На море в Гърция 2022 - III

• 57 492
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здравейте.Може ли помощ с рент а кар в Крит? Миналата година наехме кола от малка компания в Ханя , но за периода за който търсим сега нямат свободни. Из нета излизат много сайтове, но ми се ще нещо изпробвано от бг-мамите Simple Smile
Бяхме с Kappa., без депозит.

# 331
  • София
Знаех си, че с мъжа ми трудно ще изляза наглава с ранното ставане. Негова колежка в момента е в Гърция. Тръгнали от София в събота в 9 сутринта и на Кулата били втора кола. Нещо не ми се вярва, ама...
От друга страна губим първия ден от морето, ако тръгнем по-късно, което за мен е ужасно.
Ние ще пътуваме в същата събота, но ще тръгнем максимално рано, може би ще се целим да сме около 6 сутринта на границата. Ако ще чакаме часове, аз лично предпочитам да е от 6 до 8 сутринта, а не от 11 до 13 на обяд. Поне температурите ще са по-човешки, не знам дали опашката е по-голяма.
Според Уейз ако минем през Илинден, пътят ни до Ситония се удължава с почти 2 часа, наистина ли е толкова много или нещо се бъгва приложението?
Иначе ще бъдем на къмпинг Талата, там е ясна работата.

# 332
  • София
Просто минете през Илинден-Екзохи.
змия, гледам на картата това Илинден, но ми се струва, че трябва да пътуваме по някакъв второкласен път и да обикаляме. Като минем границата пътят пак е някакъв - никакъв.

Ние ще пътуваме в същата събота, но ще тръгнем максимално рано, може би ще се целим да сме около 6 сутринта на границата. Ако ще чакаме часове, аз лично предпочитам да е от 6 до 8 сутринта, а не от 11 до 13 на обяд.
Е, така разсъждават и действат нормалните хора. А не като мъжа ми, който веднъж в годината не иска да си развали рахата да стане в 3 ч. през нощта, като че ли ще е краят на света. Но аз ще се погрижа... Grin

# 333
  • София
То не е само до разваляне на рахата. Ако на шофьорът му се спи, как ще кара колата? Какви ще са му реакциите на пътя? А ако е с очила, карането в тъмното ще е още по-трудно. 

Ние сме от поспаливите и винаги тръгваме след като шофьорът се е наспал и отпочинал. Преди години брат ми беше заспал при едно такова тръгване за морето в 2-3 часа през нощта. Хубаво, че се озоваха в плитка канавка, а не в насрещното движение или в някое дърво. Иначе за мрънкащи деца е идеално, защото продължават да спят в колата.

# 334
  • СИ
...
Е, така разсъждават и действат нормалните хора. А не като мъжа ми, който веднъж в годината не иска да си развали рахата да стане в 3 ч. през нощта, като че ли ще е краят на света. Но аз ще се погрижа... Grin

Ми да...! Ето така правят сериозните жени. Щом ще се погрижиш означава, че ти ще караш, а мъжът ти ще си поспи. Или бъркам?          Smile

# 335
Аз също като Таня67 не разбирам пътуването зорлем нощем. Колите имат масово климатици поне от 20 години. Случва се например да пристигнем в 12-1 ч. през нощта, когато пътят е бил дълъг и сме се замотали, но специално да тръгна на нощно шофиране - мерси. Детето ни никога не заспиваше дълбоко, веднъж разбудено, така че и това предимство не сме имали, като му беше времето Simple Smile

Все пак много хора го правят. Няма лошо, щом се чувстват комфортно и сигурно. Просто не е за всеки.

Нелка, до Ситония се удължава значително през Илинден. До Кавала и изобщо източните части на Гърция е по-кратък като километри оттам, но малко по-бавен.

# 336
Ние дори да сме готови с багажа никога не успяваме да тръгнем преди 8-9 часа, но това е положението, аз сутрин колкото по-рано стана, толкова повече време ми трябва да се събудя🤣 Единствено съм ранно йена на морето и шума на вълните. Събуждам се за изгрева и понежчас-два си стоя сама на плажа с кафе, книга и фотоапарат. Това са ми най-любимите моменти аз и морето.
Иначе ние сме решили да минем през Илинден, даже може да видим нещо по пътя, не съм си набелязала нищо, но просто ако нещо ни привлече вниманието ще тръгнем натам.

# 337
Ние сме фенове на ранното тръгване, дори и за нашето море сме тръгвали в 2 през нощта. Мъжът ми е с очила, но твърди, че в тъмното вижда отдалече отражението на фаровете в небето, ако има кола насреща. Това важеше особено много, когато нямаше и идея за магистрала след Пловдив, а за съжаление и за Кресненското дефиле до ден днешен.

# 338
  • София
За разглеждане през Илинден е чудна пещерата Ангитис, стига да е отворена, когато минавате. Паркът на Драма с минаващата през него река е приятно място за почивка. И древния град Филипи преди Кавала, но там, през деня на жегите, е ужас.

# 339
Днес в 09:00 на Промахон леките автомобили бяха на три гишета по около 10 в колона. Минахме за около 15 Мин. Избирайте делничните дни за пътуване. Това е решение за дългите опашки. Времето е чудесно на Олимпийската Ривиера!

# 340
Благодаря, Нова на, Филипи със сигурност е в програмата, вероятно не първия ден, но в неделя може, дават го да има превалявания и ще е малко по-поносимо.
Иначе за Драма не съм сигурна, аз съм била в там преди години и нещо не ми допадна, но сега пък съм с деца, може и да е забавно за тях.

# 341
Като стана на въпрос - ние бяхме с кола на лизинг и за колата не ни искаха никакви документи. Нито на влизане, нито на излизане. Дадохме само паспорти/лични карти.
На друг случвало ли се е?
На нас никой не ни поиска документи на колата.

# 342
  • София
Мъжът ми не е с очила, има перфектно зрение. Ще легне рано, за да стане рано. Много пъти сме ставали по нощите (примерно в 2 ч) за пътуване с колата, така че не е новост.

Аз също като Таня67 не разбирам пътуването зорлем нощем.
Параход, ние не отиваме за 20 дни, за да махна лежерно с ръка и да отпиша плажа през първия ден. Sunglasses

# 343
За 20 и ние все още не сме ходили никога през живота си, надявам се някога да ми се случи! Simple Smile

Обикновено отиваме на почивка да разпуснем, да отпочинем от работното ежедневие, да се наспим на тишина, да ядем вкусна храна, да посещаваме нови места. Плажът е малко между другото. Не мога да си представя да стана в 2, за да не изтърва половин ден плаж.
Което естествено не го прави грешен избор за вас или други хора. Както е широко известно, всеки сам си преценя Grinning

# 344
  • Там където
То и ние се замисляме в събота за минаване през Илинден - 60 км се удължава пътя, но по-добре 60 км повече и бързо минаване отколкото стоене по 3 часа нарочно в жегата. Пътят си е ОК през Гоце Делчев, даже много романтичен. Второстепенен е но се кара добре. Това с опашките на Кулата го правят  нарочно за да снимат телевизиите и да пишат медиите - има оплакване в няколко от фейсбук групите, че умишлено ги задържат 3-4 км полицаите преди пункта, чакат да дойдат колите на телевизиите и нарочно оставят малко гишета на митницата. Аз съм от тези дето няма да станат в 3 или 4 през нощта, нищо че няма да карам. Виж ММ да го питаш в 2 е тръгнал. Ами не мога , сърцето ми спи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт