Нашите кухни - тема 91

• 52 305
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Сигурна ли си, че искаш горните и долните дръжки да са различни? Въпрос на вкус е разбира се, но мен би ме дразнило. Да го гледаш на снимка не е като да ти е вкъщи.

# 496
Здравейте, харесах си кухня от снимка в нета. Зациклих при избора на дръжки за горният ред шкафове. Долният ред ще е с кант дръжки в сиво. Не искам горният да е с пуш, но и не мога да избера дръжките. Приемам идеи,  времето накъсява Anguished

На мен така както си е ми харесва много. Защо искате дръжки, обикновено хората точно обратното търсят?

# 497
Здравейте, харесах си кухня от снимка в нета. Зациклих при избора на дръжки за горният ред шкафове. Долният ред ще е с кант дръжки в сиво. Не искам горният да е с пуш, но и не мога да избера дръжките. Приемам идеи,  времето накъсява Anguished
Това петролено зелено ли е? Много красиво изглежда! Идея вместо пуш - вратичките 2 см по-дълги, да стърчат, и панти с плавно затваряне. Аз така съм си намислила горния ред шкафове.

# 498
Сложи пуш  само на най-горния петролен ред, дръжки на  колоната с хладилника и всички останали вратички без дръжки, просто с по-дълго със сантиметър вратички и се отварят оттам. Панти с плавно затваряне. Ако е МДФ акрил, не остават никакви петна от пръсти и се чисти много лесно. И става много стилно.

# 499
При нас горният ред е с профил на блум, в който има място за лед лента и разстояние да хванеш вратичката, за да не се налага дръжка. Аз също не бих сложила, още повече различни.

# 500
  • София
Пропуснах да уточня, че горният ред са разделени на две (Както е в колоната ). Благодря на всички за отговорите и предложенията. Вече нямам опцията да е без дръжки, кухнята е разкроена и след два дни ще се монтира. Ще потърся вариант, за сиви дръжки подобни на долния кант.

# 501
Ако е МДФ акрил, не остават никакви петна от пръсти и се чисти много лесно. И става много стилно.
Да, да, не остава.... Светъл акрил гланц е като учебник по дактилоскопия😆
Но, поне се чисти лесно.

# 502
  • при него
Няма го мъжа ми да го питам и ще обясня малко лаишки, Мария, но за всеки случай, попитай майсторите, нищо че кухнята е разкроена. Самите горни вратички, без да им се променя размера ( т.е. тези разкроените), се регулират от самите панти, да висят 1 см по-надолу, просто долния им край се прави, как се казва, така, под ъгъл отрязан ( за да може там да хващаш). У нас беше същото, просто ги свалиха с 1 см надолу от самите панти мисля. Ако някой може да го обясни по-добре, да помага.
Скрит текст:

Добавям и вкопани, също е вариант
Скрит текст:

# 503
  • София
Няма го мъжа ми да го питам и ще обясня малко лаишки, Мария, но за всеки случай, попитай майсторите, нищо че кухнята е разкроена. Самите горни вратички, без да им се променя размера ( т.е. тези разкроените), се регулират от самите панти, да висят 1 см по-надолу, просто долния им край се прави, как се казва, така, под ъгъл отрязан ( за да може там да хващаш). У нас беше същото, просто ги свалиха с 1 см надолу от самите панти мисля. Ако някой може да го обясни по-добре, да помага.
Скрит текст:

Добавям и вкопани, също е вариант
Скрит текст:

Ако правилно разбирам, вашите се отварят настрани. Моите ще се оварят нагоре, не знам дали би било възможно. Чудя се дали да не звънна на майстора и да питам дали може да е без дръжки. Навихте ме

# 504
Ако се пуснат 1 см надолу вече разкроените врати, този 1 см остава луфт отгоре и се вижда корпуса. На тъмен цвят не си личи много, но на светло няма да е ок. Аз не бих го понесла.

# 505
  • при него
Чи лу, така е да, аз съм снимала как се вижда, но е  сиво-сиво, мен не ме дразни.

# 506
Да, разбирам. То при такава ситуация избираш това, което по-малко ще те дразни.
Аз всичко забелязвам и все там са ми очите, добре че намирам майстори да ме търпят😆

# 507
Ако е МДФ акрил, не остават никакви петна от пръсти и се чисти много лесно. И става много стилно.
Да, да, не остава.... Светъл акрил гланц е като учебник по дактилоскопия😆
Но, поне се чисти лесно.
Не знам как е на светъл гланц, но на тъмен мат е добре 😉

# 508
  • София
mhk_2007, да си я ползвате със здраве! Изпълнението изглежда по-добре от провкта 🙂. харесва ми много цветовата комбинация, какъв е дървесния цвят на вратите на горните шкафове?
Utro, благодаря за милите думи.
Цветовете са с цифрови обозначения от самия магазин - прилагам описанието:

Чи лу - какво да кажа...то е дълга история с тази наша кухня, защото нервите, чакането и компромисите бяха много над границата. Но с 2 думи - още при проекта ни казаха, че гръбчето не можело да бъде с хоризонтална шарка, производителя го изработвал вертикално и толкова. Да си избираме дали средния ред шкафове (дървесните) да са с хоризонтална шарка - като на плота, или с вертикална - като на гръбчето. Дори на проекта се вижда, че на шкафовете шарката е "надолу". Но в крайна сметка го решихме да е така - един от компромисите. Нещата са такива, че си избираш модел в сайта на магазина, но като се стигне до проект, се оказва, че производителя си има собствени вариации, които доста се разминават с мострата в шоурума, или със снимките в сайта.
Но здраве да е 🤗

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 09:36 от mhk_2007

# 509
Не знам как е на светъл гланц, но на тъмен мат е добре 😉
Знаете ли номера на плочата? Може да е антифингър, точно за него търся мнения.

Общи условия

Активация на акаунт