На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 569
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Дали може да се мине границата само до безмитна зона и да се върна?

# 481
  • Mostly in my mind
Фри шопът е турски. Не знам дали не трябва всичко да се мине и да се върнете. Но нека по-запознатите да кажат.

# 482
  • София
А нямаше ли нещо, че трябва да си пребивавал в Турция, за да имаш право да внесеш в България стока от безмитния магазин? Или е нещо старо? Защото си спомням, че навремето купихме някакъв джин и ни гледаха паспортите преди да ни го продадат. Но беше доста отдавна.

# 483
Нямам представа, но ходих миналата седмица и сега не ми се чака по опашки, а ми трябва да скоча само до фрии шопа.В паспорта може би гледат за години.
А нямаше ли нещо, че трябва да си пребивавал в Турция, за да имаш право да внесеш в България стока от безмитния магазин? Или е нещо старо? Защото си спомням, че навремето купихме някакъв джин и ни гледаха паспортите преди да ни го продадат. Но беше доста отдавна.

# 484
  • Пловдив
На фришопа търсят в паспорта печат, че сте влезли в Турция. Поне така ми обясниха на Дерекьой-Малко Търново, върнаха ме да си изчакам паспортната проверка и тогава ми продадоха каквото исках.

# 485
Ясно. Явно ще се наложи да вляза в Турция и да се върна веднага. Благодаря
На фришопа търсят в паспорта печат, че сте влезли в Турция. Поне така ми обясниха на Дерекьой-Малко Търново, върнаха ме да си изчакам паспортната проверка и тогава ми продадоха каквото исках.

# 486
  • Пловдив

Веднага не веднага-ще киснете все на българската митница на обратно. Сериозно ли ще си причините това заради безмитния после да висите 4 часа? То по-хубаво отскочете и до Одрин-поне да не Ви е яд за цялото чакане

# 487
Няма как да търсят печата, защото на фреешопа още не сте влезнали в Турция.
Преди много години оставях колата и ходих пеша до шопа биеха печат на нашите гишета --купуваш и се връщаш и пак биеха печат без проблеми ставаше. Това съм го правил и на Румънска граница навремето

# 488
  • Пловдив
Няма как да търсят печата, защото на фреешопа още не сте влезнали в Турция.
Преди много години оставях колата и ходих пеша до шопа биеха печат на нашите гишета --купуваш и се връщаш и пак биеха печат без проблеми ставаше. Това съм го правил и на Румънска граница навремето

Преди много години в Румъния може и да е ставало, но сега в Турция не може. Казаха, че ако няма печат - за тях означава, че официално не съм регистрирана като влязла в Турция и  не могат да ме облужат на безмитния магазин. Не знам кога сте пътували за последно, но нашите гишета не слагат печати вече.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 17:23 от MellisaS

# 489
Нямам търпение сякаш. Не ми се чака изобщо, миналата седмица висях 3-4 часа ..но другия вариант е чак септември, когато си отидат тълпите. Пуста женска нетърпеливост.

Веднага не веднага-ще киснете все на българската митница на обратно. Сериозно ли ще си причините това заради безмитния после да висите 4 часа? То по-хубаво отскочете и до Одрин-поне да не Ви е яд за цялото чакане

# 490
  • Mostly in my mind
Я, кажи кой етозе парфюм, че ми стана интересно.

# 491
За какъв печат говорите? Нали може с ЛК да се влиза в Турция сега .

# 492
  • Варна
Ще пътуваме до Истанбул за преглед тази сряда. Обикновено минаваме през Малко Търново. Някакви идеи по кое време бихме си спестили сериозно чакане? Четох, че в сряда има пазар в Лозенград и предполагам, че сутринта ще има чакане. На връщане в четвъртък е ясно, че ще си виснем с гастърбайтерите,ама поне отиването да можем да си облекчим...

# 493
  • Варна
Писах преди няколко страници за пореден път, че на МТ вече няколко пъти минаваме с не повече от 3-4 коли пред нас при заставане преди 6 часа на опашката. После става страшно... често доста.

# 494
Здраейте.
Намерих с търсачката препоръки за 2 магазина за пердета в Одрин-тас и някакъв в близост до него. Искам да питам има ли по изчистени, едноцветни или по-шаренийка? И освен тези два магазина има ли други?
Къде си заслужава повече да се отиде за пердета и дом.текстил - в Одрин или в Чорлу?

Общи условия

Активация на акаунт