На море в Гърция 2022 - III

• 56 770
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Маските са доброволни, хората просто са притеснени (20 000 положителни имат днес).
Задължителни са само в здравни заведения и обществен транспорт без запазени седящи места - градски, вътрешните пространства на фериботи. Макар че преди месец във фериботите никой не носеше. Но сега е друго.

# 676
3 дни си блъскам главата да намеря нещо по Халкидики, катастрофа е... Няма нищо свободно, или е мега скъпо или е мизерно. На място не бих рискувала че сме с дете. Боря сега една вила по airbnb,ако ММ се съгласи я буквам и това е ...

Не се коси. Уикенда валя и от тогава морето е студено, неможе да забиеш чадър от силния вятър, с променлива облачност и има вълни. Почти няма хора във водата, но като постоиш малко се свиква (предната седмица беше супер). Като цяло ми се струва, че гърците са вдигнали цените и въпреки това се радват на голям интерес.
Не разбирам защо трябва да се пишат глупости? Валя само в събота, когато ние пътувахме към Ситония. В неделя всичко си беше ОК-слънчево, топло, сух пясък, топла и бистра вода. Вятър излиза след 11.30-12.00 ч., но така е било винаги и не е чак толкова силен. Температурите са 28-30 градуса, няма вълни и морето е пълно с деца и възрастни. Цените в магазини и таверни са леко вдигнати /около 8-10%/. За нощувките не съм сигурен, но и да има не е навсякъде. И да-хората са много повече от миналата година по това време.
Не разбирам какво печелите, като ги пишете тези дивотии.

# 677
  • Някъде там на юг...
Пух,

В коя част на Халкидики е това лошо време, за което пишеш?
Някой на Ситония да сподели как е там ?

SPst, писали сме едновременно, но ще се радвам и на други мнения.

# 678
  • София
То и да било лошо времето е ясно защо. Имаше студен циклон на балканите, който си отминава, та надявам се да пукнем от жега! Запазихме във Вурвуру, та да видим.За 5 дни не ни се биеше път по-далеч. Маски и мерки не ни притесняват, ние си ги носим и без да ни казват, имаме бустери мустери, ей сега и естествено ни бустна отново вируса, та се надяваме да сме резистентни към каквото и да върлува пак отново.

# 679
  • софия
Доста хора са с маски. Дори и навън, на плажа, на ферито, без да има изрично изискване. Явно са притеснени.
Снощи и през нощта в източен Пелопонес имаше малко вятър, малко дъжд, сутринта все едно нищо не е било. В момента е 30+°.
Самоотговарям си и на въпроса дали има дей трип до Китира от ИПелопонес - ня-ма. С нега може да се гледа ферито, което тръгва и се връща от Неаполи 🙂

Имам огромно наум за отзивите в Букинг на база лични впечатления и негативен опит. Особено за България. Няма нужда.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 16:36 от zvаnchе

# 680
3 дни си блъскам главата да намеря нещо по Халкидики, катастрофа е... Няма нищо свободно, или е мега скъпо или е мизерно. На място не бих рискувала че сме с дете. Боря сега една вила по airbnb,ако ММ се съгласи я буквам и това е ...

Не се коси. Уикенда валя и от тогава морето е студено, неможе да забиеш чадър от силния вятър, с променлива облачност и има вълни. Почти няма хора във водата, но като постоиш малко се свиква (предната седмица беше супер). Като цяло ми се струва, че гърците са вдигнали цените и въпреки това се радват на голям интерес.
Не разбирам защо трябва да се пишат глупости? Валя само в събота, когато ние пътувахме към Ситония. В неделя всичко си беше ОК-слънчево, топло, сух пясък, топла и бистра вода. Вятър излиза след 11.30-12.00 ч., но така е било винаги и не е чак толкова силен. Температурите са 28-30 градуса, няма вълни и морето е пълно с деца и възрастни. Цените в магазини и таверни са леко вдигнати /около 8-10%/. За нощувките не съм сигурен, но и да има не е навсякъде. И да-хората са много повече от миналата година по това време.
Не разбирам какво печелите, като ги пишете тези дивотии.

Глупости, на 9 Юли почти не е спирало да вали в района на Солун и то на моменти супер проливен дъжд. Говоря за първия ръкав и Ривиерата - на Ситония сигурно е друга бира. На другия ден летяха тежки чадъри на плажа. Аман от фукни и всезнайковци :-х

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 18:12 от Пух

# 681

Глупости, в Неделя на 9 Юли не е спирало да вали в района на Солун и то супер проливен дъжд. Говоря за първия ръкав и Ривиерата - на Ситония са други цените и т.н. Аман от всезнайковци :-х
[/quote]

Свери си календара, умник! 9-ти беше събота и наистина валя почти цял ден. В неделя на 10-ти само си сънувал дъжд. Да беше написал за къде говориш, тук едва ли има врачки!

# 682

Глупости, в Неделя на 9 Юли не е спирало да вали в района на Солун и то супер проливен дъжд. Говоря за първия ръкав и Ривиерата - на Ситония са други цените и т.н. Аман от всезнайковци :-х

Свери си календара, умник! 9-ти беше събота и наистина валя почти цял ден. В неделя на 10-ти само си сънувал дъжд. Да беше написал за къде говориш, тук едва ли има врачки!
[/quote]
Хайде спри да се заяждаш. Събота, неделя, аман от мрънкачи.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 18:04 от Пролетно цвете

# 683
На 10-ти пак преваля и имаше бурен вятър. За района на Муданя говоря. Ситония не е Халкидики и аз несъм врачка също. Масово се почива на първия ръкав. Вчера 95% от хората бяха под чадърите, защото имаше променлива облачност, вятър и водата все още е леко студена. Ама радвам се за теб. Дано по-малко такива умници бързат да лепят етикети и подвеждат хората. Според accuweather времето за плаж тук не е добро, та си проверявайте прогнозата преди почивката.

https://www.accuweather.com/en/gr/thessaloniki/186405/sun-sand-weather/186405

# 684
Само в събота валя, на следващия ден с изключение на мокрия пясък под повърхностния пласт, нищо не показваше че е имало дъждове.
Няма вятър,, не летят чадъри, хората се къпят без ограничения. Нито от страната на вурвуру и николаос, нито по плажовете лагомандра, елия, калогрия е имало грам вълна.
Вчера над трани амуда мина тъмен облак, но нито капка не валя и на никого не попречи.
Моя акюуедър не показа нищо за въпросния облак, нито пък дава нещо подобно за следващите дни. 30 градуса ако не е добро за плаж, здраве му кажи😎⛱

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 18:38 от second

# 685
  • София
Ние трети ден сме в Неа Рода. До 12-13 ч изобщо не става за плаж - духа силен и студен вятър, водата се усеща ледена. След това става по-спокойно, но морето е хладно за това време на годината. Вечер също ми е  хладничко.

# 686

Отчет от Лиападес.  Темп на въздуха твърде висока, температура на водата твърде ниска Wink иначе ужасно красиво, доста понатъпкано, та в момента ровим за плажове с по-топла вода (забавен факт - преди 3 дни на плажа в Брюж на Северно море децата не излязоха от водата, въпреки че аз седях на плажния бар увита в поларено одеало).

Мислим да осветим Михалис тази вечер!
PS Шофирането по Корфу е доста ъммм емоционално с нашия 5 метров "прицеп" Grinning Добре, че ММ е майстор, но и той си направи устата да вземем скутери и да возим децата (мен ме е страх с дете, сама съм ок!)

# 687
  • София
Ние трети ден сме в Неа Рода. До 12-13 ч изобщо не става за плаж - духа силен и студен вятър, водата се усеща ледена. След това става по-спокойно, но морето е хладно за това време на годината. Вечер също ми е  хладничко.
Magia, минете от другата страна на ръкава - Ксиропотамос, плажовете между Трипити и Уранопули. Няма грам вятър, вълнение, водата е доста по-топла. Днес бяхме и от двете страни и можахме да сравним условията.

# 688
  • София
25-26 градуса е студена вода ли?

# 689
  • София
Не зная колко градуса е водата около Йерисос и Неа Рода в момента, но вчера и днес е студена за нас. Аз съм топлолюбива и не съм критерий, но и мъжете в семейството не можаха да плуват както обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт