На море в Гърция 2022 - III

• 56 806
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Глифада не е много спокоен плаж, по-скоро купонджийски, музиката от бийч баровете е доста силна. Но пък в Пелекас сред маслините има и тихи къщички.
В този район според мен по-добрият плаж е Кондоялос (Kontogialos).

# 616
  • София
Много ви благодаря!
yovanka, какво имаш предвид под "никакво място" - няма някакви забавления за деца ли? Ние ще сме с още едно семейство с дете, търсим спокойствие, но пък държим да има възможност за хранене на различни места. Ще погледна и това село, благодаря.
Ами наистина нищо няма на плажа Глифада - един голям хотел и комплекс от ваканционни къщички. Две заведения и едно магазинче за дреболии. То няма и място за повече, мястото е като дълбока долина на брега на морето.

# 617
От плажовете в този район на Корфу Миртиотиса как е? Стори ми се по снимки приятен са шнорхелинг, но става ли много пренаселен? Ялискари също заглеждах, стори ми се и той примамлив, мнения за него има ли някой?

# 618
Миртиотиса е малък и е нудистки.

# 619
Потвърждавам, че Елафониси си беше така и м.г., а и преди 5-6 години там пак си беше чадъросано. Лошото е, че от външната страна можеш да се покъпеш читаво, че в тази застояла лагуна хич не е добре😁

# 620
  • София
Ама Даръловите ходеха на Миртиотиса. 😃
За гмуркане ни бяха казали Нисаки на североизток, имало пещери с кристална вода. Но така и не стигнахме до там.

# 621
  • София
Миналата година на Миртиотиса беше лудница, видяхме го от горе. Снимката е правена към 17:00 часа:

Глифада от горе много ми хареса, но като слязохме до плажа пълно разочарование, във водата имаше огромни скали на места:

Кондоялос (Kontogialos) за мен е най-добрия плаж в този район фин пясък, плитко, спокойно

# 622
  • София
На съвсем малко разстояние от масовката, мястото е прекрасно.

Нямаше никакви хора, а на мястото на снимката има параклис.

В моите спомени Елафониси изглежда така.

# 623
Елафониси е така още от миналата година. Супер гадно, мръсно дори на места, ужасно, ужасно претъпкано.

Мъфин, хайде няма нужда да ми рекламираш този шит за бивши комунистически Бг президенти Даная.
Те хотелите от “The Leading Hotels of the World” разчитат само на няколкото бивши Бг комунистически президенти. Ако не са тези няколко човека цялата група направо ще фалира. Забавно е.

# 624
Здравейте ,тъй като за пръв път с мъжа ми ще ходим на море в Гърция бихте ли ми казали какво е допустимото количество на безалкохолни,алкохолни,хранителни стоки и цигари ,с което можем да преминем през границата към Гърция ,както и обратно от Гърция към България? Имам предвид какво е допустимото количество на ЧОВЕК ,без да имаме проблеми?
Благодаря.

# 625
Елафониси е така още от миналата година. Супер гадно, мръсно дори на места, ужасно, ужасно претъпкано.

Мъфин, хайде няма нужда да ми рекламираш този шит за бивши комунистически Бг президенти Даная.
Те хотелите от “The Leading Hotels of the World” разчитат само на няколкото бивши Бг комунистически президенти. Ако не са тези няколко човека цялата група направо ще фалира. Забавно е.

Да, забавно е. Като е leading, вероятно няма нужда да го популяризираш точно в темата на Бг мамма. Точно пък Данай е мястото, където е безсмислено да си хвърляш парите на вятъра. Има далеч, по-смислени начини и места. Дори в Северна Гърция. А нашите бивши креатури си търсят уж елитни и скъпарски места, току никой да не ги види, че харчат пари, които няма как да докажат, че са изкарали.

Само да ти разясня, че дори някой хотел да е назован и да се предлага в сайта на LHW, съвсем не значи, че е част от някоя група или собствеността им е обща. Wink И съвсем не значи, че се управлява адекватно. Wink За пример мога да дам съседния комплекс Сани(който ти хвалиш и препоръчваш), който почти фалира, пък макар и назован с безброй титли. И се наложи да бъде продаден.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 22:22 от Fancy

# 626
Здравейте ,тъй като за пръв път с мъжа ми ще ходим на море в Гърция бихте ли ми казали какво е допустимото количество на безалкохолни,алкохолни,хранителни стоки и цигари ,с което можем да преминем през границата към Гърция ,както и обратно от Гърция към България? Имам предвид какво е допустимото количество на ЧОВЕК ,без да имаме проблеми?
Благодаря.
mfa.bg - митническите разпоредби са едни за целия ЕС, само за акцизни стоки (алкохол и цигари, но допустимите количества са огромни, само за електронните цигари има срвн. строги ограничения). За храна и безалкохолни, ако са за лична консумация, няма проблем, едва ли ще напълните цял бус.
Писахме и в предишната тема повече подробности, но вярвам в сайта на Външно ще ги намериш.

# 627
Може ли един прозаичен въпрос - на плажа на Ставрос (Халхидики) има ли душове и кабинки за преобличане ? И ако има в коя част на плажа ? Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 628
От вчера сме в Коккари на северния бряг на Самос. Понеже е едно от най-симпатичните селца на острова,  тук има най-много хора, основно вечер се появяват. Плажовете са обли камъчета - точно като за нас.

Скрит текст:

Малкото плажче в Коккари

Нашият двор

С гледка

Големият плаж в Коккари

Вечеряхме тук

И днес всичко отначало

# 629
Разкошни снимки, влюбих се в тях Heart Exl

Общи условия

Активация на акаунт