Италия 154

• 42 196
  • 409
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, Мами!
Извинявайте, че нахлувам така в темата, но имам нужда от Вашата помощ!
Дъщеря ми сбъдна една своя мечта - приета е да учи Архитектура в Политехнико ди Торино. Кандидатства за  DSU в EDISU, но тъй като конкурсът все още не е приключил, не знаем със сигурност дали и къде ще бъде настанена. Оттук започват и многото въпроси, които "излизат" на дневен ред и за които търся и ще търся съвет от Вас. Бихте ли ми казали, моля, кой е най-предпочитаният, но и бюджетен вариант за изпращане/пренасяне на багаж от България (Русе) до Торино, ако има въобще такъв!?
Благодаря Ви!

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 17:17 от ЛюсиЖ

# 226
Здравейте, Мами!
Извинявайте, че нахлувам така в темата, но имам нужда от Вашата помощ!
Дъщеря ми сбъдна една своя мечта - приета е да учи Архитектура в Политехнико ди Торино. Кандидатства за  DSU в EDISU, но тъй като конкурсът все още не е приключил, не знаем със сигурност дали и къде ще бъде настанена. Оттук започват и многото въпроси, които "излизат" на дневен ред и за които търся и ще търся съвет от Вас. Бихте ли ми казали, моля, кой е най-предпочитаният, но и бюджетен вариант за изпращане/пренасяне на багаж от България (Русе) до Торино, ако има въобще такъв!?
Благодаря Ви!
Не съм наясно колко и какъв вид багаж ще пренасяте, но ние ползвахме Спиди за 5 кашона при подобно пенасяне на една девойка (само че трайно) платихме 250 лв... Сега мисля сумата е сходна около 58 лв за кашон до 35 кг. Доставят ги до адрес.
Хора пътуващи с бусове не мога да препоръчам за съжаление.
Успех на девойката!

# 227
Честито! И ние сме в Торино. Има една Фейсбук група и понякога в нея се обявяват такива бусове, които пренасят неща. Няма ли начин да я закарате с кола първия път?

# 228
Благодаря, Snowche! Simple Smile Много се радвам, че има/ме шанс да срещне/м поне една българска усмивка в Торино! Наистина и двете сме много щастливи, но аз вече изпадам в тих ужас от предстоящото, а тя все още е в еуфория от успеха си и не мисли за "битовизми"...
За съжаление, аз не съм шофьор, а баща И почина, когато тя беше на 4, така че варианта с кола отпада за нас. Мисля да летим двете до Бергамо (заради значително по-ниските цени на билетите), а след това с влак до Торино. Не успях да намеря група във Фейсбук за Торино, но ще съм благодарна ако ме "насочиш" към нея. Всъщност, ще съм безкрайно благодарна и за съвети и напътствия по всеки въпрос относно който и да е аспект на живота в Торино, за който се сетиш! Heart
... както и на всяка от Вас, която е склонна да ни упъти по пътя на девойката в Италия/Торино!

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 19:14 от ЛюсиЖ

# 229
Няма влакове от Бергамо до Торино. Можете да вземете автобус, който е около 3 часа път до централна гара. Можете също да проучите възможността на закупуване на екстра багаж със самолета, само не знам как ще го мъкнете от самолета до автобуса. Най-добър вариант ми се струва този, който са предложили със Спиди.

На мен лично ми харесва да живея в Торино. Малко ми е проблемна храната, защото не е на нивото на други градове в Италия (все едно не сме в Италия), но като цяло е уреден град - всичко работи добре.

# 230
  • In transit
От Бергамо до Торино сме пътували с влак до Милано и оттам до Торино с регионален или фреча.

Сноуче, какво имаш предвид за храната, че не е на нивото на други градове, стана ми интересно?

# 231
Северната кухня не е толкова вкусна и интересна както по' на юг.
С изключение на сирената, които са най-разнообразни в нашите региони.

# 232
Аз ползвам сайта skyscanner като купувам билети, а това е доста често. Ще Ви покаже всякакви комбинации и авиокомпании на едно място. После може или през сайт посредник да вземете билетите или от сайта на авиокомпанията. Имайте предвид, че Ал Италия при обикновените билети има освен раница, която се води аксесоар и ръчен багаж в цената (от тези, които се плащат при Low cost компаниите). Разликата с билет с чекиран багаж при тях обикновено е около 30 евро и включва и промяна на датата по спомен. Т.е. имате раница и куфарче на колелца на борда и чекиран багаж 23 кг. срещу около +30 евро на стандартния им икономичен билет.
За съжаление не мога да помогна с инфо за Торино, в друг район сме.
Успех!

# 233
От Бергамо до Торино сме пътували с влак до Милано и оттам до Торино с регионален или фреча.

Сноуче, какво имаш предвид за храната, че не е на нивото на други градове, стана ми интересно?

Да, има влакове, но не и директни. Единственият начин за директен превоз е автобус от Бергамо до Торино.

За кухнята - ние често ядем навън и в Торино е трудно да намериш хубав, вкусен ресторант. Едно, че имат все едни и същи неща навсякъде - предимно сурово месо и месни ястия, а ние не сме много по месото, и второ, че не е вкусно. Често е предварително замразена храна, безвкусни зеленчуци и така. Навсякъде другаде, където съм пътувала и яла в Италия и последното туристическо капанче предлага вкусни специалитети, но не и Торино. Както казва мъжа ми - една пица не могат да направят като хората. Иначе храната в магазините е ок, като навсякъде в Италия 🤷♀ Ние си намерихме няколко любими заведения и ядем само там - не смеем много-много вече да експериментираме 😅

# 234
  • In transit
Snowche, в този ресторант сме яли разкошни пици и морски специалитети: https://iltabisca.it/ Но уточнявам, че беше преди Ковид...сега нямам идея как са като качество. Но тогава чакахме на опашка и двата пъти. Беше много вървежно и вкусно всичко.

# 235
безвкусни зеленчуци
Най-вече това. Confused

Един приятел неаполитанец и голям чревоугодник всеки път в Торино ходи да яде пица в Da Zero.
Аз обаче обичам тънка пица романа. Виждала съм му снимките в таймлайна и тези дебели неаполитански пици не ме влекат. Simple Smile  Ако искате, все пак ги опитайте.

# 236
Благодаря Ви за ангажираността, Момичета! На този етап, най-бюджетен вариант ми изглежда полет от Букурещ до Бергамо и след това с влак през Централна гара Милано (смяна) до Торино, а багажът - изпращане със Спиди ден-два преди полета. Сега ми "изниква" и въпрос относно мобилен оператор, който ще трябва да се избере (освен българският такъв) за ползване на Интернет - домашен и мобилен. Бихте ли ми препоръчали оператор и план, които да изберем, моля!

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 09:05 от ЛюсиЖ

# 237
Аз съм с Fastweb от доста години и винаги съм била доволна. Домашен интернет с оптичен кабел. Ако случайно има нужда от техник, откликват бързо. Мобилният за 8 ерво/месец с безплатни разговори и някакви огромни гигабайти данни. Роуминг в Швейцария като в ЕС.
https://www.fastweb.it/

# 238
Благодаря Ви за ангажираността, Момичета! На този етап, най-бюджетен вариант ми изглежда полет от Букурещ до Бергамо и след това с влак през Централна гара Милано (смяна) до Торино, а багажът - изпращане със Спиди ден-два преди полета. Сега ми "изниква" и въпрос относно мобилен оператор, който ще трябва да се избере (освен българският такъв) за ползване на Интернет - домашен и мобилен. Бихте ли ми препоръчали оператор и план, които да изберем, моля!
Понеже и ние сме леко на същия хал и сме се спряли на Спиди за основния багаж, най-изгодно е. Позната ме предупреди само, че информират за деня, в който ще пристигне пратката, но не и за приблизителен час и трябва цял ден да си на адреса, иначе я оставят пред вратата.

# 239
Знае ли някой дали има Спиди в Милано ?
И дали може да се пращат пратки с хранителни продукти от Бг. за Ит. ?

Общи условия

Активация на акаунт