На море в Гърция 2022 - III

• 57 505
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Момичета,има ли промяна в това кой да кара при влизане в Гърция,колата е моя,но пък мъжо шофира и не носим пълномощно

Няма никакво значение кой шофира, ако собственикът е наличен.
Значи няма промяна,супер,мерси много 💐

# 316
Като стана на въпрос - ние бяхме с кола на лизинг и за колата не ни искаха никакви документи. Нито на влизане, нито на излизане. Дадохме само паспорти/лични карти.
На друг случвало ли се е?

# 317
Ние тръгваме в събота - лошо време, но поне ще ни е прохладно пътуването.
В неделя ще предприемем разходки нанякъде и се надявам в понеделник вече да е добре за плаж.
Нямам търпение, даже чантата с плажните неща е готова🤣

# 318
  • Там където
Като стана на въпрос - ние бяхме с кола на лизинг и за колата не ни искаха никакви документи. Нито на влизане, нито на излизане. Дадохме само паспорти/лични карти.

Последните 5-10 години сме само с лизингови коли (или наши или фирмени) и никога нищо не са искали... Това не значи да не се носи Simple Smile

# 319

Последните 5-10 години сме само с лизингови коли (или наши или фирмени) и никога нищо не са искали... Това не значи да не се носи Simple Smile
Всичко си носихме, даже ми беше притеснено. Simple Smile
И изведнъж никакъв интерес. Simple Smile

# 320
  • София
Преди да паднат ограничителните мерки във връзка с Ковид искаха талон на МПС-то винаги.
Вече проверката се изразява в хвърлянето на разсеян поглед върху личните карти.

# 321
  • София
На нас ни искаха талон на връщане. В края на миналия месец.

# 322
Записах се на екскурзия за септември на о-в Лефкада. Хотела е в райоа на Никиана. Тъй като не искам да сме зависими от екскурзовода, можете ли да ми кажете от това селце има ли градски транспорт до някой плаж, по-голямо населено място от където да си хванем круиз? Екскурзовода предлага круиз, но той не включва плажа Порто Кацики и ми се иска там на място да си намерим. Не виждам в района на това селце плажове. Някой по-запоснат с острова да ми препоръча къде да плажуваме и съответно как да стигнем до там Smiley

# 323
Има редовни автобуси от Никиана до Нидри, пращам ви разписанието. От Нидри тръгват круизите, изборът е голям. Можете да разгледате в интернет и в архива на темата. Има обиколка около Лефкада, "7 острова" и т.н. Порто Кацики по-рядко го включват, защото до него си има път, виж Егремни е трудно достъпен по суша (а до миналата година не беше изобщо заради срутване) и по-често спират на него круизните корабчета.
https://ktel-lefkadas.gr/en/routes/local/

Със същия автобус можете да се разходите до столицата. Други маршрути трудно ще ви се получат, тъй като тръгват от Лефкада таун и са по-нарядко.

# 324
  • София
Записах се на екскурзия за септември на о-в Лефкада. Хотела е в райоа на Никиана. Тъй като не искам да сме зависими от екскурзовода, можете ли да ми кажете от това селце има ли градски транспорт до някой плаж, по-голямо населено място от където да си хванем круиз? Екскурзовода предлага круиз, но той не включва плажа Порто Кацики и ми се иска там на място да си намерим. Не виждам в района на това селце плажове. Някой по-запоснат с острова да ми препоръча къде да плажуваме и съответно как да стигнем до там Smiley
Не знам да има круиз, който да не включва Порто Кацики. Единствено при по-голямо натоварване през лятото разпределят хората за плаж между Порто Кацики и Егремни, за да не се получи струпване, но при всички случаи Порто Кацики го има в маршрута, макар и само за снимка. През септември обикновено ги мързи да ходят до Егремни и всички са на Порто Кацики.

В Никиана имаше малко плажче, което става за хора без възможности за обикаляне. Но дали вашият хотел ще е наблизо, не се знае. Иначе от тази страна на острова морето е като езеро - каменисти плажове и вода, която не помръдва.

Не съм запозната с градския транспорт, но Никиана е на пътя столицата- Нидри и би трябвало да има автобуси и в двете посоки. Круизите са от Нидри.

# 325
От Василики има ли круизи?

# 326
  • София
Знаех си, че с мъжа ми трудно ще изляза наглава с ранното ставане. Негова колежка в момента е в Гърция. Тръгнали от София в събота в 9 сутринта и на Кулата били втора кола. Нещо не ми се вярва, ама...
От друга страна губим първия ден от морето, ако тръгнем по-късно, което за мен е ужасно.

# 327
  • София
Знаех си, че с мъжа ми трудно ще изляза наглава с ранното ставане. Негова колежка в момента е в Гърция. Тръгнали от София в събота в 9 сутринта и на Кулата били втора кола. Нещо не ми се вярва, ама...
От друга страна губим първия ден от морето, ако тръгнем по-късно, което за мен е ужасно.

Просто минете през Илинден-Екзохи.

# 328
Здравейте.Може ли помощ с рент а кар в Крит? Миналата година наехме кола от малка компания в Ханя , но за периода за който търсим сега нямат свободни. Из нета излизат много сайтове, но ми се ще нещо изпробвано от бг-мамите Simple Smile

# 329
Cretarent, Mustang, Europeo, Kappa, Car2rent - стигат ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт