На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 458
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
По активна съставка, проверена във framar.bg,  в  ilacabak излиза това:

# 181
  • Варна
"Както и някакво гелче за белези след операции, ако може и приблизителна цена?"
https://www.ilacabak.com/madecassol-10-mg-1-gr-40-gr-pomad-5245

# 182
Здравейте. До сега не съм пътувала до Турция.

Може ли да ми дадете подробна информация за границата как се минава. На колко кпп се спира кои документи се дават.

Печати се слагат на влизане и излизане на всички в колата или само на шофьора.

Къде се плаща за санитарна дезинфекция.

# 183
Здравейте. До сега не съм пътувала до Турция.

Може ли да ми дадете подробна информация за границата как се минава. На колко кпп се спира кои документи се дават.

Печати се слагат на влизане и излизане на всички в колата или само на шофьора.

Къде се плаща за санитарна дезинфекция.
През коя граница ще минаване? Споделям мнение за Кап.Андреево.
Минава се транзитно през кабинките на гранична полиция и отивате на граничния пункт. Гледате където има табели с автомобил и свети зелено.
Приготвяте международните паспорти на всички в колата, талона на колата, Зелена карта към застраховката Гражданска отговорност. Подавате всички документи на митничаря.
От там минавате през безмитна зона към ГКПП Капъкуле Турция. На тяхната безмитна зона има кабинки, където се плаща такса заради коранавируса - 3 Евро или 60 лири.
На турската граница подавате същите документи като на българската. После има митническа проверка на колата. Митничар подава информация с таблет на колегите си на последната проверка. И като стигнете там виждат номера на колата и ако всичко е наред ви пускат. Това е на отиване.
На връщане от Турция приготвяте същите документи. И на влизане в България, преди да отидете на граничния пункт има една кабинка пре която минавате и пръскат колата правят (дезинфекция) и плащате 5 лева на служител в кабинката. После отивате на митницата и след проверка на документите идва митничар проверява колата и издава една бележка с печат и номера на колата и ви пускат. Минаване през последния пункт на гранична полиция и подавате бележката от митничаря.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 22:22 от zlatunka80

# 184
  • до най-прекрасния мъж
И след последната кабинка не спирате на никой, освен ако не е униформен - полиция, жандармерия, гранична полиция и т.н. Има едни мазни момченца с костюми, които спират веднага след последната будка и изнудват за пари, продавайки уж знаменца и разни други неща. Подминете ги и не им спирайте. Спирала ни е жандармерия с кучета и автомати извън КПП, но се познаваха от 100 км, че са официални власти. Тези не знам на кой се отчитат, но от години са там и тормозят хората.

# 185
Печати в паспорти какви се слагат?

Четох мнения че слагали понякога само на шофьора и после правили проблем за прибиране като няма печат пътник от колата.

Има и някакъв голям печат за колата.

# 186
Печати в паспорти какви се слагат?

Четох мнения че слагали понякога само на шофьора и после правили проблем за прибиране като няма печат пътник от колата.

Има и някакъв голям печат за колата.
Затова се подават всички паспорти и документи заедно от шофьора. Всичко става бързо. Ще гледате другите пред вас какво правят. Не се притеснявайте.

# 187
  • Пловдив
Тези със знаменцата май отдавна ги няма по границата.

# 188
  • Бургас / UK
Тези със знаменцата май отдавна ги няма по границата.
Аз никога не съм ги виждала , на нито една от границите 😀

Искам само да поправя нещо, че на Българската граница зелена карта НЕ искат, тя се представя само на Турската ГКПП и дезинфекцията не е заради Ковид , имаше си я много преди него 😊
Също така и ако колата не е собственост на някой от пътуващите , ще ви трябва пълномощно (заверено при нотариус) от собсвеника на автомобила преведено на английски или турски .

# 189
Относно опашките - в понеделник чакахме по 2 часа и на отиване, и на връщане (Малко Търново).

# 190
  • Там където
Дезинфекцията е заради шап - колко е ефективна е друга бира Simple Smile

# 191
Това какво е?

И да препоръчате добри места за хапване в Лозенград, моля!

# 192
Автобусите също ли чакат много на границите, знам че са на отделно гише от автомобилите, но дали не обслужват с приоритет колите, а за бусовете да е отворено само 1 гише примерно?

# 193
  • Пловдив
Това какво е?

И да препоръчате добри места за хапване в Лозенград, моля!
Това го ядохме в Айдън в Марги. Забравих как се казва,но е уникално вкусно. Нещо като месо за дюнер е Simple Smile

Сега дъщеря ми ми казва,че било пилешки хапки и се учудила,че изглежда така,но го изяде за нула време,страшно го хареса.

# 194
Това се казва "тавук тава" - пържено пилешко, приготвено на принципа на "тава джигер", но с пилешко месо.

Общи условия

Активация на акаунт