Италия 154

• 43 700
  • 411
  •   1
Отговори
# 180
  • Terra incognita
Aз мисля, че тази карта важи само за спешни случаи 🤔

# 181
Aз мисля, че тази карта важи само за спешни случаи 🤔
Ами той е с висока температура от няколко дни. И мъжки инат, нищо му нямало.

# 182
  • Terra incognita
Пробвайте в някой спешен център.

# 183
Постоянно си сменят законите,не знам .На мен когато са ми издавали преди много години са ми казвали само спешни случай.
най добре да се отиде в болницата и да се провери,в спешното разделени са на кодове които се заплащат
червен код е спешен и го приемат веднага
моя мъж е плащал жълт за вадене на кърлеж 25 евро ,но е осигурен в Италия
В спешното може да чака много,с дете италианци с висока температура детето са чакали над 4 часа

# 184
  • Terra incognita
Moже да пробвате и в център на кроче росса,  предполагам от там няма да ви върнат.
Иначе зависи от мястото.
Аз навремето като дойдох и нямах все още документи, ме приеха за преглед в спешното на една болница, т к. имах силни болки и уриниране на кръв. Ако се паднат човечни хора, все ще измислят нещо.

# 185
Преди 3.5 години съм водила дете с тежка алергична реакция в спешния център с ЕЗК. Преглед и рецепта издадоха и квитанция, която се плаща в пощите в някакъв срок 1-2 седмици по спомен. Нещо между 15 и 30 евро беше сумата.

# 186
Благодаря ви за отговорите!

# 187
Привет на всички в най-красивата държава Simple Smile Готвим се да се поразходим с колата за великденската ваканция и се чудих коя кола да взема - по-голямата ми е дизел , но нов към 1г. и с всички плакети ... Та имам въпрос има ли ограничения за дизели в Италия и какви и къде ? Мога да взема и бензиновата , но ми е по-малка .

# 188
Привет на всички в най-красивата държава Simple Smile Готвим се да се поразходим с колата за великденската ваканция и се чудих коя кола да взема - по-голямата ми е дизел , но нов към 1г. и с всички плакети ... Та имам въпрос има ли ограничения за дизели в Италия и какви и къде ? Мога да взема и бензиновата , но ми е по-малка .

По принцип има ограничения, да, в центъра на големите градове има такива, но не мисля че някой ги спазва или че някак точно контролират. Аз разбирам, че има ограничения само по джи пи еса - той ми казва Laughing Но така или иначе сега и дизелът е по-евтин, та можете да се възползвате и да тръгнете с дизеловата.

# 189
И в Германия все още дяма директен контрол, но ако те спрат или имаш нарушение като паркиране или др. те глобяват и за това, защото те имат все пак характеристиките на колата.
В Унгария, където системата за винетките е електронна,  ми се е случвало вместо с едната кола да мина с другата и да взема погерена винетка . Т.е. ако колата е до 7 места и ако е повече ... да, ама ние бяхме само 4 души и понеже пишеше персони взехме за до 7 ... т.н. но получих си снимката на колата в профил и анфас със съобщение , че според характеристиките на тази кола има капацитет за 9 души и да доплащам . Така че характеристиките ги имат международно. Кой как се е активирал да контролира е друг въпрос. 

# 190
Здравейте, има ли някои с опит инвитро в Италия?

# 191
  • MI
За Милано със сигурност има ограничения за колите дизел, мисля до евро 5 в момента. С камери се следи за спазването на правилата, та ако Милано град ви влиза в плановете, не бих рискувала. Ето тук май добре е обобщено:
https://www.google.com/amp/s/motori.virgilio.it/notizie/video/mi … amere/181843/amp/

# 192
Здравейте, има ли някои с опит инвитро в Италия?
Аз имам известен опит.Ако мога да помогна кажете

# 193
nelи мерси за информацията. Значи има за какво да се внимава! Ние сме с най-новите евро плакети и колата е още съвсем нова , така че ако изобщо пускат дизел, то ще е нашия. Ако в Милано няма абсолютна забрана ще мога, но аз няма да ида в Милано защото сме за на юг . Но много ти благодаря за информацията , ще знам да проверя за други места и да внимавам!

# 194
nelи мерси за информацията. Значи има за какво да се внимава! Ние сме с най-новите евро плакети и колата е още съвсем нова , така че ако изобщо пускат дизел, то ще е нашия. Ако в Милано няма абсолютна забрана ще мога, но аз няма да ида в Милано защото сме за на юг . Но много ти благодаря за информацията , ще знам да проверя за други места и да внимавам!
На юг няма да имате проблем никъде

Общи условия

Активация на акаунт