На море в Гърция 2022 - III

• 57 481
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,от известно време чета темата, но имам нужда от вашата помощ и съвет. Направихме резервация за началото на август за Закинтос,в Аргаси. В момента организирам пътуването и имам няколко въпроса. Притеснява ме ферибота-необходимо ли е да правим предварително резервация? На връщане искам да минем през Делфи. Идеята ни е да нощуваме там, сутринта да направим обиколката и евентуално да се прибираме към България. Но няма а представа колко време би отнела разходката в Делфи.Ако има запознати, ще се радвам някой да сподели -ще успеем ли до вечерта  да влезем в България или е по добре да резервирам още една нощувка в Делфи? Относно почивката в Закинтос съм отворена за всякакви препоръки и съвети -места които да посетим, заведения..с кола сме и идеята е да обиколим острова,  задължително е да направим разходка с лодка до острова на костенурките и до плажа на отшелника. Линковете в началната страница не ми се отварят и затова моля за съвет. Благодаря и хубав ден

# 376
Аз бях в Делфи много отдавна, но бях с група и почти не можах да се разходя из разкопките. Съветвам Ви първо да се разходите из археологическия обект, т.е. по-рано и доколкото е възможно на по-хладно. След това в музея, който е невероятен, аз му отделих повече от час и затова не ми остана време за друго, но това беше първото място , в което видях Куроси, а фигурата на колесничаря с невероятните си очи ме върна няколко пъти да я разглеждам.
Предполагам, че поне три часа ще са Ви необходими, но както казах аз самите разкопки съм ги видяла само в началото.

# 377
  • Там където
Благодаря ви момичета- тази беше книгата Simple Smile Нищо, че не е за Гърция- цялото Средизмноморие за мен е Магия и носи нещо във въздуха.

# 378
  • София
Здравейте, в Паралия Дионисиу платени ли са чадърите и шезлонгите или се ползват срещу консумация

# 379
  • Бургас
Здравейте!
И ние чакаме с нетърпение нашата почивка от 01,08, на Афитос, Касандра, Халкидики.
Запазили сме самостоятелна вила и ще пътуваме с личен автомобил, така че ще имаме възможност да обикаляме из полуострова. Вече понахвърлих идеи за местата около нас, но много бих се радвала на вашите съвети.
Кои плажове задължително да посетим, добри места за хапване?
Има ли забележителности, които задължително трябва да се видят?
Плажове с водни атракции и актуални цени за тях, тъй като сме с деца на 9 г и 15 г.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 380
mi60_78,
Спете в Галаксиди, много е красиво и очарователно.
Не съм засичала, но може би час и малко отнема качването до горе и слизането с поспиране.
Музеят е изключителен,  ние малко го претичахме и още ме е яд, но нашето. Делфи беше след тръгване от София, спирка за обяд попътно и тогава разглеждане.

# 381
Четох, четох в темата и най- накрая резервирах 4нощувки в Неа Перамос. Бихме искали да си вземем лодка за разходка из околностите. Знаете ли дали предлагат такива в Кавала или Неа Перамос? Също приемам идеи за хубави таверни в района на Перамос и Кавала

# 382
  • Варна
mi60_78, планът на връщане с 1 нощувка е напълно възможен, но разглеждането на Делфи го преместете за предния ден. От Закинтос до Делфи са грубо 4-5 часа, ако тръгнете сутринта в 7-8 часа, в Делфи ще сте около обяд и следобеда ще имате спокойно достатъчно време да го разгледате, 3-4 часа би трябвало да стигнат, като на открито ще трябва да катерите баира по-бавно защото ще е жега. Така ще можете на следващия ден да се приберете към БГ спокойно, че там пътя ще е 8-9 часа поне.

# 383
IrrA_78, на плаж Гларокавос (след Пефкохори) се намира Crazyland Water Park - https://crazylandwaterpark.gr/
Като гледам цените, не се различават много от преди 3 години. Само че през август може да е лек гъч, ние сме били в началото на юни и пак не беше празно.

# 384
  • София
Здравейте, някой с актуална информация за Лагониси бийч,Ситония -цена за шезлонги,има ли паркинг, има ли свободна зона, сложно ли е с паркирането ?

# 385
Жозефа,
наистина има скъпи хотели в Янина, но да се гледат звезди в Гърция е безпредметно, почти всеки семеен хотел с рейтинг над 9 е по-хубав и уютен от много 4-звездни. Освен това в централната част се предлагат и апартаменти, което за семейство е по-добър избор.
До крепостта и езерото има няколко охраняеми платени паркинга един след друг, на много разумна цена (мисля че 5 евро за цял ден беше), ако хотелът не осигурява паркинг и е в стария град, паркира се там.

За Делфи - археологическият обект на открито се гледа рано сутрин или късно вечер през лятото. Иначе е мор. Музеят е климатизиран и може по всяко време. Самото градче е малко смотано и ориентирано изцяло към туризма.
Галаксиди е прекрасно място, но неособено близо и при опит за ранно сутрешно разглеждане не чак толкова удобно. Затова пък в непосредствена близост до Делфи са чудесните Арахова и Епталофос. Винаги бих избрала там да спя, а таверните, таверните...

В Галаксиди обаче непременно се отбийте за разходка, обяд с морски дарове, а защо не и разглеждане на Морския музей. Да знаете обаче, че работното му време е нелепо - 10-15:30 ч.

# 386
Чета ви с интерес. Задължително преди пътуването ще взема "Мед, маслини, октопод" , има я налична в Хеликон. Предстои ни пътуване на 24.07 към Паралия Офринио. Някой ако е там сега - да свирка Simple Smile

# 387
mi60_78,
моля те, пиши кои линкове на 1-ва не работят, за да бъдат обновени. Невинаги успявам да ги проверявам редовно. За Закинтос има отделна тема, активна допреди 2-3 години, писали сме доста там, по-събрано и прегледно.

Не знам какво е "плажът на отшелника", вероятно някакво туристическо наименование, а островът на костенурките мога да гадая, че е Маратониси. Костенурките не са баш там, а се виждат от лодката в открито море и реално тези екскурзии са доста агресивни към тях, от екологична гледна точка много не ги одобрявам.
Аргаси е на добро място за южните пясъчни плажове - Геракас, Банана, Дафни, както и за екскурзии от Лимни Кери. Вече като тръгнете с колата към Навагио, е по-далече. Закинтос има невероятни плажове, синя вода и съхранена природа, архитектурно и културно е зле.
Причините са няколко, разрушителното земетресение от 1953 г., което опустошава него и Кефалония, туристическите орди след това.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 23:08 от Параход

# 388
  • София
Параход, благодаря...
Ще го помислим пак тогава, ще разгледам и airbn за апартаменти

# 389
На първа страница,Йонийско острови -като натисна Закинтос ми излиза,че страница не може да бъде отворена. Ще потърся отново темата за Закинтос. Плажът на отшелника - грешката е моя, извинявам се - е точно Навагио. Искаме и с лодка и от панорамната площадка да го видим. Ще прегледам в другата тема. Благодаря за насоките

Общи условия

Активация на акаунт