На море в Гърция 2022 - III

• 56 756
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
Аз на тасос харесвам този плаж:
https://goo.gl/maps/2udrTPgvS1nEHFhe7
Не е от най-прехвалените, но е много приятен.
За него сме спали в селцето по-надолу-скала рахониу.

Далеч съм от представата за умисъл в опашките на границата. Просто пътуващите са много..все едно да се каже че има умисъл в опашките по летищата в европа в момента…

# 721
  • софия
В сезон винаги планираме пътуването в делничен ден и никога не сме висели по опашки. Прибирането винаги е късен следобед/вечер. Отбутваме момента възможно най-много.

# 722
aiwabg, аз писах за 5-те стъпки наскоро.

Собственикът е все същият, персоналът много любезен, но храната за мен беше разочарование.

Преди 2 години. Сега ще сме за 3 дни в Йерисос и мисля да отскокнем за един обяд.Не че не ти вярвам, но просто мястото така ни грабна.

# 723
  • София
Ние тръгваме винаги в последния работен ден след работа, обикновено е петък. На границата сме около 21-22 часа и няма никакви проблеми с минаването.
Последно бяхме на Кулата на 24 юни, по-малко от минута на кола отнемаше проверката.
Връщаме се късно, често около 21 часа минаваме.

# 724

Не казват от кого точно, но предполагам от управляващата мафия заграбила (загробила) Черно море. От както ходим в Гърция на море не просто се родихме, проходихме, а направо надскочихме и най-смелите си мечти!
Е, аз тази година изкарах страхотно на нашето море, недейте така. И не съм чакала по граници. Малко е невероятно да наредят на много коли, част от които с чужда регистрация да правят меле нарочно на Калотина.

# 725
Излезе новия падемичен план. Според него, ако сме в етап 2 - входни сертификати за влизане по въздух. Етап 3- входни сертификати за влизане по въздух и сухоземно. И в двата случая се гледа заболеваемостта на държавата, от която се влиза /в първия случай над 400/100К, във втория над 500/100К/. Пак ще се брои.
Беше ясно, че след средата на лятото ще запеят старата песен на нов глас. Свободното пътуване ще е до към средата на август. След това, който го влече да пътува с маски и сертификати да пътува:)

# 726
  • Пловдив
Чак пък средата на август. То миналата година беше от септември, сега нещата са къде-къде по-лежерни. Дано и сега е така.

# 727
Чак пък средата на август. То миналата година беше от септември, сега нещата са къде-къде по-лежерни. Дано и сега е така.
Миналата година, ако помня правилно, гърците още август започнаха да налат ограничения. Надявам се тази година да има отпор.

# 728
  • Пловдив
Гърците са обявили, че нищо няма да правят до края на сезона, което за мен означава поне 1 септември. Дано е реципрочно.

# 729
Нещо бъркате. Миналата година ходихме в Гърция юли и септември. И двата пъти правихме тестове и за вход и след връщане. А за разкош и гърците ми бръкнаха в носа през юли, след границата. През септември явно ги домързя. Това не ме спря миналата година, няма да ме спре и тази. Единствено ако затворят границите, като през 2020, може да ме замисли.

# 730
Странно. Миналата година август- септември минахме само със сертификати. Никакви допълнителни тестове не са искали.

# 731
  • София
Странно. Миналата година август- септември минахме само със сертификати. Никакви допълнителни тестове не са искали.

правеха на случаен принцип. На мен не, но на мм му направих въпреки че имаме сертификати

# 732
  • Bristol
Отчет от Лиападес.  Темп на въздуха твърде висока, температура на водата твърде ниска Wink иначе ужасно красиво, доста понатъпкано, та в момента ровим за плажове с по-топла вода (забавен факт - преди 3 дни на плажа в Брюж на Северно море децата не излязоха от водата, въпреки че аз седях на плажния бар увита в поларено одеало).
И мъжът същото каза, бяхме ходили на Пул, Англия и водата беше по-топла 😁
Вчера ходихме на Issos и водата беше супер! Пробвайте там. Наистина сутринта видяхме медузи, но следобяд изчезнаха. Но е супер плитко там, доста навътре трябва да се влезе, за да стане дълбоко. Може би и затова е топло 🤔

Моят също се оплаква от пътищата. В едната посока към Issos се спуснахме от източния бряг, през Киркира. Имаше голям трафик сутринта. На връщане минахме изцяло по западния бряг, пътищата бяха още по-тесни, със завои и свлачища.

Малко съм разочарована от езерото Коризион. Може би пролет и есен да има повече птици в него. Сега беше мъртвило Sad Бях тръгнала пеша да се мъкна до точката, където езерето се свързва с морето, но половинката ми забрани, заради проблема с ходилото и от зор с колата ме закара. Черен е пътя, но ако се кара внимателно е ок. И там не знам какво очаквах да видя, пак бях разочарована 🤪

Куцаща, с подут крак и джапанки изкачих крепостта в Киркира. Много безотговорно, защото е стръмно и хлъзгаво. Задължително маратонки си трябват. Изглед от крепостта към Киркира
Входът не е скъп, но можеха да се постараят малко повече информация да сложат и обяснят.

Днес не бяхме много еко 😔 Наехме и обиколихме с лодка района. Diakopo на снимката

А това е районът в който ни беше позволено до обикаляме. Мъжът беше взел най-голямата лодка, която не изисква лиценз и пак заради ветровете, срещу течението бавно се движехме. Наложи се да слагаме резерва гориво доста преди да ни е изтекло времето и съответно се прибрахме по-рано.

Сега се чудя, как да излъжа моя с колата да отидем до Анжелокастро и дали да не се пробвам да потегна крака в маратонка и аз да карам, така по-голям шанс ще имам 🤔

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 17:19 от Merry

# 733
Преди 2 години. Сега ще сме за 3 дни в Йерисос и мисля да отскокнем за един обяд.Не че не ти вярвам, но просто мястото така ни грабна.

Плажовете на Сикия са си все така хубави и прозрачни, те не са се променили, така че няма да ви е напразно пътуването Simple Smile Просто таверната и плажът пред 5-те стъпки не са това, което бяха, даже там беше мястото, където видях боклуци по пясъка. Най-чисто беше на Турколимнионас (може би защото там шезлонгите се плащаха) и на Лиманаки.

Fancy, миналата година искаха тестове на всеки без сертификат и над 12 години. Може би това са имали предвид.

# 734
Здравейте!
Някой знае ли какви са изискванията за детско столче за автомобил при пътуване в Гърция (детето е на 7 год, 22 кг). И ако да - столче или седалка?

Общи условия

Активация на акаунт