На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 673
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Mostly in my mind
Кисели или стерилизирани краставички Taт, които се доближават по вкус като нашите, да ми предложите? Последният път купих уж хубави, а се оказаха с чесън и не се харесаха.
Обожавам ги аз. Цял буркан наведнъж мога да изям. Joy

# 436
Знаете ли дали в Турция мога да намеря този крем

# 437
  • София
На отиване през Лесово минахме за 40 мин. На връщане пак от там- 5 часа!!!
При това положение ще се гръмна. Не знам как да постъпим. Ако изчакам прекалено много, ще ми дръпнат сумата за нощувките от картата. Ние ще се връщаме на 6-ти септември - за тях е нормален делничен ден, ако има значение. Мислех си, че гастърбайтерите август са най-активни и силно се надявам, че дотогава ще са се завърнали кой където трябва.

# 438
Септември трябва да са се изтеглили вече, отивайте.

# 439
  • Mostly in my mind
Съмнявам се...някой каза средата, края на септември. А и 6 септември като неработен ден доста хора вероятно ще решат да си правят разходка до там. Та аз не виждам да няма опашка. Wink

# 440
Здравейте! Търся ученически раници за децата /15г и 11г./. Има ли идея някой някъде в Лозенград дали има книжарница от която да се закупят?

Благодаря предварително на всички отзовали се със съвети!

# 441
  • София
Съмнявам се...някой каза средата, края на септември. А и 6 септември като неработен ден доста хора вероятно ще решат да си правят разходка до там. Та аз не виждам да няма опашка. Wink
Тцъ, не става въпрос на нашенците, аз за гастербайтерите говоря. Доколкота разбрах заради тях е било чакането.
А това, че българите ще се юрнат на разходка до там - надявам се да решат да отидат на море в Гърция. Grin

# 442
  • Бургас
Здравейте! Търся ученически раници за децата /15г и 11г./. Има ли идея някой някъде в Лозенград дали има книжарница от която да се закупят?

Благодаря предварително на всички отзовали се със съвети!

В Лозенград има много книжарници на ул. Hastanesi. Но съм сигурна, че Мигрос и другите вериги също ще пуснат раници.
От Де факто в началото на лятото купихме такава:
https://www.defacto.com.tr/kiz-cocuk-buyuk-sirt-cantasi-2425031

Имат много голям избор, поне в сайта. В магазина бяха останали около 10-ина вида. Чудя се дали има опция да се поръчва онлайн с доставка до магазина? Ще проверявам сега.

Вчера приятелка ходи през М. Търново. Тръгнаха на обяд, уж да избегнат сутринта потоците. На отиване 2 часа, на връщане - 4. Не им работила на турците системата от 15 до 20 ч.

# 443
  • Mostly in my mind
Тцъ, не става въпрос на нашенците, аз за гастербайтерите говоря. Доколкота разбрах заради тях е било чакането.
А това, че българите ще се юрнат на разходка до там - надявам се да решат да отидат на море в Гърция. Grin
да бе. точно за гастербайтерите и аз говоря. Wink плюс увеличен поток на нашенци заради празника. Wink т.е. положението още по-зле.

# 444
  • Варна
Моля за малко помощ.Някой знае ли колко време важат картите на Мигрос?
Вече имам три.Ползвала съм последно през април.
И има ли възможност да си купя турски ваучер,за да ползвам турски телефонен номер ?

Също като Tintina съм с впечатление, че изобщо няма твърд отговор на този въпрос.
Скрит текст:
Миналата седмица в Истанбул си купих карта, защото не допусках, че старата ми е валидна. Понеже беше непредвидено влизане в магазин в азиатската част, се сетих за нуждата от карта чак след като касиерката бе маркирала част от покупките (а те бяха с отстъпка с карта). Изобщо не бръкнах в чантата да търся старата си карта, защото тя беше от началото на април, т.е. на 4 месеца.
Между другото, аз поне живеех с идеята, че картата трябва да се маркира в началото, преди всички покупки, за да важи отстъпката за цялата сметка. Дори тук е споделяно, че я маркират (при закупуване на нова) на отделен касов бон и после започват с маркирането ѝ сметката с покупките. Да, но тук касиерката ми маркира картата в средата на покупките (когато се сетих да си поискам), а всички стоки са с отстъпка.
После, на връщане, минахме през Мигрос в миниМол-а в Къркларели и реших за всеки случай да проверя старата карта, за да я изхвърля спокойно. За моя изненада тя бе валидна. Пак казвам, на 4 месеца е.
Сега имам две, но до следващо ходене е напълно възможно и двете да не са валидни, защото няма да е в рамките на месец... може би и два.
На снимката се вижда къде е маркирана картата. Продуктите на промоция са над нея и въпреки това отстъпката е приспадната по-долу.

Sinara, ние сме купували досега само марката на Мигрос. Хубави са, но са леко пикантни, което не е за всеки вкус. Много леко, но се усеща.
От тук сме си взимали на ТАТ. Харесват се много у дома, особено на децата, но леко сладнят (не че е голям проблем, но си е за отбелязване, защото все пак обикновено леко киселеят, поне когато ние си ги правим). Сега купихме от там на ТАТ. Не сме отворили и не мога да дам отзив, но за пореден път ми прави впечатление, че тук и там етикетите не са еднакви, макар марката да е същата. Дали е от значение и има връзка с начина на приготвяне, не знам. Според описанието трябва да са кисели. Което е твърде относително, разбира се. Категорично няма добавки от типа на чесън.
Между другото, този път не го направихме, но преди, за да разберем дали ще харесаме краставичките на Мигрос, просто купихме един буркан, отворихме го и опитахме и тогава се върнахме за още бройки.

# 445
  • София
Извинявам се много, но какви са тези Мигрос? Верига хранителни магазини ли?

# 446
  • Варна
Извинявам се много, но какви са тези Мигрос? Верига хранителни магазини ли?
Да, Тонка.

Можеш да разгледаш сайта им, където е достъпен и онлайн магазина, за да видиш какво и на какви цени се продава, както и да разгледаш брошурата им. Разбира се, тук е актуалната в момента. Новата ще се зареди късно вечерта на 31-ви или по-вероятно, на 1.09., когато започва  да тече валидността ѝ.

# 447
да бе. точно за гастербайтерите и аз говоря. Wink плюс увеличен поток на нашенци заради празника. Wink т.е. положението още по-зле.

Миналият петък, на Лесово имаше много румънци и сърби на опашката.
Казаха ми че днес на КА са направили вече буферен паркинг за автомобилита, подобно на тоз за тировете

# 448
  • Пловдив
Вчера ходих до Одрин през Лесово. На отиване двете граници за 10 минути. На връщане - 5 часа и половина. Пълно е с гастарбайтери.
ЗлаВещица, към колко бяхте на границата на връщане?

18:20, в България влязохме в 23:48.

На отиване през Лесово минахме за 40 мин. На връщане пак от там- 5 часа!!!
При това положение ще се гръмна. Не знам как да постъпим. Ако изчакам прекалено много, ще ми дръпнат сумата за нощувките от картата. Ние ще се връщаме на 6-ти септември - за тях е нормален делничен ден, ако има значение. Мислех си, че гастърбайтерите август са най-активни и силно се надявам, че дотогава ще са се завърнали кой където трябва.

Преди години като екскурзовод водих групи до Италия началото на септември. На Калотина стояхме 4-5 часа повече от останалото време през годината заради гастарбайтерите.

И да ви се оплача, на последното гише служителят ми каза, че имам нарушение "трафик" и ме глоби 666 ТЛ. Идея си нямам кога и какво съм направила.

# 449
  • Бургас
Вещице, не ти ли дадоха един списък, на който пише нарушението? На МТ дават - къде, кога, дали е камера, или неплатена магистрална такса...

Общи условия

Активация на акаунт