Нашите кухни - тема 91

• 51 360
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Римските щори могат ли да се закачат на самата дограма?

Празният шкаф е мивката, хладилникът, предполагам, ще е в началото на дългия ред.

# 16
  • при него
Мандаринка, да, модел Елеганте могат (Камакс, Боряна 22). Само че, дори и като ги вдигнеш до горе, отнемат около 25-30 см от светлия отвор.

# 17
Мивката е поставена, в дъното на дългата част. Но за хладилника и аз се зачудих, може би на мястото на снимащия.
Римски щори могат да се закачат и на тавана, но трябва да се предвиди, че набора пречи на отварянето на прозорците.
Редактирам- тя има достатъчно място за събиране на щората, няма да навреди на светлия отвор.

# 18
Грийни, благодаря за новата тема Purple Heart, както винаги е чудесно оформена Simple Smile!
Мирослава, много добре се е получила кухнята ! Аз също съм за щори- римски

# 19
Здравейте, в търсене сме на иноксов смесител за кухня и попаднахме на няколко варианта на Джесур груп, които били турски. Има ли някой впечатления от тази марка, дали са качествени смесителите им? Гледахме няколко варианта на живо в ИКЕА, но по-скоро са резервен вариант. Приемам и други идеи за иноксови смесители.

# 20
  • София
Здравейте и благодаря за добре оформената нова тема!
Имам въпрос и нужда от съвет, може и малко глупав да ви се стори, но до този момент сама си правя проекта за кухнята и за пръв път се сблъсквам с това. Ще поръчвам мебели от икеа (дано пристигнат в някакви прилични срокове) и съответно изготвих проекта в тяхната програма. Искам да сложа вграден аспиратор. Въпросът ми е какво се прави в следната ситуация, когато отворът за комина се пада пред шкафовете, т.е. не е на тяхното ниво. Следва да се направи някаква чупка с тръбата и да се прикрие с покривен панел, или може да се дупчи встрани? Прилагам скрийншот
Скрит текст:
:
В момента не мога да си вляза в профила, за да направя още изгледи...

# 21
Благодаря на всички за мненията! Мивката е в края на дългата стена, хладилникът на мястото на снимащия. Много ни е малко мястото - 2.25 до комина, 1.25 късата страна, където обаче минават тръби за парното. Редът е следния - пералня, миялна, джоли, мивка, фурна, чекмеджета.  Както и да го мислех, съвсем тясно щеше да е, ако вкарам хладилника, ако изобщо е възможно.

# 22
Има ли варинат да вдигнеш тръбата на аспиратора до най- високия шкаф над него и после там директно да се прекара в стената и чак след това в отдушника? Но така ще загубиш и бая място в горните шкафове.

# 23
  • София
Има ли варинат да вдигнеш тръбата на аспиратора до най- високия шкаф над него и после там директно да се прекара в стената и чак след това в отдушника? Но така ще загубиш и бая място в горните шкафове.
Аз за такъв вариант си мислех, но тръбата трябва да направи няколко чупки и да излезе пред шкафовете? Не знам колко такива чупки е добре да има, за да работи добре аспиратора...Той се пада над котлоните. Прежалила съм горния шкаф...В крайна сметка може да се вземе абсорбатор, но би било глупаво, след като си има отвор към комин..Ще трябва да се вика специалист, то се е видяло.

# 24
А има ли възможност да промениш проекта изцяло, че да подредиш аспиратора над отвора в стената?

# 25
  • София
Ами, в общи линии това е възможното разпределение на този етап. Мислех си за някакъв ъглов горен шкаф и евентуално фурната с котлоните да е на стената при отвора, обаче така стават още повече чупки и ще ми се изяде от и без това малкото пространство - 8 квадрата е...ще трябва да извикам специалист на място да огледа и да предложи решение, преди да отида в Икеа. Ако трябва да бъда честна, не ми е спешен този аспиратор, то така и така ще се прави проект и ще се поръчват мебели, поне да се направи наведнъж.

# 26
  • при него
Елишка, отвора, който имате, не може ли да се затвори, а да се изреже друг, който да се падне във шкафа, как да го обясня, така по-навътре към стената да дойде?
Или, има ли възможност, да изнесете/ удължите напред, най-горния ред шкафове?
И друго и не е упрек в инакакъв случай, но, като пъхнете там тръбата за аспиратора (в комина) миризмата няма ли да отива при всички съседи, които са нагоре?

# 27
  • София
Въпросът ми е какво се прави в следната ситуация, когато отворът за комина се пада пред шкафовете, т.е. не е на тяхното ниво. Следва да се направи някаква чупка с тръбата и да се прикрие с покривен панел, или може да се дупчи встрани? Прилагам скрийншот
Скрит текст:
:
В момента не мога да си вляза в профила, за да направя още изгледи...

Елишка, при нас дупката излиза на 2/3 пред шкафовете и тръбата на аспиратора (плоска с преходник пред самия отвор) мина зад гипсокартона, прикриващ комина и тръбите на щранговете. Отвън е с мдф панел като продължение на шкафовете и той прикри всичко, което изрязахме там. Вижте дали не е и при вас  с гипсокартонова стена пред комина.

Скрит текст:
Ето как изглежда - тръбата през дупка в стената на шкафа и с преход от кръгла към плоска завива към комина и е с коляно за вход в комина от плоска към кръгла. Всичко е прикрито с тоя белия панел на ъгъла. Няма никакъв проблем с аспирацията, тегли като змей.

# 28
  • София
Speed Queen, ние сме на последен етаж, та по този въпрос - май няма да пречим на никой с миризмите. Не се бях сетила за по-дълбоки шкафове, и да са на два реда например...Благодаря за подсказката Simple Smile
MayBach, при нас няма гипскартон, всичко е тухла, мазилка, боя.. стар строеж...Но пък нещо подобно с прикриване с панел си мислех. Оказа се че имаме познат, който разбира точно от аспиратори, та ще му покажа и вашата кухня и нашата ситуация и човекът ще даде акъл кое как би могло да стане. Много ви благодаря за включването!

# 29
MayBach, от къде са шкафовете?

Общи условия

Активация на акаунт