Нашите кухни - тема 91

• 52 279
  • 752
  •   2
Отговори
# 675
Като имаш 5-6 метра за кухненски шкафове, е лесно да се подиграваш.

Red soul, ето илюстрация на предложението ми за единична мивка (а не ъглова, защото няма голям избор) в ъглов шкаф, така "губиш" само пространството под този шкаф, страничните са си нормални.

# 676
Така е,тази не е най-добре измислената.
Аз вече имам съвсем ясна представа какво искам да се получи.
Ако се спра на вариант за ъглова мивка,тя ще бъде нещо като център.Като долната снимка

Това също ми допадна

А иначе,аз съм роден левичар,научен да е десничар Работя и с двете ръце😊

# 677
По мои спомени, няколко потребителки, които са с ъглова мивка, са много доволни, писали са, че са им много удобни. Но удобството си е много индивидуално, за едни - удобно, за други - не.

# 678
Първата с двете корита е модел на Бланко, казва се METRA
Може да провериш дали я имат изложена и да отидеш да “пробваш”

# 679
Мнения за уреди за кухня на PYRAMIS
Имат комплекти за вграждане, но ги чувам за първи път.

# 680
Здравейте, идвам за препоръки.
Търся модулна кухня, търся нещо съвсем обикновено и евтино. Знам, че хубаво и евтино няма, но в момента съм с много нисък бюджет, а трябва да я сненя защото на старата ми се счупиха две шкавчета.
Гледах Виденов, Практикер и др.
Та питам ката ми е да предложите фирма подобна на Виденов, за повече опции.
Иска ми се да разгледам на повече места, но не знам къде да търся..

# 681
  • Пловдив
Може би Дизма, Мйомакс.

# 682
# 683
На предната или по-предната страница са споменати и Хоп

# 684
Здравейте,
Благодаря за всичко, което споделяте.
Правя си проект за нова кухня. Знам какво искам, защото виждам недостатъците на сегашната си кухня. Подхождам практично и проектирам шкафовете според това какво ще съхранявам в тях. Но тъкмо си кажа, че съм измислила точното разпределение и започват съмненията. JoyJoyJoy
Моля да споделите предимствата и недостатъците на вътрешните чекмеджета. Всички долни шкафове ще са с чекмеджета (предпочитам в долната част на шкаф или гардероб да са чекмеджета вместо рафтове) и установих, че когато са вътрешни изглежда по изчистено някак. Но после си помислих, че при всяко ползване на чекмедже трябва да отварям врата или друго външно чекмедже. Направих сигурно по 10 варианта на шкаф и продължавам да се чудя. Моля за мнение и за издърпващи се плотове от шкаф.
Благодаря предварително на отзовалите се.

Не знам дали въпросът с вътрешните чекмеджета е актуален, но го мернах сега. Виждам, че повечето мнения са негативни. Е, за мен това пък беше едно от най-добрите решения, които съм взимала за новата кухня. Имам две, ползвам ги вече 3 месеца и няма такъв кеф. Преди 15 г. позлвах отделни, външни чекмеджета. С плавни механизми. Сегашните са на Hettich и съм много, много доволна. Да, дърпам два пъти, но какво от това, няма да ми се изморят ръцете. Прибирам ги двете заедно, обикновено със задните части:grinn:. Но изглежда прибрано, не така "нарязано" като с отделни чекмеджета, много по-минималистично. За мен това е важно. Относно функционалността - обикновено като отварям чекмеджето, вадя неща и от чекмеджето отдолу (чинии) и прибори от скритото, та е едно и също дали ще ги отварям поотделно за чиниите и приборите или така. Като човек ползвал и двата варианта, съм категорино ЗА скритите чекмеджета.

# 685
Alia 1, Аз също ги харесвам и е удобно. Малко по скъпо, но пък удобно. Определено е по подредено, а и използвам горната част на шкафа,така,

# 686
Здравейте,
Отново аз с моя проект, успях да го променя, намерих необходимите части в програмата на ИКЕА
Скоро ще го обсъждаме с фирмата, която ще прави целия ремонт на апартамента
Благодарна съм за съвети, ако ви се стори че нещо не е практично или друго

Размерите са 250*250, няма място за повече
Само двама сме, кухнята ще се ползва рядко

Цветът е бял, гланциран, нямаше вариант да се избере в програмата
(https://www.ikea.com/se/sv/p/voxtorp-doerr-hoegglans-vit-50418897/)

Най-отляво е комбиниран хладилник-фризер
До него 45 см миялна
Шкафът с мивката е 45 см, за съжаление нямаше с чекмеджета
В ъгъла е шкаф с въртележка
Отдясно на фурната е изтеглящ се шкаф
Дясната част е шкаф с чекмеджета и широк плот като барплот, ще гледа към трапезария и хол, в ъгъла шкафове с етажерки, гледащи към хола (ще бъдат нещо като шкаф за сервиране на напитки)

# 687
Според мен мястото е оползотворено на 100%. Много е добре.

Може би бих направила само горните клапи с чупеща врата и една дръжка, а не отделни, но Икеа самите май нямат такъв механизъм, което означава, че трябва или с техните така или сами да купите и монтирате... Дръжките само хоризонтални, но тези неща нямат връзка с доброто разпределение, което е постигнато Wink

# 688
Само дръжките ми избождат очите!

# 689
Напълно стандартно оползотворяване. Подобно като изключим свободните пералня и хладилник. Шкаф 450 за мивка е доста оптимистично, но щом предлагат по-малко корито е ок. Не бях срещала толкова малка мивка, може би е тип с отцедник?

Общи условия

Активация на акаунт