Италия 154

• 43 726
  • 411
  •   1
Отговори
# 165
За обжалване не знам, обикновено пише на фактурата колко е потреблението за определения период. По-скоро да видят дали не могат да минат към по-изгоден доставчик. Ние също това лято имахме много висока сметка и то за един месец само защото после ни нямаше, но бяхме ползвали климатик. После сменихме доставчика и сега е горе долу по - добре, но пак си е двойно в сравнение с преди.

# 166
За тока знам, че се прави изравняване. Тоест може да сте платили по-малко, отколкото е било нужно предишните месеци. При всички положения можете да поискате обяснение - детайлна разпечатка на потреблението. Вече после трябва да се говори с адвокат за обжалване, но при такива малки суми ще ви струва повече хонорара. Ако имаш познат адвокат в Италия може да го попиташ дали можете сами нещо да направите.

# 167
Направих си регистрация на страницата на доставчика. Всичко е наред.
Оказа се, че фурната, която са им дали има проблем. И явно от нея идва това увеличение на потреблението. Сега ще я махнат и ще се види в началото на март дали ще има промяна.

# 168
Здравейте!
Имам нужда от съвет - трябва да резервирам паркинг на Малпенса. Имате ли представа на кой точно сайт трябва да го направя? Намирам много в интернет, чудя се дали някои не са измама.

# 169
  • Terra incognita
Около летищата винаги има много фирми за паркинги и трансфер. Ориентирай се по отзивите в Гугъл, или директно позвъни по телефона.

# 170
  • Beyond the stars
Привет! Малко рязко нахлувам в темата, но днес пристигнахме на екскурзийка в Италия и младежът на 4 реши, че е перфектното време да вдигне температура. Опитва да прикашля и подозирам гърло, ма по закона на дървото - нищо такова не нося. Та съвет за медикамент без рецепта тукашен за пръскане/смукане/сироп ? Че са ми безкрайно непознати като гледам онлайн.Confused

# 171
  • Terra incognita
За температурата- или Такипирина, или Нурофен, ако намерите, иначе има негов заместител, който също е добър.
За гърло- има някакви натурални спрейчета, но като цяло за малки деца избягват да изписват такива неща. Тантум верде мисля, че има.
Ако говорите английски и ако имате късмет и фармацевтът да говори- обяснете ситуацията, ще ви дадат нещо подходящо.

# 172
  • Beyond the stars
За температурата- или Такипирина, или Нурофен, ако намерите, иначе има негов заместител, който също е добър.
За гърло- има някакви натурални спрейчета, но като цяло за малки деца избягват да изписват такива неща. Тантум верде мисля, че има.
Ако говорите английски и ако имате късмет и фармацевтът да говори- обяснете ситуацията, ще ви дадат нещо подходящо.

Благодаря много за бързото включване.Heart
Нурофен си носим. На английски ще се справя, на италиански - трудно Grinning
Онлайн ми излизат варианти с прополис разни, Тантум верде не е лоша идея.
Още тая надежди, че е от емоции и смяна ня климат, ама Blush

# 173
Къде сте на почивка? Има спрейчета с прополис за гърло за малки деца. Аз лично не ползвам, може да вземете и гринтус за деца, обикновено помага и облекчава кашлицата и дразненето в гърлото.

# 174
  • Beyond the stars
Къде сте на почивка? Има спрейчета с прополис за гърло за малки деца. Аз лично не ползвам, може да вземете и гринтус за деца, обикновено помага и облекчава кашлицата и дразненето в гърлото.

В Неапол бяхме на разходка. Взех спрейче с прополис, въпреки, че не бих казала, че се наложи, на следващия ден вече нямаше помен от температури и т.н.
Емоции ли бяха, смяна на климат, вятър .. нямам идея.
Благодаря ❤

П.С. Младежът беше много доволен, че в Италия му знаят името Grinning Той е Оги Bowtie доколкото ме ориентира google значи днес?

# 175
Oggi - Оджи на италиански (така се произнася) и да значи “днес”.

Радвам се, че се е разминало бързо и не ви се е развалила почивката 😌

# 176
Здравейте, Прекрасни!

Извинявайте, че нахлувам при вас, но имам нужда от съвет. Искам да купя нещо от vinted.it , но имам проблем с плащането. От немската версия на сайта пазарувам без проблем, но там регистрацията ми е от преди да стане Vinted.de ( още беше kleiderkreisel).
Има ли някоя добра душа да ми обясни къде бъркам?
Телефона за регистрация е български, картата - БГ, давам адрес на фирма превозвач + италиански тел за връзка и не се получава. Опитах с доставка до пукт за вземане (другата седмица ще сме в Милано за няколко дни) и така пак ми дава грешка при плащането.
Вие пазарувате ли от този сайт? Някаква подробност ли изпускам?

Благодаря Ви предварително! Спокоен и усмихнат ден на всички bouquet

# 177
Днес до полунощ е последният срок за подаване на заявление за гласуване в секция в чужбина.

https://cik.bg/bg/ns02.04.2023/zayavlenie

Не е задължително да се записвате, но за ваше улеснение - да не попълвате заявление там на място, както и за улеснение на хората от секцията за попълване на списъците.

# 178
  • Terra incognita
Благодаря 🤗

# 179
Здравейте, да не решите, че сте се отървали от моите питанки! 😁
Въпросът ми за днес е- може ли съпругът ми да отиде на преглед във всяка една болница с Европейската здравноосигурителна карта? И ще има ли суми за плащане въпреки това?
И най-вече къде мога да проверя дали болницата работи с тези карти?

Общи условия

Активация на акаунт