На море в Гърция 2022 - III

• 56 791
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • на село
Здравейте, не сме почивали досега в Гърция и се чудя къде е по-добре в първата половина на септември - имам Родос, Самос и Закинтос като опции. Само двама сме, търсим си спокойно място за мързелуване, с хубав плаж и топла вода. И да не духа Smile Че попрехвърлих двайсетина страници от темата и леко се обезпокоих с тия ветровити места - да не взема и аз да попадна на такова.

# 646
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Благодаря, тук или на Меси ходим за един ден най-редовно.

# 647
  • Варна
Някак си и сега не ми пасва, трябва да гоня ферибот, а аз искам без стрес - качвам се в колата карам 3-4 часа и стигам страхотен плаж.

Феритата са толкова много вече , че е много лесно - винаги има което товари и става за минути - качваш се и тръгва и ето ти страхотен плаж

# 648
  • София
Здравейте, не сме почивали досега в Гърция и се чудя къде е по-добре в първата половина на септември - имам Родос, Самос и Закинтос като опции. Само двама сме, търсим си спокойно място за мързелуване, с хубав плаж и топла вода. И да не духа Smile Че попрехвърлих двайсетина страници от темата и леко се обезпокоих с тия ветровити места - да не взема и аз да попадна на такова.

Родос

# 649
  • Bristol
Агиос Георгиус, намерихме пясъчен участък. В камънистите участъци хората отиват до морето с джапанки и ги оставят на брега или с плажните обувки ходят. Днес водата е с една идея по-топла и не ми спираше дъха като вляза, дори направих няколко дължини между шамандурите 😁

Късния следобед тръгнах от квартирата да ходя до Порто Тимоти плажа. Имах GPX маршрут, взех раница с вода, храна, хавлия, крем за слънце и спрей за комари 😁 Пътят до селището на хълма от плажа е мамата си джас. Първо по едни скали в морето, после една стръмна и тясна козя пътека. Трябват си сериозни туристически обувки и дълги панталони за пътеката. Аз бях с MTB маратонки, твърди и лепещи подметки и пак не знам как стъпих на скалите, така огънах пръстите, че сега куцам 😔 Като видях и пътеката, бих отбой.
Снимка от скалите към плажа

Качихме се с колата и от горе слязохме до Порто Тимоти. Видяхме и пътеката която идваше от плажа Агиус Георгиус, все така стръмна и тясна беше и в горния край.

Вечеряхме в таверна на хълма и се наслаждавахме на залеза. Таверната беше доста комерсиална, а цените високи, но заради гледката се жертвахме  ☺
Дано стъпалото ми е по-добре утре, защото още преходчета имам планирани и дано нямам изненади като днешния по другите маршрути 🤞

# 650
  • Стара Загора
На мен плажа Контогиалос много ми хареса, определено е по-спокоен от Глифада и за мен по-красив. Вчера бяхме там и се чудя днес дали да повторим или да открием някой нов отседнали сме в Ермонес, техния плаж не става. Пътя до там наистина е струмничък, но не ми направи много впечатление, защото имаше и други по-стръмни места по острова, някак свикнахме. Бих казала, че Агиос Греоргиус е единствения който видях и не ми хареса на Корфу . Никакъв ми е освен, че водата е студена, просто не видях някаква красота в него.За 5 дни обиколихме целия остров спахме на различни места, за да е по-лесно , пазарихме като в несвяс зехтин 😂. Незнам  при нас ли нещо е сбъркано или и вие сте така. Спираме навсякъде където видим, дегустираме и купуваме, вчера бяхме на дегустация на вино, местни производители правят био вино, което е уникално ( бялото) аз него пробвах. И храната ми харесва навсякъде,където сме яли . Ние не сме от капризните, като има прясна риба и гръцка салата съм много доволна. Вчера ядохме на тавеничката на плажа Контогиалус , рибата беше супер вкусна , без забележки.Много сме доволни от всичко на острова , съжаляваме само , че свършва .

# 651
  • Sofia
niditop3, какво е разстоянието между двата плажа? Направо се чудя какво да резервирам. Ако е горе на върха, ще трябва да е всеки ден с кола до плажа, децата и мъжете няма да са доволни.

# 652
  • Стара Загора
Близки са доста не съм ги засичала в километри точно.Ние ходихме в различни дни и от различни точки. Но и двата са стръмни и имат спускане надолу, при Контогиалос е по-стръмно. Глифада може би поради тази причина е по-населен.Иначе и на двата си имаше хотелчета, но нямам идея как са цени и места по това време. Ние  спахме всяка вечер на различно място. Единствено първите две вечери спахме на едно и също - на юг близко до Периволи в горичката точно до плаж Санта Барбара. От там Исос ни беше много близко и ни хареса също много.

# 653
  • София
Може ли един прозаичен въпрос - на плажа на Ставрос (Халхидики) има ли душове и кабинки за преобличане ? И ако има в коя част на плажа ? Благодаря на отзовалите се Simple Smile
Задължително има. Ние бяхме на плажа на Офринио и той, подобно на Ставрос е голям и добре организиран! Всяко заведение предлага подобни екстри, като може и да не си клиент, а само да ползваш нужното!

# 654
Още малко от Коккари, Самос. Ние ходим на малкия плаж, защото няма вълни и ни е на сто метра, но вчера по обяд отидох до големия само за снимки. Там има много вятър, повече вълни и от началото си е по-дълбоко.

Скрит текст:

Утре си заминаваме и още от днес ми се реве. Идването тук беше съвсем импровизирано и измислено като идея и транспорт някъде през юни. Не съм в отпуска и работя онлайн по малко, затова няма как да обикаляме много по различни плажове през деня. Но отчитам, че с дестинацията ми се е получило. Някой друг път може пак, с по-ранно планиране.

# 655
  • софия
Някой да е правил дей трип от първия пръст на Пелопонес до Китира?
В нета намирам информация само за частни такива (от Неаполи).

# 656
Здравейте! Има ли някакви специални изисквания или забрани за снимане с дрон в Гърция?

# 657
Здравейте!
Обмисляме почивка в Гърция и се чудим за конкретната дестинация. Евентуално някъде на Халкидики. Гледах например Никити, стува ми се приятно място. Ще се радвам ако някой сподели впечатления Simple Smile както и къде бихме могли да намерим оферти, за предпочитане апартаменти, отдавани от частни лица.
За някои дестинации (напр Офринио) виждам, че има доста апартаменти, отдавани от българи. Какво е положението в Никити?
Всяка информация би била полезна. Предварително благодаря! Simple Smile

# 658
Здравейте, моля да ми препоръчате място около Кавала за 4 нощувки за 3 на възрастни, близък плаж с шезлонги, хубави заведения ( да има живот) и места за разглеждане, за първи  път ще посетим Гърция.
Благодаря
Здравейте!
Обмисляме почивка в Гърция и се чудим за конкретната дестинация. Евентуално някъде на Халкидики. Гледах например Никити, стува ми се приятно място. Ще се радвам ако някой сподели впечатления Simple Smile както и къде бихме могли да намерим оферти, за предпочитане апартаменти, отдавани от частни лица.
За някои дестинации (напр Офринио) виждам, че има доста апартаменти, отдавани от българи. Какво е положението в Никити?
Всяка информация би била полезна. Предварително благодаря! Simple Smile
[/quote]

# 659
Здравейте!
Гледах например Никити, струва ми се приятно място. Ще се радвам ако някой сподели впечатления Simple Smile както и къде бихме могли да намерим оферти, за предпочитане апартаменти, отдавани от частни лица.
1-ва страница е едно добро начало. Никити е ОК, около него има няколко чудесни плажа. За щастие, повечето имоти са си на местни, не е като Офринио.

Djuli69,
ако търсите от тук до края на август, само в групите във Фейсбук може нещо да намерите.

Общи условия

Активация на акаунт