Италия 154

• 41 302
  • 409
  •   1
Отговори
# 390
Предпочитам среднодълга коса, за да мога при нужда да я връзвам. Но съм сигурна, че съм виждала клипчета и за по-къси прически.
Иначе не я боядисвам (само през 2017 за около година и тогава се боядисвах сама след първото и единствено боядисване при фризьорка😅, изхаби двойно повече боя и пак за малко да не и' стигне🤪).
Допълвам, на прима виста, ето два линка:
https://m.youtube.com/watch?v=sVusaMmg5pM
https://m.youtube.com/watch?v=srhOamD5PDY
🙂

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 18:44 от dolce miele

# 391
Пробвах веднъж с клипче - беше голям провал 😞 Я покажи кое гледа ти? За дълга коса. Иначе ножица си купих професионална.

# 392
Тази жена обяснява много добре. Истинска фризьорка е:
https://m.youtube.com/watch?v=OgVDwYk_Y5I
Освен това, доста често обяснява и КАК да не режеш.🙂
Има и други клипчета. Първото нейно, на което попаднах, беше едно, където си върза косата на две опашки (разделена на път горе), сложи по още един ластик отдолу, за да маркира къде да реже и воала! За минути имах нова подстрижка. После експериментирах и с пластовете. Никой не може да разбере, че съм се подстригала сама.🙂

# 393
  • в едно миланско село
FFR,

съжалявам да чуя това. Понеже знам че си наблизо, пробва ли в Clinica San Carlo, primario Della Pria, частна визита първо (100-120 евро, не помня) и след това in convenzione SSN.
Права е и Нели за приоритет от личния лекар. Пиши как се развиват нещата.

# 394
FFR,

съжалявам да чуя това. Понеже знам че си наблизо, пробва ли в Clinica San Carlo, primario Della Pria, частна визита първо (100-120 евро, не помня) и след това in convenzione SSN.
Права е и Нели за приоритет от личния лекар. Пиши как се развиват нещата.
Ма ти ,жива ли си ?SmileySmiley
Бях в  Сан Карло, в Бързата им помощ и да не ти разправям...
Клиниката,в която мисля да се оперирам е Сан Пио Х .Там имам опит.

Писна ми и зарязах всичко засега.Отивам си до България на куц крак Smile ,ще се срещна там с един професор ортопед и като се върна пак ще започна сагата.

Много се радвам ,че се обадихте –ти и Барбата !
Благодаря на всички за отговорите !

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 00:04 от FBID100001745220325

# 395
Абе много ми се виждат 3к за минискус. Та тя е съвсем обикновена операция - без пълна упойка и болничен престой. Виж в други клиники или отиди в друг град наблизо.

От днес ...без думи !!!:sob:SobSob

# 396
  • на острова на мечтите
Cavolo😱😱😱😱
Без коментар! Това на частна клиника тарифа ли е? Безобразие.
Не знам какъв съвет да дам. А в България интересувахте ли се какви са условията?

# 397
Просто отиди в друг град. Виж в частни клиники наблизо, това е пълен абсурд...

Също, ако имате възможност, направете си допълнително частно застраховане. Те повечето частни фирми вече го предлагат на служителите си. Така ще ти е по-спокойно занапред и ще можеш да си ходиш на частно за всичко. Попитай в човешки ресурси.

# 398
Cavolo😱😱😱😱
Без коментар! Това на частна клиника тарифа ли е? Безобразие.
Не знам какъв съвет да дам. А в България интересувахте ли се какви са условията?

В България /Плевен /е около 1500 евро
Лошото е ,че там аз нямам нищо....ни кола,нито кой да ми помогне /напротив,майка ми на 83 години дето трябва аз да я гледам /,да не говоря за 4тия етаж без асансьор...

# 399
Абе много ми се виждат 3к за минискус. Та тя е съвсем обикновена операция - без пълна упойка и болничен престой. Виж в други клиники или отиди в друг град наблизо.

Като търсите частни клиники за операцията, погледнете privato convenzionato.
Може да намерите по-ниска цена.

Успех!

# 400

Успех!

Горната фактура е именно от такава клиника.
Според мен искате да кажете Privato agevolato . Аз съм взимала прегледи така ,но пък сега ме подсетихте и ще питам за този вариант за операции ..
Благодаря !

# 401

Успех!

Горната фактура е именно от такава клиника.
Според мен искате да кажете Privato agevolato . Аз съм взимала прегледи така ,но пък сега ме подсетихте и ще питам за този вариант за операции ..
Благодаря !

Не agevolato, convenzionato.
Convenzionato е за частна медицинска практика, която има конвенция със SSN и покрива част от това, което задължителното здравеопазване по една или друга причина не може да поеме.

Agevolato e когато ви направят малка отстъпка.

# 402

Не agevolato, convenzionato.
Convenzionato е за частна медицинска практика, която има конвенция със SSN и покрива част от това, което задължителното здравеопазване по една или друга причина не може да поеме.

Agevolato e когато ви направят малка отстъпка.

Току що една моя позната ми изясни разликата.
За съжаление ,не работя и не мога да се възползвам от тази практика.
Благодаря много за отговора  !

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 22:32 от FBID100001745220325

# 403
Ако имате вече тесера санитария минете първо през личен лекар, за да Ви даде направление с пречеденца/урдженте. Търсете места извън Милано, защото там има изключително много народ и е много бавно.
Моето дете си спука кост и от събота вечерта стоя с пукната кост до Понеделник наобяд, 5 човека не можаха да видят фрактура на снимката в Съботата, пратиха ни вкъщи, за малко и другата смяна да не я видят в Неделя сутринта, добре, че млад лекар-ортопед имаше та видя. Обаче пък нямало кой да слага гипс в Неделя, та да сме чакали до Понеделник. Дете на две годинки при всяко движение плаче,  няма да Ви казвам какво мъчение, каква агония беше два дни - това в болницата в Мелцо, Милано.. Разбирам Ви и искрено ви съчувствам, за съжаление е така - чака се.
Октомври месец записах час за алерголог и първият свободен беше за Юни(все за малко дете става въпрос). Има си своите плюсове, но като цяло е зле работата в Италия с чакането, търсете частни специалисти ако имате възможност или мислете за връщане в България за процедурата.. Успех и бързо оздравяване. ❤

# 404

В България /Плевен /е около 1500 евро
Лошото е ,че там аз нямам нищо....ни кола,нито кой да ми помогне /напротив,майка ми на 83 години дето трябва аз да я гледам /,да не говоря за 4тия етаж без асансьор...
Писах за клиниката, където мен оперираха. Никой не ме е гледал с в пъти по-тежка травма и операция. Стълби качвах и слизах през ден сама 4 етажа. Беше ми много трудно, но се справих. Търсете лечение, което НЕ включва обездвижване. Около 3000 лв беше операцията на минискус в частна болница в София. В деня на моята операция имаше още една дама от чужбина и беше сама. Най-малкото звъннете на няколко места и разпитайте подробно. Изключително важно е колко бързо ще се върнете към нормалното си ежедневие. Лятото не е хубав сезон за тези операции, така че побързайте.

Общи условия

Активация на акаунт