Азиатска козметика и грим - 23

• 69 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета, като ви чета за кожа на 50 и се усещам, че всъщност с моите почти 47, би трябвало да съм в същата група, е кожата ми е най-малкото притеснение… вярно че цял  живот я обгрижвам, но на 47 и 27, единствената разлика е някоя и друга пора в повече.

Някой пробвал ли е този ретинол? Не е ли много висока концентрация 2,5%?

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 13:34 от nad_tab

# 391
  • Prismatica Aerie
Подредих се преди известно време с трет под очите и още не мога да оправя пораженията. Всичко друго мина, но сухотата остана.
Аз не мога само с крем под очите, слагам и тонер падове (с пачове не се разбирам) - добре ми се получава. До скоро ползвах Needly Cicachid Chilling Pad:

В момента - Round Lab Birch Juice Moisturizing Pad:

Всичко с Aquaxyl ми хидратира отлично кожата и най-важното - дълготрайно и го няма усещането за опъване след време.

Гледах и едно видео на Юна, където намаза обилно с крем под очите, напои два тампона от тънките с тонер и ги лепна  отгоре.
Не винаги имам време за тези неща сутрин, затова нанасям всичко (тонер, серум..) и около очите. Мисълта ми е, да не разчиташ само на крем за хидратация, особено в корейската рутина - там всичко е с наслагване и кремът има запечатваща функция. Разбира се, не правя обобщения.

п.п. nad_tab,
Cos De Baha Serum Retinol 2,5% е хубав и потентен, усеща се хидратиращ, има лепнене (но какво от това, кой остава по серум!:)), смислена формула, аз съм на 0.1% третиноин по принцип и не ми е предизвиквал раздразнения.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 17:03 от Catalano

# 392
zari65 много ти благодаря!💐

# 393
  • Бургас/Пз
Каталано, благодаря още веднъж. Всичко слагам и около очите,  особено продукти с бетаглюкан и центела ми се отразяваха много добре. Откакто обаче си прецаках кожата, каквото и да сложа усещам дискомфорт. Явно все още не се е възстановила добре,  защото дори и cica кремовете, бепантен и подобните,  които уж трябва да облекчават и възстановят, на мен ми щипят и парят. Явно направих някаква алергична реакция, която уж отшумя,  но отвреме на време пак се получава едно зачервяване и дискомфорт под очите. Сухотата е едно на ръка,  но според мен тя е следствие от наранената кожа. Вече се чудя дали да не отида на кожен лекар,  ама като знам, че веднага ще ме засилят с някой кортекостероид и се въздържам.

Момичета,  много благодаря на всички за всичко,  което споделяте. Много сте полезни с опита,  който имате.

# 394
  • София
Catalano, благодаря за отзива. Поръчах ретинола и Round Lab Birch Juice Moisturizing Pad, изглеждат интересно, не съм използвала пад в околочната зона. Аз се разбирам добре с хидрогел пачовете и често ги слагам, обикновено по 5, 2 под очите, два около устата и един на челото долу между веждите, след като престоят 10-15 мин, отгоре слагам някой подхранващ серум/ампула и стоя колкото имам време, чуден е ефекта, поне при мен.
Сега поръчах сет ето този сет с хидрогел маски, не съм пробвала подобни.

# 395
  • Prismatica Aerie
..не съм използвала пад в околочната зона.
Уточнявам, за да не стане недоразумение - падовете не са конкретно за околоочната зона. Това са просто тампони, напоени с тонер, могат да се ползват всякак. Все едно DIY point mask, напояваш тънки тампони с любим тонер/есенция и слагаш където имаш нужда. Важното е тонерът да е без активи.

Моят проблем с пачовете е, че така и не открих такива, които да не ми се свличат. Нямам нерви да лежа с нещо на лицето, трябва да правя нещо през това време.🤸🏼‍♀️

# 396
  • София
Разбрах за падовете Simple Smile

Странно за свличането…. Аз си действам все едно съм без тях, никога не са ми се свличали Simple Smile

# 397
  • Бургас
За да не ми се свличат пачовете изчаквам добре да попие всичко нанесено преди тях, (аз мажа всички продукти от косата до горната част на гърдите) но някои пак се свличат, зависи от есенцията с която са напоени. Много обичам тези на Бентон, но те си се плъзгат надолу. Намествам ги от време на време, слагам ги сутрин и нямам желание да лежа докато съм с тях.

nad_tab, ретинола на Кос де Баха е добър както е писала Каталано, аз започнах с него преди да мина на третиноин, но на деколтето ми предизвика сериозна реакция. Може би е добре да въвеждаш бавно. На лице включително и около очите нямах проблем. И трет нанасям на околоочния контур.
За протокола съм на 47 год., мазна и плътна кожа, без бръчки за сега. При усмивка вече си личат под очите няколко, но....

# 398
  • София
Йен, може би затова не ми се свличат изобщо, нанасям ги на абсолютно чиста, суха кожа. Както писах след 10-15мин върху тях слагам и някой серум/есенция/ампула за да не изсъхват и като ги махна, има достатъчно продукти за разнасяне по лицето.

Май ще изляза от доволните от Центелата... нанасям с пръсти, като тоник, моята е с консистенцията на флорална вода и както уж не прави нищо, така няма грам зачервяване през целия ден. При мен специфичното е, че капилярите са ми много близо до повърхността на кожата и се зачервявам много лесно, поради тази особеннонст, според козметичката всички активни/успокояващи съставки се усвояват много лесно. На 46 съм, без бръчки с нормална кожа, с пори по бузите, боря много леко увисване на контура.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 11:23 от nad_tab

# 399
catalono,
свличането зависи от падовете и напояването. Аз ползвам за тази цел на klairs, изглеждат като филц. Бях заредила преди време от розата количество, че бяха много евтини, първо не ги одобрих за почистване и се чдих какво ще ги правя толкова кутии, но си дойдоха на място с тонерите. Падат ми като почнат вече да засъхват
Другите, които чат пат ползвам са от най-тънките за тонер.

Дори и да се струват на някой скъпи падовете, в тях има много, за да са толкова влажни. Аз някак не успях да вкарам готовите падове в употреба, въпрос на навик е може би. Ползвам малко после ги забравя, те позасъхнат.

Един страничен въпрос. Намирате ли някаква странична употреба на козметика, която не харесвате. Продуктите за коса ме затрудняват. Не ги давам на приятелки, нещо което аз не харесвам, не го давам на друг, просто да се премести от един шкаф в друг. Хем не ми се хвърлят, хем се чудя мога ли за нещо друго  да ги използвам.

# 400
Ако търсите изглаждащ ефект под очите, тези на Sio са страхотни, но за жалост ефекта трае докато ги ползваш, спреш ли и ефекта заминава. Жалко, защото са скъпички, но се спи с тях и явно това допринася за този резултат.
Постигам подобен резултат с интезивно хидратиращ воднист крем и отгоре друг по- мазен, и естествено копринена маска за сън. Маската трябва да е наистина 100% коприна, изгорях с една фалшива и постигна обратния ефект.

# 401
Лейдис, препоръчайте ми минерална слънцезащита за нормална, към суха кожа за есеннп-зимния сезон.

# 402
Аз съм много доволна от маската ня A’pieu Madecassoside Real Ampoule Mask. Снощи я използвах, като кожата ми тези дни беше доста раздразнена и много ми хареса ефекта. Супер мека, успокоена, сутринта имаше коренна разлика.
Ще намина да взема още няколко бройки да тествам и ако е все така ще си взема продуктите от серията.

# 403
Зари, какви точно продукти за коса имаш предвид?
Аз пък засилвам всичко към приятелка,тя от своя страна ако не хареса нещо го препраща.ММ също до изхабява някои неща,нищо не се хвърля 😁

# 404
Ани, от двата, към които си се ориентирала според мен като по-хидратиращ ще усетиш Sum:37 Fleur, а Hera Signia - по-плътен и подхранващ. Можеш да ползваш единия сутрин, другия вечер, но за нощен очен при криза съм голям фен на The history of Whoo Intensive Wrinkle Concentrate (както и на Shiseido Benefiance WrinkleResist 24 Intensive Eye Contour Cream, който ако не се лъжа беше заменен с друга подобна формула и новият крем пак е Шисейдо Бенефианс Wrinkle Smoothing Eye Cream).

Друго, което правя е да слагам очен серум под крема. В момента имам даже 2 отворени (не устоях на любопитството като дойде Донгинбито), а трети си чака звездния час напролет. Ти май харесваше Medi Peel, нали? И техният очен Mezzo Filla Eye Serum го употребих с кеф под кремове...

PS Хубави ревюта има и MEDI-PEEL Peptide9 Hyaluroni Volume Eye Cream, но не съм го опитвала никога!

Погледни и видеото на Одил - при всичките ми очни кремове ужасно се изкушавам да поръчам от AHC - достатъчно евтини са, че да не ме е яд, дори и да не ми хареса. А и крем в такъв формат (тубичка) без много срам и задръжки раздавам на приятелки.

Хидрогел пачове за очи и аз ползвам - не ужасно редовно, но ползвам.

Двете ми любими нощни маски са Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask и Missha Super Aqua  Cell Renew Snail, Sleeping Mask. Прехвалената Laneige ми е твърде гелеста, твърде хидратиращо-лепнеща, абе отлежава и си я мажа по-често по-ръцете, отколкото по лицето.

Зари, шампоани, които не съм одобрила или отиват при приятелки с друг тип коса или си пера четките за грим от естествен косъм с тях (и тези от изкуствен също, не сегрегирам), както и пуловери.

Женшен/охлювеният серум на Joseon го опитах, одобрих (при мен минимум лепнене, относително бавно попиване), но го прибрах отново, че имам да доизразходвам няколко други, които държа да отидат на лицето ми в срок на годност.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 18:13 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт