На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 380
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
В кое чейндж бюро предпочитате да обръщате пари. Има ли някакво значение дали ще обърнете евро или бг.лев.За Одрин ми е въпроса. Аз за Пловдив знам че Тавекс е местото,но не ми се ходи до там сега. Имам малко Евро и се чудя кое ще ми е по изгодно.

# 601
Здравейте!
Не съм ходила в Турция от 2019 г.  Въпросът ми е в Мигрос още ли за да ползваш отстъпките трябва да имаш карта? И не си спомням дали имаше такава и в другите маркети?

# 602
По-изгодно е да се плаща с карта, най-изгодно е да плаща или да се теглят пари от банкомат с карта на Револют.
Трябва да се внимава обаче от чий банкомат се тегли.
При някои дребни търговци плащането с карта не минава. Уж имат постерминал, ама не става. Затова е добре да има и някакъв кеш в турски лири. При някои картите на Револют не важат – напр. магазин Тугра. Карта на Револют я отказа, на ПИБ я прие.

# 603
  • Пловдив
По-изгодно е да се плаща с карта, най-изгодно е да плаща или да се теглят пари от банкомат с карта на Револют.
Трябва да се внимава обаче от чий банкомат се тегли.
При някои дребни търговци плащането с карта не минава. Уж имат постерминал, ама не става. Затова е добре да има и някакъв кеш в турски лири. При някои картите на Револют не важат – напр. магазин Тугра. Карта на Револют я отказа, на ПИБ я прие.
Да това го знам,изгодно ни е да плащаме с карта на обб често се случва. От предходно ходене имам останали около 1000 лири, и малко Евро от морето при съседите. Та се чудех за това евро дали да го обменя там на място да добавя към лирите за джобни. Иначе покупките минават през карта основно. Не съм ползвала чейндж в Одрин за това питам ако ми се наложи кой предпочитате.
 Надявам се на 3 ти да има вече ученически раници и учебна канцелария.Видях че в мигрос има предложения. Има ли други магазини където да има такива пособия.

# 604
  • София
Надявам се на 3 ти да има вече ученически раници и учебна канцелария.
Това да ти е кахърът. Ще има. Аз се надявам по същото време да минем границата за по-малко от 8 чАса. Joy
Моят мъж се е заинатил, че все пак ще ходим, но на връщане щял да мине през Гърция. За първи път ще пътувам със свито сърце, а уж за кеф отиваме. Blush
Потокът от коли имам чувството, че още по-голям става. Такова чудо не искам да преживея на живо.

# 605
Не съм ползвала чейндж в Одрин за това питам ако ми се наложи кой предпочитате.

Ами този предпочитам – в лева в Револют картата и теглене от банкомат на Ziraat в турски лири без такса от турската банка и без такса от Револют до 450 лв.
За по-големи суми – от чейндж бюро в Одрин. Има две в центъра, до входа на покрития пазар, обикновено там.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 20:37 от Как' Сийка

# 606
  • София
Надявам се на 3 ти да има вече ученически раници и учебна канцелария.
Това да ти е кахърът. Ще има. Аз се надявам по същото време да минем границата за по-малко от 8 чАса. Joy
Моят мъж се е заинатил, че все пак ще ходим, но на връщане щял да мине през Гърция. За първи път ще пътувам със свито сърце, а уж за кеф отиваме. Blush
Потокът от коли имам чувството, че още по-голям става. Такова чудо не искам да преживея на живо.
Ние се прибрахме през Гърция миналия уикенд, точно неделя следобяд. Цял уикенд го мислих, да не ни върнат, по групите пишеше че се заяждат за пазари, връщали хората, нищо подобно не ни се случи. Само паспортите провериха, съвсем нормално и културно беше всичко.
Общо за час минахме трите граници, най-много чакахме на влизане в Гърция - имаше 15-20 коли и около 40 минути отне. Основно гастарбайтери и една-2 гръцки коли, български нямаше. Много са малки пунктовете, турския влизаш в един строеж и го заобикаляш (строят нов пункт, но изглежда поизоставено), направо партизанска история. Навсякъде имаше табели че с животни не може.
Реално на влизане в Турция чакахме повече, имаше голяма опашка и отне над час. Не е спрял потока и към Турция. Много са нагли гастарбайтерите и по пътя, и по опашките все едно от джунглата идват, а не от западна Европа.

# 607
  • София
Нелка, много благодаря, че се включи. Значи има надежда за що-годе бързо връщане през Гърция. Дано!
А може ли да ми напишеш през кои пунктове се минава, че да няма повече варианти и ММ да обърка нещо, понеже е голям заплес.
Аз днес регулярно хвърлях по едно око на камерите и към Турция е много спокойно движението.

# 608
  • София
Тонка, Пазаркуле е партизанската, това е след Одрин, едно село и си там. Гръцкия пункт не го знам как се казва, но той е заедно с Пазаркуле, няма как да го сбъркаш. Оттам 30+ километра хубав път и си на Капитан Петко войвода и гръцкия му събрат, които са на метри от Свиленград и има излаз на магистрала Марица. Има си табели България. Не сме задавали специално маршрут, от Одрин пуснахме Уейз и директно го изчисли, сигурно е взел предвид трафика на КА. Може би с междинна точка Свиленград или Капитан Петко ще го изчислява задължително оттам. Четох обаче, че връщали хора, не искам да подведа някого, но може и да не е било без причина. Ние не бяхме натъпкани с пазар, нищо забранено не носехме (храна, животни и тн).
На влизане бяхме в петък рано сутринта, час пик си беше. Туристи, хора на пазар, западноевропейци, много хора имаше. Следващия път ще гледаме до 7:00 да сме в Истанбул, а не тепърва границата да минаваме.

# 609
Аз в мол Ераста не можах да платя с карта Револют. Отказваше трансакциите непрекъснато и платихме кеш.
В Мигрос, БИМ и после в Уайкики на пешеходната улица успешно платих с Револют. На 0.09 ст е хванало курса.
Не знам от какво зависи дали ще мине плащането. Не съм много на “ти”.

# 610
Извън темата. Но свързано с плащане с Револют. Имам такава карта, но си мислех, че трябва да купя турски лири към курса на картата и така да мога да плащам. Става ли да си имам заредени БГ лева и да плащам и да ми ги спира по курса. (както всъщност правя с другата си банкова карта).

# 611
Извън темата. Но свързано с плащане с Револют. Имам такава карта, но си мислех, че трябва да купя турски лири към курса на картата и така да мога да плащам. Става ли да си имам заредени БГ лева и да плащам и да ми ги спира по курса. (както всъщност правя с другата си банкова карта).

Да, може само лева да имате, а то ги превалутира без такса.
Такса няма от понеделник до петък.
Събота и неделя има 1% такса от платената сума.

# 612
  • Димитровград
Да, при използване превалутира лирата по курса купува TRY в момента.

# 613

[/quote]
Ако имам лири купени в Револют - при плащане събота и неделя пак ли ще имам такса?

# 614

Ако имам лири купени в Револют - при плащане събота и неделя пак ли ще имам такса?
[/quote]

Не, таксата е само за превалуриране от лев към лира.
Ако имате купени лири в приложението, независимо кой ден се пазарува, няма да има такса.

Общи условия

Активация на акаунт