На море в Гърция 2022 - III

• 56 774
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Ви! Обмислям и вариант да опитаме да си намерим настаняване на място, но не зная дали не е твърде рисковано... някой има ли подобен опит?

# 661
По принцип е възможно, но смятам, че тази конкретна година, в пик сезон и в Северна Гърция е напълно неподходящо.
Не знам дали разбирате, че хората са като отвързани в пътуването след две години ограничения, Гърция е една от топ туристическите дестинации в света и всичко се пука по шевовете от натовареност.

Септември може, и то след като минат българските празници около 6.09.

# 662
  • Варна
Обмислям и вариант да опитаме да си намерим настаняване на място, но не зная дали не е твърде рисковано... някой има ли подобен опит?

Разбира се че е възможно особено ако няма деца , но затова трябва и нагласа , внимателен избор на дестинация и резервен вариант

# 663
  • Русе
Добро утро от Пелопонес! Благодарение на Параход сме във Финикунда и си прекарваме чудесно. Тук е много спокойно, почиващите са основно гърци.
Войдокилия

# 664
  • Сф
Благодаря Ви! Обмислям и вариант да опитаме да си намерим настаняване на място, но не зная дали не е твърде рисковано... някой има ли подобен опит?
Имаш ли конкретно селище? Защо на място? Аз съм се уговаряла оттук, без да плащам нищо. И не само аз. Харесах си по нета, разбрахме се за цена, паркинг, всичко което ме интересува; имах и резервни варианти наоколо,но бяха малки хотели и не в ПИК сезон. И като знам,че имам пари ,няма притеснения. Аз говоря добре английски, въпреки че бях за 1 ви път от 100 години в Гърция и съм трудноподвижна, което е допълнителен проблем.Но аз имах и за конкретен хотел в Солун викам ако нещо ми писне, там акустираме.Но това е скъп вариант. Пазарлъка по нета тече по принцип и може изгодно  да намериш нещо. Да спазариш. Там на място...не видях аз да висят табели като в Китен примерно Simple Smile Къде ще ги търсиш тия наемодатели? Не всички говорят перфектно. Все ще се разберете нещо, ама...Рискуваш на място да ти обелят ушите, защото си на зор. Така си мисля.
Някой да ме опровергае, ако не е така, все пак аз нямам много опит. Но и други приятели и роднини правят така. Аз и друго съм си мислела, защото се сприятелих с жената по нета, наистина  са много любезни. И викам си , ако нещо се случи по- пътя, въпреки застраховки и всичко, барем ще има на кой да звънна да се разберем какво правим. Те не са като тука хората ( закъсвали сме до Сливен) и викат ооо, сега като ви видят софийския номер и ще ви обелят ушите по Бургас в сервиза.. Пък търсиш познати, пък всеки вдига рамене и не му пука. Там като бях в Гърция голямо съдействие за всичко което се наложи получавах.
Просто не знам колко сте оправни, какво имате като изисквания и възможности. Но винаги трябва да има и  план Б.

# 665

Веднъж направихме тази грешка, хем преди доста години, когато туристите на бяха толкова много !
Убихме един след обяд да търсим място за нощувка и намерихме нещо сравително скъпо и вехто, занемарено .
Та при тези възможности сега - няма смисъл от рискуване .

# 666
Малко информация каква е заетостта в Гърция в момента. Икария не е Цикладски остров, но другото е вярно Simple Smile

https://www.greece-is.com/greek-hotels-almost-full-where-to-find … SCqjrxvf5ky2arEyI

Разбира се, множество имоти не са в Букинг или Airbnb. Но това не значи, че не са фул. Преди пет години в началото на септември търсих настаняване за трима души във Вати, Сифнос - тогава там имаше може би общо 1 или 2 хотела, листнати в Букинг. Извадих си всички останали, които ми вършеха работа, от местните сайтове и се свързах с тях един по един. Нямаше НИТО една свободна стая. През 2017 г., през септември Simple Smile

Това във връзка с няколко питанки по-горе, иначе, както подсказва и статията, все още има места в Гърция, където може да се намери, и то съвсем прилично настаняване.

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 11:11 от Параход

# 667
  • София
3 дни си блъскам главата да намеря нещо по Халкидики, катастрофа е... Няма нищо свободно, или е мега скъпо или е мизерно. На място не бих рискувала че сме с дете. Боря сега една вила по airbnb,ако ММ се съгласи я буквам и това е ...

# 668
Благодаря за новата тема!
Вече броя дните до почивката!
Кавала ни очаква, кириа Мария също🤣
Може би е писано назад в темата, но не намерих. Това лято ще почиваме на Добринище и ни се иска да отидем за един ден до Кавала. Струва ли си да се бие път за един ден и след Илинден има ли тол такси, как е пътят? Никога не сме ходили самостоятелно в Гърция, дори не зная дали Гугъл мапс ще мога да ползвам там, а не сме много по ориентирането. Та всяка подробност ще ми е от полза, предварително благодаря.

# 669
Далече е Кавала и за повечето хора не си струва. Ние сме ходили до Ставрос и до Драма за ден, ами и двата пъти се прибирахме по нощите Simple Smile Около 2.5-3 часа е в посока.

Иначе разбира се, че има гугъл мапс в Гърция. Толове има само по магистралите, по този път няма.

# 670
Много благодаря, май ще се откажем, ние не сме много по дългото пътуване. Но пък за догодина може специално там морето да го направим, ще преспим някъде в България и от там ще ни е по-лесно. Това, че няма тол такси е чудесно ( не че ми се свидят таксите, ама не знам как става плащането, а не знаем гръцки). Приятна почивка на всички това лято!

# 671
Плащането е много лесно. Има бариера с будки, ценовите категории са описани с картинки на превозните средства, няма нищо на гръцки. Подаваш парите или с кредитна карта също може, издават ти бележка, вдигат бариерата. Толкоз Simple Smile

# 672
3 дни си блъскам главата да намеря нещо по Халкидики, катастрофа е... Няма нищо свободно, или е мега скъпо или е мизерно. На място не бих рискувала че сме с дете. Боря сега една вила по airbnb,ако ММ се съгласи я буквам и това е ...

Не се коси. Уикенда валя и от тогава морето е студено, неможе да забиеш чадър от силния вятър, с променлива облачност и има вълни. Почти няма хора във водата, но като постоиш малко се свиква (предната седмица беше супер). Като цяло ми се струва, че гърците са вдигнали цените и въпреки това се радват на голям интерес. Може би и тях са започнали да ги гонят данъчните за наемите от Booking и Airbnb, както и високите цени на тока и др.

На място си е риск, но извадихме късмет - нов апартамент около 30 м2 с 15 м2 тераса, гледка, на тихо място, с добър интернет и минута с кола до плажа за 40 евра на ден. Първо ни предложиха на първа линия до заведенията за 80, но мизерен апартамент без интернет и минута спокойствие. Минали години сме отсядали на същото място в луксозен апартамент за 40 и бюджетно за 20 евро на ден.

Пътувахме в лошото време от Халкидики до Олимпийското крайбрежие и там видях в едно селце на първа линия обява за свободни стаи по 25, но по-скоро подобни оферти са рядкост и с много компромиси. Ако има с кого да се съчетаете, голяма вила си е оферта. По магистралата от Солун до ривиерата имаше 3 тола (около 5-6 евро в посока). На брега до Катерини ми се стори голяма лудница - пълно с хора, коли, къща до къща, чадър до чадър.

https://www.nasamnatam.com/statia/Olimpiiska_riviera_shto_e_to-2765.html

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 13:44 от Пух

# 673
Ние решихме в края на месеца, отново ще отидем за кратко до Неа Врасна и в края на август, пак Паралия Катерини и, надявам се, да стигнем този път и е Скопелос.

# 674
  • София
Една колежка се върна от Атина вчера и каза, че всички отново били с маски. Аз току що получих потвърждение на резевациите ми за ферибот през август между Нидри и Фискардо и обратно. Мислех, че направо се купуват, но не, плащането на място било, надявам се не само в кеш.

Общи условия

Активация на акаунт