На море в Гърция 2022 - III

• 57 439
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Днес я поръчах в Хеликон. Ще се чете на плажа в Гърция Simple Smile

# 436
E-pass важи за цялата пътна мрежа на Гърция, просто може да се зарежда само на  пунктовете на Egnatia Odos. Важи и за тунела на Превеза. Може да се зарежда и онлайн разбира се.
Вчера пристигна и нашето устройство, но не сме у дома няколко дни и не съм го видял още. Мисля, че може да се върже директно с кредитна/дебитна карта и да си тегли пари автоматично при пътуване без да се налага да се зарежда периодично. Zvanche вие как го заредихте - онлайн или на някой пункт и при онлайн зареждане трябва ли да се ползва някакъв специфичен номер който е на самото устройство ? Просто не е при мен в момента и ми е интересно. Другия месец пътуваме и със сигурност е много по-удобно от неприятното редене по касите.Има и приложение myEgnatiaPass през което също може да си зареждате акаунта и да си следите наличността.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 07:34 от sandstorm

# 437
Моля препоръчайте място за отсядане в Пефкохори за 3ма, ако сте ходи ли с какво мнение сте остана ли? Благодаря предварително Simple Smile

# 438
Имам няколко питания за Egnatia pass. Слагам ги в скрит текст, за да не досаждам в темата, ако някой добър човек може да ми помогне, ще съм много благодарна.

Скрит текст:
За колко време дойде вашето устройство? С кой куриер се доставя?

Ето тук какво попълнихте за VAT Number?

Мерси!

# 439
  • София
Моля препоръчайте място за отсядане в Пефкохори за 3ма, ако сте ходи ли с какво мнение сте остана ли? Благодаря предварително Simple Smile
Ние в момента сме в Певкохори, много хора, лудница. Отседнали сме в Триденте маре, на плажа е хотела не е лош. Има си чадъри и шезлонги и въпреки че сме гости на хотела, за да легнеш на техните чадъри, трябва да имаш резервация. На съседния бийч бар също не можеш да ползваш шезлонги и чадър без резервация поне от предния ден. Задължителната консумация и на двата бийчбара е 20 евро. Морето не е лошо, ресторантите покрай плажа не са лоши, навсякъде като кухня предлагат едно и също.

# 440
  • софия
Zvanche,
извинявам се за глупавия въпрос, но мислех, че EgnatiaPass е електронен пропуск само за Виа Егнатия, тъй като (за разлика от нея) магистралата към Атина и Пелопонес се стопанисва от редица различни оператори.
Важи за толовете по всички магистрали в Гърция, тъй ли?
Да, важи за всички. Предполагам, че само описаната отстъпка е за Виа Егнатия.

Йове, много лесно смята само като знаеш с колко си заредил. Има си приложение и там всичко излиза. Напр. до Пелопонес е по-малко от 50 евро.

Макарон,
Скрит текст:
вече не помня какво попълвах там. Мисля, че беше ЕГН, но наистина нямам спомен. В сайта имаше указание ако си чужденец. Ако си в Онази, полезната група във ФБ има подробен пост и мнения 🙂 Нашето устройство пристигна за по-малко от седмица с някакъв техен куриер, но това беше началото на годината. Не знам дали активният сезон има значение.
Зареждаме само онлайн. Ако е да се занимавам да търся да внасям на ръка, да имам предвид да обменям пари, по-лесно да си спирам, пускам прозореца и т.н.

В някоя от зоните за почивка по пътя гледах рекламен плакат за друго устройство, предполагам на друга фирма, но не обърнах особено внимание. Вероятно работи на същия принцип.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 10:21 от zvаnchе

# 441
Моля, споделете струва ли си разходка за ден от Корфу, Киркира до Саранда?! И някакви особености, ако се сещате. Намирам доста стара информация в отминали теми.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 10:08 от Ellinor*

# 442
  • София
Моля, споделете струва ли си разходка за ден от Корфу, Киркира до Саранда?! И някакви особености, ако се сещате. Намирам доста стара информация в отминали теми.

До Паксос и Антипаксос не е ли по-добре да се разходите?

# 443
Имам няколко питания за Egnatia pass. Слагам ги в скрит текст, за да не досаждам в темата, ако някой добър човек може да ми помогне, ще съм много благодарна.

Скрит текст:
За колко време дойде вашето устройство? С кой куриер се доставя?

Ето тук какво попълнихте за VAT Number?

Мерси!

Устройството дойде за 5-6 дни. След първоначалната регистрация ви връщат 2-3 бланки да подпишете и след като ги пратите обратно получавате  потвърждение, че ви изпращат устройството. Даже получавате номера на пратката във вайбър. Иначе в България при нас дойде със Speedy. В полето с VAT номера аз лично попълних произволен номер, ако се регистрирате като фирма си попълвате данъчния номер и съответно после си получавате фактури ( ако са ви нужни), но това е направено предимно за транспортните фирми.

# 444
До Паксос и Антипаксос не е ли по-добре да се разходите?

Със сигурност е по-добре.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:03 от Параход

# 445
Здравейте хора,
имам нужда от съвет.Мислим през семтември /05-11,09/да прескочим до Гърция, и тук идва чуденката-двуомим се между Харкидики -Ситония и Скиатос,  резервирала съм хотели и на двете места и не знам кое да избера.Ще сме с кола и ни се иска да обикаляме насам-натам.

# 446
Това зависи от бюджета - Скиатос автоматично ви оскъпява с около 300 евро само за ферибота в двете посоки, без да броим гориво и толове до Волос. А и по принцип е малко по-скъпа дестинация. Ако парите не са проблем, бих избрала него. Доста е туристически, но след началото на септември вече е ОК.

# 447
  • Sofia
Здравейте хора,
имам нужда от съвет.Мислим през семтември /05-11,09/да прескочим до Гърция, и тук идва чуденката-двуомим се между Харкидики -Ситония и Скиатос,  резервирала съм хотели и на двете места и не знам кое да избера.Ще сме с кола и ни се иска да обикаляме насам-натам.

Зависи дали досега сте посещавали двата региона. Така поставен въпросът – аз лично, също като Параход, бих заложила на Скиатос. Моите мотиви, обаче, произтичат и от факта, че не съм сред най-големите фенове на Северна Гърция. Усещането в централната и южната част на страната си е съвсем различно.
Но пак казвам – зависи от много фактори. Ситония също е хубаво място, като цяло, и има какво да се види / изживее.

# 448
На питането за разходка от Корфу за ден - и аз смятам, че Паксос е по-добрият вариант.

Организираните екскурзии включват обиколка на пещерите на Паксос, плаж на Антипаксос и разходка в Гайос или Лака, но не е задължително да ползвате тях. Може да се отиде и с лодките на Kamelia Lines, които пътуват по няколко пъти на ден и за по-малко от час стигат до Паксос. После има водно такси до Антипаксос. Но Kamelia тръгват само от пристанището в Лефкими, поне последно беше така.

# 449
  • София
Здравейте хора,
имам нужда от съвет.Мислим през семтември /05-11,09/да прескочим до Гърция, и тук идва чуденката-двуомим се между Харкидики -Ситония и Скиатос,  резервирала съм хотели и на двете места и не знам кое да избера.Ще сме с кола и ни се иска да обикаляме насам-натам.

Задължително изберете Скиатос. Разходете се и до Скопелос, Алонисос ако имате време и възможност.
Добре проучете вариантите за това.
Халкидики е достъпно по всяко време. Ситония е силно побългарена/яд ме е, че тази година ще сме там, но пък и там има интересни плажчета/, но ако искате да усетите истинският гръцки вкус, отивайте на островите. Вече финансово вие си помислете как са нещата.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 15:44 от Игривата слива

Общи условия

Активация на акаунт