаме да посетим забележителностите и общо взето ще се запишем на всички екскурзии.

Имате ли отзиви за сайта allinclusive-pochivki? Пътували ли сте с тях, доволни ли сте? Приемаме и препоръки за агенция. Прегледах споменатите по-нагоре, но датите не са ни много удобни, но в краен случай може да променим.

През месец май много ли е топло в Египет? Горе долу колко градуса е?

Ще съм ви благодарна за мненията и споделения опит. Simple Smile

# 665
  • На планетата Земя
Много е топло вече средата на май, не знам дали се предлагат такива дати.

Препоръчвам Аполо с 3 ръце и 4 крака. Имат последно заминаване на 29.4.

https://m.apollobg.com/excursions/fly_excursions_africa/%D0%B5%D … 2/view?oid=104104

# 666
  • София
Записвам се в темата и аз. Резервирах Titanic Palace Hurghada, но от 15 април. Доста изчетох преди да се спра на него, дано детето остане доволно... Ще следя, ако някой сподели мнение за него или Titanic Beach. Доколкото разбрах делят една територия, аквапарк, плаж и т.н.
Ние бяхме миналата година там през пролетната ваканция. Цялата сесмица беше 30 градуса температурата на въздуха. За мен водата в морето беше топла. Хотела беше фул, има един топъл басейн само, край него даже не сме се пробвали и да легнем. Другите басейни бяха студени за мен, но на децата не им пречеше. Там важи преди закуска запазваш шезлонги, защото после в трудно да се намерят, дори и при студените басейни. Край аква парка също има шезлонги. Повечето време лежахме на плажа. Ако искате да вечеряте на масите навън, пак трябва да се ходи по - рано да се запазва маса, защото там е детската анимация и родителите с малки деца от рано си сядат на външните маси. Рифа на мен не ми хареса, беден е. Аквапарка има доста пързалки, според децата бива. Храната-имаше много неща, като за алинклузив, ама  не мога да дам меродавно мнение, защото не съм любител на този тип хранения и за мен беше едно и също всяка вечер. Алкохола е вино и от тяхното узо, май и местно уиски има. Кафето е от автомати, има и еспресо за което си плащаш. Правят някакви коктейли. Стаите са стари, но ги почистват добре, не сме имали счупени мебели или нещо такова. Комплекса е много голям и е лудница. Ако имаш въпроси питай.

# 667
@petta, благодаря, много полезна информация! Четох, че наистина имат басейни с подгряване, дано да ги затоплят и след средата на април. Миналата година ваканцията е била началото на април, ако не се лъжа. Ако сте с по-малки деца, ползвахте ли от допълнителните екскурзии? Моето е на 6 и се чудя какво бихме могли да посетим. Повечето са свързани с гмуркане или пък безбожни дълъг път (пирамидите), който мисля, че не бих си го причинила.

# 668
  • София
@petta, благодаря, много полезна информация! Четох, че наистина имат басейни с подгряване, дано да ги затоплят и след средата на април. Миналата година ваканцията е била началото на април, ако не се лъжа. Ако сте с по-малки деца, ползвахте ли от допълнителните екскурзии? Моето е на 6 и се чудя какво бихме могли да посетим. Повечето са свързани с гмуркане или пък безбожни дълъг път (пирамидите), който мисля, че не бих си го причинила.
Ходихме с лодка до Оринж бей, имахме и гмуркане, но нашите деца са големи, най - малкия беше на 11 години. Понеже бяхме 16 човека компания си запазихме само за нас лодка. Беше хубаво. Не сме ходили на Луксор или пирамиди, и в пустинята не сме, защото преди бяхме на Шарм и там го минахме това. Из хотела постоянно обикалят агенти местни и предлагат активности, така, че може да изберете нещо подходящо за вас. Пазарете се с тях, харесва им.

# 669
Ние миналата година бяхме за априлската ваканция в Хургада с шестгодишно и не сме ходили на екскурзии, основно бяхме на пързалките в хотела Yum Наистина беше адска жега, а и си познавам стоката, няма да може да понесе пътуването, а и не мисля, че ще го усети подобаващо. Тази година ще сме в Шарм и пак основно разчитаме на плаж. Надявам се след някоя и друга година да можем да направим нещо комбинирано почивка / екскурзии.
Но всяко детенце е различно. Моето с автобус и кола даже трудно пътува, със самолет е пушка и има доста летателни часове навъртяни още от бебе.

# 670
  • София
petta,  къде бяхте в Шарм и доволни ли сте?
Интересува ме най-вече къде има достъпен и хубав, не много дълбок риф, до който достъпът да не е от понтон.
За хотелите в Шарм се пише доста по-рядко, отколкото за тези в Хургада.

# 671
  • Sofia
Интересува ме най-вече къде има достъпен и хубав, не много дълбок риф, до който достъпът да не е от понтон.

За мен единственият риф в Шарм, който наистина си струва, е в залива на Ras Um Sid. Там са ризортите Jaz Fanara, Reef Oasis Beach Resort и др. Просто, ако държите на рифа, това е мястото.

# 672
  • София
Бяхме пролетната ваканция на 2018. Хотела беше Шарм гранд плаза нещо си, малък комплекс. Рифа му беше от понтон, а брега каменист. Нямам лоши спомени от там, но сякаш хотела не беше препълнен и винаги имаше места край басейните и на плажа, както и в ресторанта. Нямаше аквапарк. Стаите пак така, захабени, но чисто. Намира се точно до риксос шарм.

# 673
  • София

За мен единственият риф в Шарм, който наистина си струва, е в залива на Ras Um Sid. Там са ризортите Jaz Fanara, Reef Oasis Beach Resort и др. Просто, ако държите на рифа, това е мястото.
Оазис доколкото помня ползваха понтон. Джаз Фанара нямат понтон.

# 674
  • Sofia
Да, имат понтон Reef Oasis, но доколкото разбрах, питането е дали може да се влезе директно от брега, без да се ползва непременно понтон. От всички хотели, намиращи се във въпросния залив, може да се достигне до рифа с плуване от брега, защото плажът е пясъчен в началната си част. Понтон не е нужен, освен ако някой на всяка цена държи да ползва такъв.

Общи условия

Активация на акаунт