Италия 154

• 43 654
  • 411
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Камелия 13 и Giada  благодаря за идеите , записвам си зоопарка в Пистоя и Сиена .В Ливорно сме ходили лятото , но не сме влизали в аквариума , може и това също !
Благодаря момичета

# 136
На мен не ми харесват особено прическите им или може би тук, в Торино, не са нищо особено. Освен това ми прави впечатление и стилът - носят токчета посред бял ден, което не съм го виждала от години 😅

# 137
  • Terra incognita
И аз не виждам нищо особено в прическите. В България виждам много по- добри изпълнения и като игра на цветове и като оформление.
Може би само възрастните дами ходят с поддържани прически, но там няма нищо особено, едни ролки, или изсушаване с кръгла четка и толкова. А пък и на бяла коса не мисля, че могат да избият червени пигменти.
И българите и италианците сме от блята раса, няма никакви разлики в структурата на косъма.

# 138
  • MI
Прическите са въпрос на вкус, това лято ми се наложи да поседя повече в България и определено е много различен вкуса в това отношение. С рускините пък да не говорим. Та ок, на някой едно харесва, на друг - друго. Но това с токчетата денем искрено ме учуди,не съм виждала наистина никъде където съм ходила в Италия. Масово са спортни обувки денем.

Сега видях, че Вики е писала, за структурата на косъма, хубаво сме една раса, но аз с майка ми имам коренно различен косъм, който при една и съща обработка ще реагира по съвсем различен начин. И с дъщеря ми. Камо ли с други хора. И не, не говоря за побелели коси, а за жени между 35 и 45. Не се къдрят като бабите, разбира се. Grinning

# 139
  • Terra incognita
И аз съм виждала с токчета и джиджени клинчета посред бял ден, обикновено са южнячки.
Нели, то и измежду италианките ще има доста с различен косъм, не е това причината. Има много обстоятелства, от които зависи дали избива червено/ ръждиво- с какво е третирана косата предо това, колко напластена боя има, каква е самата боя, професионалните продукти, с които се изрусява...
Та, като говорим за рижави избивки...касиврката в местния супераркет (италианка) от онзи ден е ръждиво- червеникаво/ жълта. По принцип след обезцветяване се слага боя, която да убие тези нюанси, но уви..

# 140
  • MI
Вики, много мразя непродуктивни спорове, затова последно по въпроса от мен. Има всякакви италианки и всякакви българки, но аз лично с токчета денем тук  почти само от Южна Америка и бившия източен блок съм виждала. Те много рускини като дойдат от това се оплакват,че не се поддържат по техните критерии италианките заради стила на обличане и гримиране. С клинчета имаше предостатъчно,но от известно време не, защото вече не са на мода. Това при условие, че съм виждала достатъчно и южнячки, и тукашни. Което не значи че ти не си виждала, а че вероятно не е масово явление.
За цвета на косата, много имаме лек червен подтон и затова се случва, ако не внимаваш, според фризьори.  Това и на нетретирана коса,а при мен и обезцветяване е излишно. По мои наблюдения е по-рядко срещано тук, въпреки че хора всякакви. Ето, родата тук половината са руси или червенокоси, но са изключение. Иначе и китайците имат стабилна италианска клиентела, много ясно че там резултатът ще е друг. 

Аз спирам тук, защото всеки казва неговите наблюдения, частни случаи, статистика не мисля че има. Значи няма смисъл да се убеждаваме един друг, обективни няма как да сме.

# 141
  • Terra incognita
Извинявам се, ако съм обидила или засегнала някого по някакъв начин, просто това са моите лични наблюдения и в никакъв случай не целя да обобщя като цяло.
Аз друго искам да попитам. Изпитвате ли трудност да си намерите дрехи по вкуса и с подходящи кройки и материи?

# 142
Това с токчетата денем ми е ново и не го разбрах съвсем. За stiletto ли става дума или изобщо за висок ток, че ви седи странно денем?
Аз съм вечно с кожените кецове, така че по-скоро завиждам на жените, които се барват на ток. Simple Smile

# 143
  • MI
Вики, извинявай ти, не си разбира се. Пак съм болна, явно вече ми избиват чивиите, не съм искала да азвучи остро, но така де е получило... Hug Имам такива проблеми и още как, особено ако не искам да оставя половин бъбрек за съответната дреха.

# 144
  • Terra incognita
Нели 🤗
Малката ми и тя е болна. Носеше 3 сесмици кашлицата от грипа и вчера цъфна с темпвратура и мега сопол. А дори не ходи на ясла. Тази година вирусите са уау.
Според педиатърката трябва да се заключим вкъщи, да не ходим никъде и да не се срвщаме с никого. Тази мантра я повтаря още преди Ковид 😂

# 145
  • на острова на мечтите
Аааа,по въпроса за токчета денем(ама сигурно защото съм "южнячка"Stuck Out Tongue Winking Eye), аз понякога се кипря с висок ток. Ама имам едни прекрасни обувки на ток -CallagHan, толкова удобни и елегантни, че бият шута на доста от своите ниски събратя. А с пола и панталон с ръб, предпочитам да сложа определен вид обувка.
Туй за юг и север е много относително определение! То май само тези от северният полюс могат наистина да твърдят,нче по-на север от тях няма.
Новият грип е ужасен. Хвана ме миналият месец и сега ме повтаря. Силни болки в гърлото и една гадна сух кашлица, която ми докарва болки в гърдите. Кой знае докога още се влача.

# 146
За токчета - тънки и високи, говоря. Ами не, не е модерно от много време насам. Не съм го виждала почти никъде, със сигурност не и в Рим, Москва или Токио. Майките идват да остявят децата сутрин накипрени с високи токчета. За мен не е никак за завиждане, аз ги съжалявам и ме боли само като ги гледам Sad. Токчета от години обувам само по повод (сватба, кръщене) или вечерно излизане. През деня си ходя с кецове или с платформи или с сега зимата - с ботуши с нормален дебел ток.

И ние хванахме грипа, аз и децата вече цяла седмица се влачим болни. Те от понеделник са на училище де.

А по повод на косите, аз не разбрах спора. По-принцип бялата раса е единствената с различни типове коси. Всички други раси - имат еднакви коси помежду си.

# 147
  • на острова на мечтите
И аз нямах предвид тънки и високи токчета.
Сега и ММ хвана грипа. Ужас, ужас, ужас! Ай е Ой на няколко гласа...

# 148
  • MI
Леле, това да оставят децата сутрин с токчета ме потресе. При нас който не е с анцуг като оставя децата е елегантен... Joy
На мен ми е трети грипоподобен вирус от септември насам, обикновените настинки не ги и броя. Вчера вдигнах до 39.5 докато се усетя... Хайде, на мен да ми е отслабнала имунната система, но много хора около мен се оплакват. Нещо страшно е тази година.

# 149
  • Италия
Заговорихте за грип, та да си кажа. Ние от два месеца се влачим в къщи - един път, втори път, никой не минава метър... От снощи всички сме позитивни за ковид Close
И естествено всички са добре, само аз нямам обоняние 🙄
Обаче си похапнах чесън като за световно тази вечер 😁 Другите да му мислят 😂

Общи условия

Активация на акаунт