На море в Гърция 2022 - III

• 56 816
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • София
...Даже като си тръгваме, често оставям солта по кожата чак до София.
Плувам понякога и в Черно море и се шегувам, че ми е "блудкаво", недостатъчно солено.

Параход, и тук сме на едно мнение. Моето първо къпане в Средиземно море беше на испанския бряг през 1998 г. Много ми беше странно как солта падаше от кожата като прах след изсъхване.
Гръцкото море го обожавам. И на очите не ми пречи, отварям ги винаги под вода, очила не ползвам. Къпя се преди лягане, целият ден си стоя със солта и не ми е некомфортно. Само на косата ми не й влияе добре, но тя по принцип е слаба.
От Черно море се чувствам някакси мръсна и искам да се изкъпя, а като плувам ми е бозаво, с неприятен вкус и мирис. Последните години е малко по-чиста водата като че ли, но пак не може да се сравнява с гръцката, особено около островите.

# 601
  • Bristol
Хм. Аз съм резервирала апартамент на този плаж, в най-южната част. По снимките наистина не се виждат камъни. Sad
Малки каменни плочи във водата се виждат на места, но не са много.
В коя част на плажа е направена тази снимка?
В средата сме, чадърите бяха на заведението Maria's Snack Shack

И аз си мислех, че само северната част има камъчета, а на юг се оправя. Разходихме се почти до южния край. На места камъчетата са по-малко, на други повече, но само пясък нямаше. Не стигнах съвсем до края точно, защото бос по този "пясък" си боли като ходиш. Като взема обувки, ще се разходя по цялата дължина и ще пиша!

Солта и на мен не ми пречи. Къпя се чак като се прибера в квартирата ☺

# 602
  • София
Здравейте, някой може ли да препоръча еднодневно круизче с корабче, което ходи до хубави плажове и да тръгва от Солун или от Касандра някъде?

# 603
Не знам да има такива.
На Ситония има следните: от Ормос Панагияс и Уранополи около Атон (без плажове).
От Амулиани/Уранополи (вече забравих какво точно беше) до Магарешките острови - с плажове.
От Неос Мармарас - регулярна лодка до марината на Порто Карас, можете да идете до техните диви плажове южно от главния на комплекса.

# 604
  • Sofia
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам в темата. Тази година сме се насочили към Корфу и по-специално плаж Глифада. Ще пътуваме в края на август и първата седмица на септември. Не откривам особено мнения за тази час на острова, гледах, че плажната ивица не е камениста. Зачетох се в темата и оставам с впечатление, че е добре предварително да закупим билети за ферибота, за отиване и връщане. И друго ме тормози - понеже е възможно плановете ни да се осуетят, ако все пак тръгнем в последния момент, без резервация, дали ще е твърде безотговорно и вероятно да не намерим свободни места. С дете на 10 години сме и малко куче.

# 605
  • СИ
Здравейте!
Извинявам се, че нахлувам в темата. Тази година сме се насочили към Корфу и по-специално плаж Глифада. Ще пътуваме в края на август и първата седмица на септември. Не откривам особено мнения за тази час на острова, гледах, че плажната ивица не е камениста. Зачетох се в темата и оставам с впечатление, че е добре предварително да закупим билети за ферибота, за отиване и връщане. И друго ме тормози - понеже е възможно плановете ни да се осуетят, ако все пак тръгнем в последния момент, без резервация, дали ще е твърде безотговорно и вероятно да не намерим свободни места. С дете на 10 години сме и малко куче.

Малко е рисковано в края на август. Но в Букинга все ще се намери нещо, дори и на друго място. Кучето може да намали възможностите за настаняване. За фериботите не съм останал с впечатления за възможни проблеми. Питайте от предния ден за по-сигурно. Качвали сме се с колата на почти тръгнал ферибот...

# 606
  • София
Глифада е доста никакво място за настаняване с малко дете - да, плажът е пясъчен, но има три хотела на кръст и нищо друго. Поне в селото на върха - Пелекас, търсете настаняване. И ако наистина търсите точно там настаняване, почти сигурно няма да има места.
За ферибота няма шанс да не може да се качите.

# 607
В Пелекас има страшно много настаняване, сигурно него имат предвид.
Ферибот - за Корфу са на всеки час, и да няма за първия, ще има за следващия, но както беше подробно обсъдено неотдавна в темата, с онлайн резервация е значително по-евтино.

# 608
  • София
За съжаление и в Гърция има силно негативно влияние от туристическия бум, което постепенно съсипва някои от най-красивите дестинации. Вижте какво се случва на Елафониси на Крит - плажът е буквално наводнен от шезлонги и чадъри - https://www.iefimerida.gr/ellada/elafonisi-hania-xaplostres-antidraseis

# 609
  • София
Не знам да има такива.
На Ситония има следните: от Ормос Панагияс и Уранополи около Атон (без плажове).
От Амулиани/Уранополи (вече забравих какво точно беше) до Магарешките острови - с плажове.
От Неос Мармарас - регулярна лодка до марината на Порто Карас, можете да идете до техните диви плажове южно от главния на комплекса.
От Ормос  два от дните пиратския кораб обикаля около остров Диапорос и спира на плажове. От Неос Мармарас също тръгва кораб, но май не спира на плажове.

# 610
Господи! Елафониси е единственото място на Крит, което грам, ама грам не ми хареса, но със сигурност не беше така Simple Smile

Tereza83,
мерси за уточнението, преди вариантът за Диапорос беше само с наета лодка, явно има промени.

# 611
Мда, гадно е като се прецакват така плажове. На халкидики така изникна комплекс на любимия ми плаж агиос йоанис. Да не говорим че цялата околност е изрината и без нито едно дърво, а каква горичка имаше

# 612
Здравейте, някой може ли да препоръча еднодневно круизче с корабче, което ходи до хубави плажове и да тръгва от Солун или от Касандра някъде?

Преди години имаше корабчета, които тръгваха от Пефкохори (Касандра) и отиваха до Неос Мармарас (Ситония). Но по пътя не спираха на плажове, а само на дълбоки места за плуване.

Повече възможности за разглеждане на плажове с корабче има от Ситония, вече са ги написали. От Вурвуру и Амулиани може да се наеме и лодка без лиценз, с която сами да си обиколите крайбрежието.

# 613
  • Sofia
Много ви благодаря!
yovanka, какво имаш предвид под "никакво място" - няма някакви забавления за деца ли? Ние ще сме с още едно семейство с дете, търсим спокойствие, но пък държим да има възможност за хранене на различни места. Ще погледна и това село, благодаря.

# 614
Елафониси е така още от миналата година. Супер гадно, мръсно дори на места, ужасно, ужасно претъпкано.

Мъфин, хайде няма нужда да ми рекламираш този шит за бивши комунистически Бг президенти Данай.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 22:04 от Fancy

Общи условия

Активация на акаунт