На море в Гърция 2022 - III

• 56 799
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
О, да! Розова маслинка, очакваме подробен рипорт от Кокари и Самос след завръщането, в окомера ми са Wink

# 631
За плажовете на Корфу този линк с карта според мен е много полезен:
https://www.corfu-kerkyra.eu/en/beaches-corfu.php

Моите лични фаворити са Гарденос, Маратияс и Агия Варвара (Санта Барбара). И понеже всички харесваме различни неща, да уточня какво за мен е важно: хубав  фин пясък,  плитко и спокойно море без камъни, защото не съм плувец,  бар ( освен заради храната и напитките, тоалетни и душове)  и не на последно място - достъпност като пътна инфраструктура и  приличен паркинг. Пътят от Пелекас към Контогиялос, който е прекрасен плаж, мен лично ме изправи на нокти и не бих си го причинила отново, но както казах, всички хора сме различни  и харесваме различни неща Simple Smile

# 632
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, знам че е много нахално от моя страна, но ще помоля за помощ.
Имам съвсем малко време и няма как да прочета какво е коментирано до сега.
Търся някое приказно местенце в Гърция, което е лесно достижимо от Кърджали. Имам само 3-4 дни на разположение и не ми се пътува много.
Мислех за БГ някъде, но до колкото видях, положението е изнервящо.

Най-сърдечни благодарнисти и прекрасно лято желя

# 633
  • Sofia
Момичета, знам че е много нахално от моя страна, но ще помоля за помощ.
Имам съвсем малко време и няма как да прочета какво е коментирано до сега.
Търся някое приказно местенце в Гърция, което е лесно достижимо от Кърджали. Имам само 3-4 дни на разположение и не ми се пътува много.
Мислех за БГ някъде, но до колкото видях, положението е изнервящо.

Най-сърдечни благодарнисти и прекрасно лято желя

Дай още подробности, за да сме по-прецизни в препоръките. Simple Smile
Какво разбираш под "приказно местенце"?
Колко е най-далечната дистанция, до която си склонна да пътуваш?
На какво държиш, по отношение на локацията – да е оживено, да има таверни, местността да изобилства от плажове (за тази цел ще ти трябва автомобил) и т.н.?

Иначе, така, на ангро, ако трябва да се изкажа – за мен, както писах по-назад, в Северна Гърция най-впечатляващ е Тасос. А и е на хвърлей разстояние от Кърджали. Ако си склонна да отидеш по-далеч, препоръчвам Парга, Лихадонисия или Пелион (последните две не съм ги посещавала все още). Simple Smile

# 634
В най-близката до Кърджали Гърция - Тасос или, ако плажът не ви е главен приоритет, Самотраки.

# 635
И аз мисля, че Тасос е най-добре, стига да се намират свободни места за настаняване. Грубо три часа е май пътят, което нищо не е:) Парга е много любимо място, но си е 8 часа път, което за 3-4 дни няма смисъл.

# 636
Розова маслинка,
Чудесно е, че си в тази тема и в полезрението ти твърдо се настани Гърция. Аз съм фенка на твоите пътуванията от ФБ страницата ти, особено на името й, придържам се към него😁
Изключително коректни, полезни и информативни са постовете ти!

Леко ми е ядно, че имаше едни времена, в които се стигаше до Самос и Хиос за 17 Е ритърн с багаж от Солун, а аз тогава избирах тривиалните острови.

# 637
Леко ми е ядно, че имаше едни времена, в които се стигаше до Самос и Хиос за 17 Е ритърн с багаж от Солун, а аз тогава избирах тривиалните острови.

Имаше, да. И не повториха май. За съжаление. Simple Smile

# 638
Някой да е посещавал скоро таверна в Олимпиада и да даде препоръки ?
Разрових се по старите теми и си харесах 2-3 плажа в региона.
Ако никой не е ходил скоро ще залагам на рейтингите в трип адвайзър.

# 639
Скоро не сме ходили, но преди много харесвахме Капитан Манолис в Олимпиада.

# 640
 През септември миналата година в  "Капитан Манолис" без резервация, беше мисия невъзможна. А в Олимпиада навалицата изобщо не беше като предишни години.

# 641
  • Някъде там на юг...
Здравейте отново любители на Гърция,
Споделям нещичко от днес (на слизане към Ровиния - Корфу)

Относно Агиос Георгиос в северната част и коментарите малко по-назад, моето мнение е, че камъчетата са най-малкия проблем. По-голямата част от плажа е пясъчна, в близост до водата има ивица от камъчета, които обаче са обли и не са от най-боцкащите според мен. Основен проблем е водата, която е доста хладна, да не кажа направо студена. За справка - търпим на студ и откриваме сезона доста рано, тъй като сме от Южна България. Лично за мен това е най-студения плаж, на който съм попадала в Гърция. Дано август да е по-различно.
Палеокастрица - пренаселена за нашия вкус, пълен хаос, няма къде да се паркира. Не, че съм очаквала друго, ама все пак имах някаква надежда. Водата на плаж Спирос - също хладничка, но поносима.
Днес посетихме Ровиния - основно камъчета, прекрасен, но водата отново е хладна. Определено е доста по-добре от Агиос Георгиос и Спирос.
Поехме на юг и вече се настанихме на Агиос Гордиос

Морето е малко бурничко, но има осезаема разлика в температурата на водата.

До дамата от Кърджали - препоръчвам Тасос за 3-4 дни, ако не са го посещавали.

# 642
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Съжелявам, че не съм била конкретна с въпроса си.
Йонииско море ми е адски любимо, посещавам го винаги когато мога, но за 4-ри дни, не ми е оправдан пътя.
Тасос съм била преди 10 години, нямам спомени да ми е харесъл, но съм сигурна, че инфото ми не е актуално. Някак си и сега не ми пасва, трябва да гоня ферибот, а аз искам без стрес - качвам се в колата карам 3-4 часа и стигам страхотен плаж.
Изобщо не държа на кръчми и някъде да се разхождам. Искам да си плувам и лежа на плажа, тишина, простор и спокойствие - по възможност.
Ако някой се сеща за нещо ще съм благодарна 💐

# 643
Керамоти/Фанари.

# 644
Здравейте, някой да има актуални впечатления от хотел Грипос в Амулиани? Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт