Италия 154

• 42 174
  • 409
  •   1
Отговори
# 120
  • Terra incognita
Отавна не се занимавам с италиански фризьори. Повечето са гола вода и много съм си патила. Научих се да се боядисвам и изсушавам сама, имам си професионален сешоар и продукти. Само подстригването го правя в Бг, защото тук всеки път ми разваляха формата с нексдърността си. Обиколила съм бая салони, накрая просто спрях.
Специално за пиегата, може би не разбират какво точно июсш предвид, т.к. май само  в Бг я има тая услуга- да те подсушат без оформяне. Или просто се правят на луди, защото 25€ са си 25€ ...

# 121
  • София
Здравейте ,
дали  може да препоръчате походящи места за деца в района на Тоскана .Ще бъдем февруари  месец и искам да измисля програма впредвид времето , надявам се да е хубаво , доколкото позволява сезона Simple Smile Пиза , Болоня , Лука , може и по-далеч

# 122
  • MI
Пробвала съм в началото да питам може ли без пиега по същата причина - косата ми е супер права и тежка и накрая няма особена разлика. Теоретично може, на практика не. Ами, отказах се - като ида да ме подстрижат приемам че ще ми е време за релакс докато ми дърпат и без това правата коса. Доволна съм как работят, та преглъщам и си мълча.

# 123
Здравейте ,
дали  може да препоръчате походящи места за деца в района на Тоскана .Ще бъдем февруари  месец и искам да измисля програма впредвид времето , надявам се да е хубаво , доколкото позволява сезона Simple Smile Пиза , Болоня , Лука , може и по-далеч
В какъв смисъл подходящи за деца , с детски площадки или?
За разходки е много хубаво Сиена,Фиренце ,в Ливорно има  аквариум много е красиво.Волтера също е много красива,но е много студено там зимата.Има зоопарк в Пистоя
Има и доста голям парк с въжени мостове ,но не помня къде точно.

# 124
Надявам се да не се възприеме като намеса от моя страна, понеже не живея в Италия. Включвам се по въпроса за забавленията с деца. През февруари има карвавал, но къде и кога точно се провежда, не съм наясно. Гугъл ми казва, че е на 21 февруари 2023. Аз съм чувала, че се провежда всеки уикенд. Случайно сме го засичали с децата, и определено се забавляваха. Купихме им костюми и ги гримирахме. Завършихме със сладолед.

# 125
Аз вече съм им хванала цаката - влизам в салона и декларирам - имам 2 часа и трябва да изляза готова.. Laughing

Една дама, която боядисва само (те нали се разделят на един подстригва, друг боядисва, трети суши) ми твърдеше, че с моята боя трябвало 45 мин да се седи. На следващия път си посиках друг да ме боядисва и казах, че искам 30 мин и толкова, на моя отговорност. Доста кършиха пръсти, но се съгласиха. Същото момиче, което ме боядиса го помолих да ме изсуши, казах й - давам ти 20 мин, че трябва да тръгвам. Справи се. Като цяло забелязвам, че ако им дадеш конкретно време, се справят, ако ли не - можеш и цял ден да си отстоиш. Аз 3 часа и половина съм им висяла...

Като цяло съм съгласна с Вики, обаче - нивото е изключително ниско!

# 126
Аз абсолютно всеки път вися 3 часа, понеже си правя Mèches в две тоналности и то е все едно ми бродират на една кука на главата. С това съм се примирила, много е бавно. Преди години, когато започнах така да си правя косата, невежа и заблудена, бях платила 1 час паркинг на уличната колонка и се наложи да притичам със станиолчетата на главата да си доплатя за още време. Grin

Доволна съм как работят, та преглъщам и си мълча.
Оммммм...

За нивото и аз съм съгласна! Адски трудно си намирам място. Сега в този салон не съм идеално доволна - продължават да ме правят по-светла отколкото искам. 100 пъти им обяснявах, че по душа не съм чак толкова руса, но още не можем да се нагласим. От друга страна, работят добре, цветът е хубав, просто не е точно това, което искам, а и успяха да ми спасят косата след едно много трагично изгаряне в друг салон.
Всъщност в другия салон бяха първите, които ме направиха руса от чиста некадърност. Изгориха ме до степен да ми се къса косата от корените още. А уж с реноме. Имаше и специална програма за експириънс, да съм се чувствала като кралица - нанизаха ми една пластмасова корона на главата и мазаха кичури-лъчи по нея. Цирк!!! А всъщност беше адски ръбеща и неудобна и да не смееш да мръднеш. https://www.colorami.space/wp-content/uploads/2022/02/cartella_s … framher_web11.jpg
Като тегля чертата, нямам смелост да пробвам нов салон, явно ще си плащам всеки път и за глупавата пиега.

Отавна не се занимавам с италиански фризьори. Повечето са гола вода и много съм си патила. Научих се да се боядисвам и изсушавам сама, имам си професионален сешоар и продукти. Само подстригването го правя в Бг, защото тук всеки път ми разваляха формата с нексдърността си. Обиколила съм бая салони, накрая просто спрях.
Вики, браво. Аз не бих могла да се справя сама изобщо.
Имам UV лампа и си правя сама маникюра, но това е доста по-лесно. Simple Smile

# 127
  • Италия
От 12 години съм в Италия и нито веднъж не съм стъпала във фризьорски салон. Не, че имах идея, как работят. Просто не посмях да изневеря на фризьорката ми в България. Всичко си правя сама тук. Като си отида до България, тя само донамества. Сега, като ви чета, разбирам, че не съм сгрешила в чисто първосигналното ми решение тогава.

# 128
  • MI
Аз вече съм тотално дзен за такива неща.  Никъде, дори в България не ме е послушал на 100% фризьор като му говоря, та вече мисля че по това ги избират. Та гледам поне да ми харесва крайният резултат. Тук докато ги накарам да отрежат смело до раменете беше борба жестока, докато един път не случих собственика на салона и се развихри. Бавни са, да, час никога не стига дори само за подстригване, обаче поне е ок накрая. Не мога повече да се ядосвам и с тези неща, нямам нерви. Приемам го като момент за мен за релакс и прежалвам парите за пиегата.

# 129
  • на острова на мечтите
Аз си мислех,че само тук са некадърни фризьорите! Обиколих ги всичките в градчето и накрая отидох в бръснарския салон на мъжа ми. Знае да подстригва добре много късо. Взема около 1/4 от това, което ми вземаха преди. Не ме мие и суши, щом не искам. Но наистина италианските фризьори са доста некадърни.
Обикаляли сме доста из Тоскана. Има чудесни "borghi", но за деца не знам.

# 130
  • в едно миланско село
за мен "фризьор" си е обидна дума.
майка на приятелка на дъщеря ми, 15 години не разбра какво искам, аз съм с чуплива коса, излизам от нея и от всички други, които съм пробвала, като Анджела Дейвис, която вие младите, не знаете коя е. Винаги съм мислила, че се оправят само с прави коси, сега излиза, че и с такива не могат.

във всеки случай, Барбич, в редките случаи, в които ходя, аз си излизам с мокра коса. Няма случай да съм излязла с пиега и да не съм я потопила под чешмата след влизането ми в къщи.
Но аз и в България съм ходила на супер-дупер "фризьори" със същия резултат. Явно не е моето.

# 131
Италианските жени са с хубави прически и не ходят масово с онова лелчинско червено. Значи все пак ги има читавите фризьори, но трябва да се избират все едно си търсиш гадже, баси! Имам чувството, че всеки салон си поддържа контингент и прави едни и същи неща на едни и същи клиенти. Докато човек си открие мястото, отнема голямо обикаляне. За предишната ми фризьорка бях обикаляла нещастна 2-3 години по еднократни "стриж и чао" 🤣 и след като я открих, ходих само при нея в продължение на 10 години! С нея се бях разбрала и да пропускаме пиегата, но някъде след петата година, а тук няма и две години и аре вече без пиега, май много пришпорих нещата. Simple Smile))))
Хаха, май с тази метафора за гаджето, почна да ми се изяснява...

във всеки случай, Барбич, в редките случаи, в които ходя, аз си излизам с мокра коса.
Жива да не бях, значи наистина обратното на пиега е да си излезеш с мокра коса! Вътрешно не съм съгласна, но явно така е прието и ще мирясам.
Предната ми фризьорка се беше съгласила да ме изсушава все пак, просто без оформянето с четка, но тя си беше добра душа.

П.П. Ох... гугълнах Анджела Дейвис! Sweat Smile

# 132
Да ви кажа, понеже съм поживяла в чужбините, Италия ми е шеста държава, направо са си супер в сресване ние с това, което може да е. В Япония ме беше страх! Там си намерих италиански фризьор и беше страхотен! Още ми липсва! А като живеех в Люксембург и аз сама се боядисвах, само ходех на подстрижка. Но сега съм с по-рус цвят и е по-сложно. Най-добре беше в Москва - където и да влезеш в салон за красота - всичко правят красиво и бързо. Сервират ти кафенце, чайче, бисквитки. Тук една вода не ме попитаха за 3 часа дали искам 😂

# 133
  • Terra incognita
Ужас, Барба! 😮 И ти бая си препатила по салоните. Аз опредвлено бих им вдигнала скандал и нямаше да им платя и евро. Да ти изгорят косата до корен е върхът на некадърността, дори лаик в домашни условия би се справил по- добре. Аз имам кофти еспериенца от Jean Louis David с едно подобие на балеаж, което се опитах да оправя на друго място и стана още по- зле. Нито марират, нито преливат. Хей така, наклепват блондор и каквото стане.
За маникюристкитв имам същото мнение, некадърни и мърляви, които могат да ри докарат и някои гъбички. Добре, че има много емигрантки, които извършват тези услуги по домовете си и се справят чудесно. Аз си намерих една молдовка, която се справя супер, работи с качествени материали и гелът ми не трепка. За справка- взима ми дори по- евтино, отколкото в Бг 😲

# 134
  • MI
Италианските жени са с хубави прически и не ходят масово с онова лелчинско червено. Значи все пак ги има читавите фризьори, но трябва да се избират все едно си търсиш гадже, баси! Имам чувството, че всеки салон си поддържа контингент и прави едни и същи неща на едни и същи клиенти. Докато човек си открие мястото, отнема голямо обикаляне.
Точно това е и моето мнение. Като цяло ми харесва много как си носят косите, хубави са и добре направени. Според мен има друг проблем, типа коси с които са свикнали да работят. Примерно на мен периодично ми викат тези новите да гледат и да се учат как се постригва такова чудо, че рядко им се случва. А не е нещо невиждано, просто е права, остра и гъста. Много има при нас с такива коси, тук явно не толкова. Да не говорим, че на нас масово ни избива червено ако не се внимава при изрусяване, включително моя милост е така, тук явно нямат този проблем... Иначе честно казано, аз съм по-доволна от тези, при които ходя вече над пет години, отколкото от който и да е в България, а не е като и там да не съм сменяла фризьори. Но смених и тук доста докато се харесаме. Аз цвета го правя сама от много време, защото правя много близък до моя естествен цвят, но имам познати, които правят всичко ново което излезе като техника за боядисване, Ами веднъж не видях зле направен резултат. Явно има и много добри, въпросът е да ги намериш. Друг въпрос е колко струват...

Общи условия

Активация на акаунт