Азиатска козметика и грим - 23

• 68 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • софия
Ани, не бих го слагала витамин с отдолу, дай му още малко време и ще му видиш ползите. Ползвала съм го и сутрин и вечер, зависи какво съм си наумила да ползвам като рутини. Ако искаш още витамин С, ги редувай, едното сутрин, другото вечер.

Тези дни гледайки kokora, че и те ме изкушават с разни купони за отстъпка и била съм събрала и някакви точки за отстъпка се сетих за японския must have, витамин С -melanoCC. Бях го забравила.
Също е чудесен, въпреки че не е силна концентрация и е някаква смесена форма от 2-3 форми на витамин С, с добавка хидратацията.
Мислех си напоследък за високите концентрация дали ползите превишават вредите, за мен стигнах до извода  че с моята клоняща към суха кожа, лесно реактивна и зачервяване , не са подходящи. Изсушават ми кожата, придобива един сивеещ, увехнал вид, който ми отнема време да преодолея.
За себе си съм решила  че ще се въздържам от високите проценти витамин С.

С това реформулиране колко неща развалиха, така развалиха любимата  ми innisfree winter barrier.
За мен ефектът от вит С е или нищо, или алергия. Не определям кожата си като чувствителна или много суха, но от purito i it's skin, направих тежки алергии.И точно посивява и се опъва кожата ми. Освен това не само, че не маха петна, но и ми образува такива.
Който е изчистил пигментации с него, да се похвали.  Confounded
Виж, ниските концентрации или мултивит. катo bonajour имат съвсем друг ефект.
За слънцезащити на Missha да ви кажа, че в момента съм с една нова hyaluron soothing, много приятна за сухичка кожа, полутечна, леко и бързо попива, няма никакви следи.
Друга прекрасна е на O'HUI day shield black, дето уж бори петна. Поне не потъмняват повече и на общия по-тъмен тен личат по-малко.

# 181
А някой с отзиви за vita C на Миша? Въобще за нещо от серията? Сигурно и в тях витамин С е колкото ретинола в лилавата ампула, но са ми любопитни продуктите 😉

Аз. Взех си пролетта тонера и едната ампула, по-леката като консистенция - ето тази:

И двата продукта много приятни за ползване, но честно да си призная не помня в рамките на 3-те седмици, които ги ползвах да съм светнала. Но ампулата свърши доста бързо, това ми направи впечатление. И пак ще кажа - толкова много продукти ползвам и въртя в сравнително кратък период от време и толкова рядко ми се случват "чудеса" на тези години, че не мога да съм категорична дали даден продукт работи добре и колко по-добре от друг подобен.

Прибрахме се преди 36 часа и с такова облекчение се върнах на добре познати продукти (за пътуването носех тестери и си бях забравила тонера). И като ме пернаха 30+С при 90+% влажност кожата ми се напомпа сама, дори без помощта на Сум37 Wink

От Европа си домъкнах и това (освен серума на Joseon и маската на Klairs)

https://www.isdin.com/en/product/isdinceutics/flavo-c-melatonin-eng
И се чудя как да го инкорпорирам сега в рутината и с кои продукти да го съчетая. От друга страна са само 10 ампули и моята душа, обичаща симетрия се чуди да ли да не вземе и дневните ампули и да се моли за чудо Grinning

# 182
  • Germany
Охоо, не съм видяла, че има тонер…едва ме нави Агент, това ще ми е следващият😉  Тъкмо като гледам, есента ще ми е време за нов, перфектно ще е за него.

# 183
Агент, тъкмо ме подсети за ампулите на Isdin да ги пробвам.
Имам дневни и нощни прибрани при запасите. Не очаквам чудеса от тях, а и съм забелязала, че витамин С не носи никакви видими ползи при мен. Тук във форума четох хубави отзиви за слънцезащитата им Foto Ultra ISDIN Age Repair Fusion Water SPF 50 и като улучих намаление, накупих доста техни продукти. Слънцезащитния крем изобщо не ме впечатли, а и забравих да погледна състава му. Като първа активна съставка съдържа октокрилен. Според най-новите проучвания със стареенето на продуктите, например 1 година след производството  октокрилена се превръща  в бензофенон, който е много вреден и може да предизвика сериозни заболявания.  С удоволствие се върнах към най-новия ми фаворит The History of Whoo Vital Hydrating Sun Fluid. Изключително лека и много хидратираща слънцезащита. Попива мигновено, не оставя бели следи и в продължение на деня лицето ми не се омазнява. С много деликатен аромат и се държи перфектно под грим. Друг продукт на Isdin, който зарязах са ампулите им с незабавен лифтинг ефект Isdinceutics Instant Flash. Стягат кожата леко, но при нанасяне на слънцезащита и грим след това правят "кир ефект''. Има далеч по-добри подобни  с такова стягане, че чак устата не мога да си отворя, като  Chitossil Thread lift Ampoule
Да похваля една тайванска маска - Arbutin + Hyaluronic Acid Brightening Jelly Mask на  Annie's Way. Взех я заради хилядите положителни отзиви. Не очаквах да действа при мен, защото се препоръчва при тъмна и суха кожа, а аз съм със светла и комбинирана към мазна кожа. Още след второто ползване поръчах нова опаковка. Видимо изсветлява и освежава кожата. Като консистенция е гъсто желе, прозрачна и с едва доловим аромат. Съхранявам в хладилник и сега в жегите е много ободряващо нанасянето на маската. Има включена шпатула в опаковката. Нанасям с нея, изчаквам 30 мин., изстъргвам маската с шпатулата доколкото е възможно, избърсвам със салфетка остатъците и изплаквам лицето. Остава задължителен за мен продукт, изключително доволна съм.

# 184
  • София
Моля дайте идея за слънцезащита, която е подходяща за комбинирана кожа. По-точно имам много бързо омазняващо се чело, просто ще се побъркам с него. Сега ползвам тази на ISDIN и само състава ме притеснява, защото се иначе справя чудесно. Взех за проба на Instree, но на трийсетата минута след нанасянето отново лъщи. От европейските марки съм изпробвала почти всички и отново не намерих любими освен тази на Isdin.

# 185
Здравейте! Искам да направя поръчка от YESSTILE. Стойността на продуктите е 75$. Мисля да поръчам до Германия и от там с Габиели. Дали ще имам проблем с митниците за тази стойност?
Съжалявам, ако въпроса ми е глупав. но не съм поръчвала от този сайт!!!

# 186
  • Germany
Аз доколкото знам yesstyle е с предплатени такси и не се плаща нищо допълнително. Трябва да пише някъде из условията им за доставка 👍

# 187
  • Prismatica Aerie
Като първа активна съставка съдържа октокрилен. Според най-новите проучвания със стареенето на продуктите, например 1 година след производството  октокрилена се превръща  в бензофенон, който е много вреден и може да предизвика сериозни заболявания. 
Не съм почитател на октокрилен (и всякакви old school филтри), но това (единствено) проучване е супер тенденциозно и озадачаващо - четох го миналата година и веднага ми се стори странно.

Ако искате вижте това видео.

# 188
Да, наистина има включен VAT в общата стойност на поръчката! Дано няма проблем!

# 189
  • София
Откритолена ми люти на очите, не ми пречи, че е в състава.

М, колко азиатски слънцезащитни съм извъртяла, оставам на Юсерин Ойл Контрол.
Явно са с основно сухи кожи и ние не сме ниша там.

# 190
juji130279, изобщо не се притеснявай. Няма да имаш проблем с митниците в Германия, ако пазаруваш от Йесстайл. От доста време само до превозвач в Германия поръчвам, като поръчките ми обикновено са над 200-250$. От Йес ми разделят продуктите в два кашона и с две различни фактури, всичко е изрядно. Освен това има голяма разлика в цените и до Германия е по-евтино. На su:m37 - Secret Essence Fundamental Treatment е на цена US$ 107.74, а ако избера доставка до България същият продукт ще ми излезе US$ 125.36.

Catalano, благодаря за информацията. Ще изгледам видеото.

# 191
  • софия
Ооо, necha, хубаво, че ме подсети, пък и окуражи за, тази маска. Аз съм я ползвала, харесала и  ми беше в wish листа, ама нещо се замотах.Аз съм ползвала много и шийт маските им, когато започвах с КК.
Ще я включа в избелващия арсенал, след като почернея сега  Blush, заедно с @арбутина на the ordinary.

# 192
Агент, тъкмо ме подсети за ампулите на Isdin да ги пробвам.
....
 Има далеч по-добри подобни  с такова стягане, че чак устата не мога да си отворя, като  Chitossil Thread lift Ampoule
Да похваля една тайванска маска - Arbutin + Hyaluronic Acid Brightening Jelly Mask на  Annie's Way. Взех я заради хилядите положителни отзиви. Не очаквах да действа при мен, защото се препоръчва при тъмна и суха кожа, а аз съм със светла и комбинирана към мазна кожа. Още след второто ползване поръчах нова опаковка. Видимо изсветлява и освежава кожата. Като консистенция е гъсто желе, прозрачна и с едва доловим аромат. Съхранявам в хладилник и сега в жегите е много ободряващо нанасянето на маската. Остава задължителен за мен продукт, изключително доволна съм.
Да не забравиш да споделиш мнение после, нищо, че технически не са азиатски! Simple Smile

Добавям си ампулата и маската към пинборда, заедно с коментарите ти, макар, че няма скоро да им дойде ред, че съм потънала в маски - по Коледните разпродажби взех на Миша и Др. Джарт, а пролетта попаднах на Аморе Пасифик и Sulwhasoo много на сметка и не устоях. При типичният разход на маски съм запасена за 3 год напред. Определено имам  проблем - много ми е трудно да устоя на хвален продукт в кутия, която съответства на моята лична естетика. Много хвален, но в опаковка, която не ме радва подминавам лесно или си купувам тестери :roll_eyes:

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 15:46 от Agent Provocateur

# 193
juji130279, изобщо не се притеснявай. Няма да имаш проблем с митниците в Германия, ако пазаруваш от Йесстайл. От доста време само до превозвач в Германия поръчвам, като поръчките ми обикновено са над 200-250$. От Йес ми разделят продуктите в два кашона и с две различни фактури, всичко е изрядно. Освен това има голяма разлика в цените и до Германия е по-евтино. На su:m37 - Secret Essence Fundamental Treatment е на цена US$ 107.74, а ако избера доставка до България същият продукт ще ми излезе US$ 125.36.

Catalano, благодаря за информацията. Ще изгледам видеото.

Много благодаря за изчерпателния отговор!!!

# 194
  • Germany
Много пъти сме коментирали слънцезащити за смесени кожи, въобще не е вярно, че корейските са само за сухи.  На Миша Aqua Gel, беше много подходяща (пиша беше, защото Reddish писа, че май са я поразвалили), японската Biore също е доста лекичка. Аз второ лято съм с Cosrx Aloe Soothing sun cream и също ми е ок на по-мазната кожа (не е матираща, ако се търси такъв ефект, но си ми е лека и попива добре). Innisfree също имат слънцезащитен за мазна кожа (нямам лични наблюдения от него). Сигурна съм, че има и още, но не следя много новите продукти…
Сетих се, че едно лято съм ползвала и A’PIEU PURE BLOCK Natural Daily Sun Cream , също ми беше ок.
Друг е въпросът, че на 40 градуса в Бг няма начин да не лъсне човек 😉

Ето едно списъче, което намерих, може някой да си хареса нещо:

Best Korean Sunscreens for Oily Skin

2.1 Nature Republic California Aloe Fresh Powdery Sun Stick SPF50+ PA++++
2.2 THANKYOU FARMER Sun Project Light Sun Essence SPF50+ PA+++
2.3 CARENEL No-Sebum Sunscreen SPF 50 PA++++
2.4 [innisfree]tone up no sebum sunscreen
2.5 A’PIEU PURE BLOCK Natural Daily Sun Cream SPF45/PA+++
2.6 [KLAIRS] Soft Airy UV Essence SPF 50 PA ++++
2.7 Etude House Sunprise Mild Airy Finish Sun Milk SPF50+ / PA+++
2.8 MAKEP:REM UV Defense Me Blue Ray Sun Gel SPF 50+ PA++++
2.9 Dr.Jart+ UV Every Sun Day SPF50+/PA+++