На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 569
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Моля споделете къде в Одрин мога да си купя кожено палто - такова с пухкава количка?
Благодаря предварително!

# 496
  • Пловдив
Обещах да пиша на Тонка какво купуваме от Мигрос:

Зехтин - Sizma е за салати, Riviera е за готвене. Взимам Taris в златната метална кутия.
Масло - най-много харесваме Torku
Ориз 2,5кг
Риба тон в зехтин - не са много видовете, всички са страхотни. В България все още не съм намерила толкова вкусна.
Макарони и спагети на тяхната марка - мисля, че пише М на опаковките - за без пари са, а са много по-вкусни от нашите.
Фиде
Labne - кремове за мазане, много са вкусни.
Чай
Кашкавал
Сирене - гледам да пише BEYAZ PEYNIR - това е твърдо сирене и е много хубаво.
Сладко от черници
Доматено или пюре от чушки ТАТ
Сос от нар - по- гъстия вариант, защото има и по-течен.
Ароматизатори за тоалетна чиния - последния път взехме комплект за 2 и нещо лева, а тук са по 6
Пакетирани ядки, особено бадемите.
Хляб
Малки шоколади с шамфъстък.

В Марги аутлета може да пробвате баклава от Baklava house, както и локуми, които нямат нищо общо с локумите, които по принцип познаваме Simple Smile Горещо препоръчвам баклавата с мляко и мнооого шамфъстък - специално трябва да питате за нея, защото тя не е изложена, а се съхранява в хладилник.

# 497
  • София
Лили, много благодаря за препоръките. Hug Направих си скрийншот на поста ти и със сигурност ще купим доста неща. Само да попитам, че отдавна се чудя - за какво се използва сос/сок? от нар?

# 498
Оооо, студената баклава!!!! Аз съм много, много за нея !!! Не в убийствено сладка. Много е хубава. Малко по- скъпа е , но ми е любима.

# 499
  • Бургас
lili_78 е описала повечето неща, които и аз купувам.
Сос от нар ползвам за салати и маринати. Откакто го открих, не слагам оцет в салатите. Гледай обаче да пише 100%, защото има и евтин с фруктозо-глюкозен сироп, в който почти няма нар. Хубавият е от 34 лири нагоре.
Риба тон купувам на марката Мигрос.
Но на Dardaneli е много по-вкусна. Последния път съм взела люта без да искам Simple Smile
На марката Мигрос пиперковата паста повече я харесвам. Една идея по-сладка е.
Брашно, нахут, булгур, препарати за миялна, прах за пране (последния път пак от тяхната марка, очарована съм).

# 500
И ние я обожаваме тази баклава с мляко Heart Eyes

# 501
  • Варна
Лили, много благодаря за препоръките. Hug Направих си скрийншот на поста ти и със сигурност ще купим доста неща. Само да попитам, че отдавна се чудя - за какво се използва сос/сок? от нар?
СоС от нар. Търси се такъв със  100%-ово съдържание, тъй като останалите съдържат разни сиропи, захари и пр.
Мигрос предлагат този и този. Аз купувам от първия, макар да е по-скъп. Често е на промоция.Преди две седмици беше в брошура (всичко на марката беше на % отстъпка) и реално ми излезе под цената на втория вид.
Ползва се за овкусяване на салати, както и като компонент при мариноване на меса. Има сладко-кисел вкус.

В първи пост също има списък с харесвани продукти.

От мен глас и за макаронените на Filiz, макар и тези на Мигрос да не са за пренебрегване (пък и са още по-евтини). Вкъщи вече от години не се яде паста, купена от тук. В смисъл... пробвали сме, когато се е налагало... ами, тцъ, не върви.
Маслото е въпрос на вкус, добре е да се пробва. Ние предпочитаме Pınar, но по стечение на обстоятелствата сме взимали и други (Sütaş, Icim). Последно дори  и това на марката Мигрос не е лошо.
Препоръчвам салчасъ/пюре (доматено, пиперково - люто или сладко и смесено - доматено с пиперково) на марката Öncü. Изглеждат така, като има различни големини. Не съм сигурна дали се предлага в Мигрос купувам го от Бизим, обикновено), но ако го няма, може и ТАТ, и Burcu.

# 502
  • Русе
Ами нека минават колите, че да се източат до септември. Blush Децата им трябва да тръгват на училище, отпуските приключват... Жал ми е за българите, които се прибират от море, въпреки че не знам кой би си причинил да отиде на почивка там точно през август.
Hands VНие. На половин час път сме от Лесово. Пътуваме за Анталия. Пета поред почивка ще ни е през август. Винаги сме минавали границата неделя срещу понеделник след полунощ и е нямало коли.

# 503
  • у нас
Вчера /петък/ на връщане минахме за 2,5 часа границите. Отидохме по-рано от обичайното. Големи опашки, на няколко реда. Чакането е от турска страна. На бг границата нямаше опашка, минахме за митути.
На отиване в четвъртък двете граници за 1 час минахме. Но сега стълпотворението е от обратната страна. Тези дни в Одрин бяха най-горещите за седмицата, по 38-39°. През деня термометрите показаха 42-44°. През нощта разхлада към 5 часа сутринта имаше, температурата беше паднала с няколко градуса. Няколко пъти съм ходила през август, но такива кошмарни горещини не съм сварвала.

# 504
  • Русе
В момента на Лесово на вход в Турция работят 3 гишета, десетина  румънски коли пред нас. От другата страна на вход в България коли не се виждат. И по пътя се разминахме с не повече от 10 чужбински коли.
На вход в България има не повече от 20-30 коли

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 11:42 от viki_1974

# 505
  • Пловдив
За соса от нар момичетата вече са писали,само ще добавя,че аз гледам да пише Eksisi -не знам какво означава,но ми харесва повече от другото Simple Smile Слага се малко количество в салатите,тъй като е кисело и плътно.

Също да кажа за маслото на Мигрос,розовото, не се маже хубаво,а се рони. Иначе на вкус е чудесно,но предпочитаме това на Torku. Само тези два варианта сме взимали,другия път ще пробвам друго, за сравнение.

# 506
  • Варна
Nar Ekşisi има и 50%, а и разликата с Nar Ekşili, който обичайно е с 30% съдържание на нар, затова просто гледайте да пише 100%.
Сега виждам, че поне в онлайн магазина (което невинаги означава и във физическия, още повече, че цената е съмнително ниска) има и този 100%-ов сос. Doğanay е уважавана марка, та може да се вземе и от него, ако го има.
Това, което прави впечатление е, че на тези, които са 100%, не присъства думата Sos. Така или иначе означението за 100% е добре видимо и е на предния етикет, за разлика от продуктите с по-малко процентно съдържание, където то е написано на задния етикет, с шрифт, недостъпен за кьорави жени на средна възраст като мен.

lili_78, сега ще ме накараш да мажа филии. Не съм го мазала, признавам си, понеже обикновено го слагам на макарони, баници, супи и други ястия. Хареса ми вкуса и аромата му.
Скрит текст:
И на него пише 82%, пък колко е масло, е относителен въпрос, като и за останалите, както и за всички на нашия масов пазар.
Значително по-евтино е, което е обяснимо с това, че е марка на веригата, но и вдъхва известно недоверие. Взех го, когато всички други не бяха на промоция. Използвах да го пробваме.

# 507
  • София
Вики, имах предвид кой ще си причини да почива през август заради ужасната жега. Ние веднъж само бяхме от средата на юли и то в Кушадасъ и щяхме да изгинем. Joy

Страхотни сте, момичета! Ще си направя списък за Мигрос. А  баклавата с мляко сигурно ще я сънувам. Ние много се чудихме дали да си вземем миналата година, но вече ни беше дошло в повече яденето на баклавите в хотела.

# 508
За какво ползвате пюрето от чушки, освен за разядки от тип лютеница и айвар?

# 509
  • Стара Загора
За какво ползвате пюрето от чушки, освен за разядки от тип лютеница и айвар?

Слагам го в яденето, вместо червен пипер

Общи условия

Активация на акаунт