Италия 154

• 41 240
  • 409
  •   1
Отговори
# 330
. Ситуацията е съвсем реална и много сериозна.
Абсолютно! Ние си продадохме апартамента и сме под наем в момента, заради такива нещ@стници на свестните чужденци им е адски трудно да намерят жилище. Ние почти половин година търсихме и само като чуят, че сме чужденци, че и с малки деца и веднага ни режеха. Аз ги и разбирам хората. Накрая с fideiussione bancaria и предплащане на наемите за 1г. напред си намерихме. Просто такива правят ситуацията трудна за всички ни. Иначе ако си в някое забутано село наистина шансовете са по-малко.
Хората просто трябва да си знаят за съвсем реалните рискове.

# 331
  • Terra incognita
Аз, да си призная, не бях чувала за самонастанили се. Вероятно не е повсеместно. Но звучи абсурдно, щом с документ за собственост не можеш да влезеш във владение на собствения си имот.

# 332
Свекърва ми е от Калабрия, но живеят в Рим, откакто са се оженили преди 50 години. Колкото до крайно десните, ами по-крайно от Мелони едва ли би взело властта, заради страха от фашизъм у мнозинството италианци. Поне тези, с които общувам аз де.

# 333
  • MI
Има два проблема, които тук се смесват: единият е окупиране на жилища/сгради и той касае основно социални такива и като цяло държавни или изоставени. Достатъчно е елементарно търсене в Гугъл да се намерят и статистики. Основно в големите градове при това. Там помагат от т.нар. социални центрове, с идеята ашче всеки има право на жилище, накрая резултатът е престъпност и деградация на зоната, в която се случва. Но наистина е рядко това да се случи с частно жилище.
Вторият проблем е че правата на наемателите, особено ако са с деца, са защитени много повече от тези на наемодателя и от там трудно се намира под наем жилище за семейства с деца, особено пък чужденци. Обаче не е като да са ти влезли докато си в болница в жилището, реално сам си ги пуснал вътре, проблемът е че в един момент спират да плащат и минават месеци и години докато излязат. Сега приеха някакви промени в закона за да се случва много по-бързо това, но нямам идея действа ли. Предполагам е и рано още да се каже.

# 334
Нели, а не е ли същото дали сам си ги пуснал или са влезли с взлом, при положение, че ти не ги искаш вътре, че ти унищожават имота (защото тези буквално унищожават имотите), а ти не можеш нищо да направиш? За мен няма никаква разлика в механизма на влизане, те са нежелани и самонастанили се в чужд имот 🤷♀

# 335
  • MI
Е, как да няма, в единия случай имаш варианти да го избегнеш, в другия - не. Примерно не даваш под наем имота или ползваш агенция, която ти минимизира риска, има и такива. Другото значи да те е страх да идеш на почивка, че ще ти окупират жилището, Ами дори в и около големите градове не е такова положението, поне извън районите в които са основно социални жилища. Нали това питаха тук, поне аз така го разбрах. Не казвам, че няма проблем, а че не е чак толкова апокалиптично положението да те е страх да излезеш, че ще ти влязат нелегални в къщата нали.

# 336
.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 22:55 от MG18

# 337
  • на острова на мечтите
Мелони е на власт от около година, може би вече две. Но всички тези мигранти, които се вихрят из големите градове и вършат престъпления са в Италия, заради политиката на PD от повече от десет години. Всички можеха да влизат в Италия със или без permesso di soggiorno.
Относно свекърва ти, след 50 години има все още имот в Калабрия и ти беше много против провинциалните порядки именно в Калабрия. Та ми остана в спомените 😉

# 338
Е да, със сигурност не е апокалиптично положението, но ако имаш имоти, обикновено искаш да имаш някакъв доход от тях, иначе само разходи. А и знаете какви са данъците в Италия.

Относно мигрантите, 2014 като ги даваха как пристигат с лодките, ме побиваха тръпки 🤢 Един ден изразих възмущение пред свекърва ми (не се виждахме често тогава, защото ние живеехме в Япония), а тя - ами те горките бягат от война 🤦♀  ММ също не ме разбираше защо толкова се притеснявам… Е, после всички схванах, но беше късно.

# 339
  • Terra incognita
Да ви кажа, че нашата педиатърка има 26 апартамента, които отдава под наем. Всяка година- декември си купува по един. Но тя движи всичко чрез агенции и досега проблеми не е имала.
За мен измамниците си имат някакъв таргет и се целят там, където знаят, че ще им се получи

# 340
Да ви кажа, че нашата педиатърка има 26 апартамента, които отдава под наем. Всяка година- декември си купува по един. Но тя движи всичко чрез агенции и досега проблеми не е имала.
За мен измамниците си имат някакъв таргет и се целят там, където знаят, че ще им се получи

Сериозно, 26 апартамента?
Педиатрите не изкарват чак толкова много пари, но... щом ги има, нейни са си.
Жалко, че съществува и другото явление.

# 341
  • Terra incognita
Казва, че след смъртта на съпруга й е решила така да инвестира семейните пари. И то колелото се завърта

# 342
Здравейте! Виждам, че темата не е много активна, но реших да задам въпроса си. Дано не съм много нахална. Тъй като ни предстои след няколко месеца посещение на Гардаленд, по групите видях, че на продукти в супермаркетите има ваучери за намаление, и хора се сдобиват с такива. Някой може ли по някакъв начин да ми помогне да намерим и ние. Благодаря предварително.

# 343
Здравейте,предстои ми преместване в Италия, Падова,област Венето. Приятелят ми е италианец и се местя да жиевя при него. Нямаме брак към момента.Бихте ли ми казали, какъв е реда за резиденца там,здравни осигуровки,банкова сметка и т.н.В последствие,като се установя ще си търся работа. Предварително благодаря за отделеното време.

# 344
Здравейте,предстои ми преместване в Италия, Падова,област Венето. Приятелят ми е италианец и се местя да жиевя при него. Нямаме брак към момента.Бихте ли ми казали, какъв е реда за резиденца там,здравни осигуровки,банкова сметка и т.н.В последствие,като се установя ще си търся работа. Предварително благодаря за отделеното време.
Ами трябва да се регистрирате на неговия адрес като част от семейното му гнездо, нищо че не сте женени.
С европейска здравна карта имате право на спешна помощ, но има  годишна такса  за граждани на ЕС, по спомен 500 евро, с която може да ползвате здравните услуги в Италия. За банкова карта/сметка трябва телефонен номер, предплатена карта примерно...

Общи условия

Активация на акаунт